منو

کروی‌ترین گوی جهان معیار بین‌المللی وزن "یک کیلوگرم" می‌شود

دانشمندان استرالیایی در تلاش برای یافتن یک جایگزین جهانی جدید برای استاندارد "کیلوگرم"، در حال ساختن کروی‌ترین کره جهان هستند.

به گزارش رویترز، دانشمندان دریافتند استاندارد کنونی که میله‌ای از جنس پلاتین و ایریدیوم است، که از سال ‪ ۱۸۸۹‬در گاو صندوقی در فرانسه نگهداری می‌شود، به آهستگی در حال فرسوده شدن است و از این رو تحقیق برای یافتن جایگزینی برای آن را آغاز کردند.

گروهی از دانشمندان و مهندسان سیدنی استرالیا با استفاده از یک عدد بلور سیلیسیوم- ‪ ،۲۸‬که ظرف سه سال توسط دانشمندان روسی و آلمانی رشد داده شده است، دو توپ نقره‌ای را به گونه‌ای خواهند سایید و صیقل خواهند داد که وزن هر یک از آن دقیقا یک کیلوگرم خواهد بود و ضریب خطای آن کمتر از ‪۳۵‬ میلیون‌ام یک میلی‌متر است.

"والتر جیاردینی" مجری این پروژه گفت ما تمامی تلاش خود را برای خلق واقعی یک شی کامل انجام می‌دهیم. این شی نه تنها بسیار نزدیک به یک کره کامل است، بلکه خلوص آن نیز نزدیک به کامل است.

با توجه به اینکه ساخت این دو کره از یک عنصر باثبات صورت گرفته زمان ساخت آن ‪ ۱۲‬هفته بطول خواهد انجامید، مانند استاندارد کنونی کیلوگرم که به آن نمونه بین‌المللی گفته می‌شود طعمه رطوبت، خوردگی و آلودگی نخواهد شد.

ساخت این کره‌ها گامی در جهت تولید یک معیار استاندارد کامل برای کیلوگرم خواهد بود و هدف نهایی این پروژه تعریف دوباره کیلوگرم بر اساس تعداد اتم‌ها است، نه شیئی که توسط زلزله و یا تغییرات محیطی آسیب ببیند.

جیاردینی خاطرنشان کرد هدف این پروژه، تغییر ارزش کیلوگرم نیست بلکه اطمینان از ثبات آن برای آینده است. این دیگر به یک شی فیزیکی واقعی بستگی ندارد و ساخت این کره‌های تقریبا بی‌نقصو این امکان را فراهم خواهد کرد که "جرم" با "اتم‌های منفرد"، مرتبط شود.

در این پروژه دانشمندانی از روسیه، آلمان، ایتالیا، بلژیک، ژاپن، آمریکا و استرالیا و همچنین اداره بین‌المللی وزن و مقیاس‌ها شرکت دارند.

حجم این کره‌ها پس از تکمیل، در استرالیا، آلمان و ژاپن اندازه‌گیری خواهد شد سپس نوبت جرم آنها خواهد رسید.

دانشمندان بلژیکی جرم سایشی بلور استفاده شده را اندازه‌گیری خواهند کرد تا تعداد مولکول‌های موجود در هر کره را محاسبه کنند.

دانشمندان استرالیایی بیشترین مهارت را در تولید کره‌های تقریبا کامل برای مشتریانی از جمله ناسا از اوایل دهه ‪ ۱۹۹۰‬دارند.

منبع: ایرنا

ارسال : فاطمه شنبه زاده