منو

ژاپن درهای خود را بسوی فضای بیکران باز می‌کند

کشور ژاپن که باوجود پیشرفت در فن‌آوری‌های نوین در بخش‌های مختلف، تاکنون علاقه فراوانی برای سفر به فضا نشان نمی‌داد، هم اینک تصمیم گرفته است که درهای خود را به سوی فضا بیکران باز کند.

 

دولت ژاپن درهمین راستا قرار است در سال‌جاری میلادی نخستین‌ایستگاه فضایی سرنشین‌دار خود را در فضا آغاز کند.

نام این ایستگاه فضایی به‌زبان ژاپنی "کیبو" است که‌معنای آن "امید" بوده و به نظر می‌رسد با هدف بازکردن درهای ناشناخته آسمان بیکران نامگذاری شده است.

"اریکو سومادا" یکی از مسوولین بخش‌اطلاع رسانی آژانس‌اکتشافات هوایی ژاپن (جاکسا) روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: کار ساخت ایستگاه فضایی ژاپن قرار است در سه مرحله انجام گیرد.

سومادا افزود: ایستگاه فضایی کیبو در ارتفاع ‪ ۴۰۰‬کیلومتری از سطح کره زمین و در محوطه ایستگاه فضایی بین‌المللی "آی.اس.اس" ساخته می‌شود.

برای اداره ایستگاه بین‌المللی فضایی "آی.اس.اس"، ‪ ۱۵‬کشور جهان ، همچون آمریکا، روسیه، کانادا، و کشورهای اروپایی همکاری دارند.

ایستگاه فضایی ژاپن در دو بخش جداگانه ساخته خواهد شد که یک بخش آن در داخل اتاقی در درون ایستگاه و بخش دیگر در فضای بیرونی‌ایستگاه قرار دارد.

بخش درونی ایستگاه فضایی ژاپن حدود ‪ ۱۱‬متر درازا و بیش‌از چهار متر پهنا دارد که مساحت‌آن تقریبا همانند یک اتوبوس بزرگ بوده و حداکثر تا چهار نفر می‌توانند در آن کار و اقامت کنند.

دراین بخش برای‌انجام آزمایشات فضایی، انواع دستگاه‌های پژوهشی نصب می‌شود و بخش بیرونی‌این‌ایستگاه فضایی نیز که‌از یک راهرو تشکیل می‌شود، ویژه انجام آزمایش در فضای باز کیهانی است و در آن بازوهای روباتی به درازای ‪ ۱۰‬متر کار گذاشته خواهد شد.

ایستگاه فضایی ژاپن از حدود دو میلیون قطعه تشکیل می‌شود که‌در مقایسه با موشک ملی "اچ.‪.۲‬ای" ژاپن که از ‪ ۳۰۰‬هزار قطعه تشکیل می‌شود ، بسیار بزرگتر است.

آژانس اکتشافات فضایی ژاپن(جاکسا) در نخستین گام برای ساخت این ایستگاه فضایی قرار است ، در طول زمستان جاری "تاکائو دویی" یکی از فضانوردان این کشور را به‌همراه بخشی‌از تاسیسات درونی ایستگاه فضایی کیبو و بااستفاده از فضا پیمای "اندور" به ایستگاه بین‌المللی فضایی (آی.اس.اس) اعزام کند.

"آکی‌هیکو هوشیده"دیگر فضانورد ژاپنی نیز قرار است بهار آینده بخش دیگری از تاسیسات داخلی ایستگاه فضایی ژاپن را توسط فضاپیمای "دیسکاوری" به ایستگاه بین‌المللی فضایی منتقل کند.

در صورتی‌که این دوگام نخست برای ساخت ایستگاه فضایی ژاپن با موفقیت پیش رود، "کویچی واکادتا" دیگر فضانورد ژاپنی برای یک اقامت بلند مدت سه ماهه برای ساخت راهروی واقع در بخش بیرونی ایستگاه فضایی کیبو به ایستگاه بین- المللی فضایی "آی.اس.اس" اعزام می‌شود.

سومادا گفت: هنوز زمان انجام ماموریت واکاتا به صورت دقیق برنامه ریزی نشده است، اما این احتمال وجود دارد که در پاییز آینده این ماموریت انجام شود.

به‌گفته این مسوول آژانس اکتشافات فضایی ژاپن، برای برنامه ساخت ایستگاه فضایی کیبو تاکنون حدود ‪ ۶۸۰‬میلیارد ین سرمایه‌گذاری شده است.

یک اتاق کنترل در مرکز فضایی تسوکوبا در شمال شرقی توکیو با ‪ ۵۰‬پرسنل به طور شیفتی بااستفاده از دستگاه نمایشگر و رایانه، کار دیدبانی ایستگاه فضایی کیبو را به صورت شبانه روزی بر عهده خواهند داشت.

در ایستگاه فضایی ژاپن قرار است آزمایشاتی که بر روی زمین نمی‌توان به آسانی انجام داد در محیط فضایی که در آن هوا وجود ندارد، انجام شود.

آزمایش بر روی نیمه هادیها برای تولید مواد جدید،کشت سلول در محیط بدون ویروس و باکتری برای پیشبرد فن آوریهای پزشکی ، دیدبانی خورشید و ستارگان و اندازه‌گیری سطح لایه اوزان موجود در اطراف کره زمین از نمونه پژوهشهایی اعلام شده که قرار است در ایستگاه فضایی کیبو انجام شود.

آژانس فضایی ژاپن درصدد است تا در سال ‪ ۲۰۱۰‬میلادی زمینه به بهره برداری رساندن عملی از ایستگاه فضایی کیبو که از حدود ‪ ۲۰‬سال پیش برنامه ریزی آن را آغاز کرده، فراهم کند.

برای ژاپنی‌ها مهمترین اصل برای ساخت ایستگاه فضایی کیبو که سرنشین‌دار می‌باشد، ایمن بودن آن‌از خطر است که برای آنها اعتبار جهانی در بخش فضایی نیز به دنبال خواهد داشت.

پیش بینی می‌شود،از این تاسیسات ایستگاه فضایی کیبو، حدود ‪ ۱۰‬سال در فضا استفاده شود.

منبع خبر : ایرنا

برگرفته از وبلاگ هنر فیزیک

ارسال خبر : محمد میرزایی