منو

افتتاح نخستین مرکز تایید نمونه سازگاری الکترومغناطیسی

برای نخستین بار در کشور، مرکز تایید نمونه سازگاری الکترومغناطیسی با اعتباری بالغ بر 14 میلیارد ریال افتتاح شد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، این مرکز به همت دانشگاه امیرکبیر و با حمایت وزارت ارتباطات تجهیز و راه اندازی شده است.

با راه اندازی این مرکز، صنعتگران و فعالان حوزه‌های مختلف، از جمله ارتباطات و فناوری اطلاعات می توانند از آن به عنوان یک مرجع برای تست قطعات تولید شده خود استفاده کنند.

سایت تلفن همراه ( BTS) و تجهیزات برق سه فاز از جمله تجهیزاتی هستند که این مرکز امکان انجام تست‌ های لازم و تایید نمونه آن را دارند.

این گزارش حاکی است، وزارت ارتباطات حمایت از ایجاد آزمایشگاه‌های تخصصی حوزه ICT را به منظور بهره‌گیری صنعت کاران این حوزه و همچنین کاهش هزینه تولید، در دستور کار خود قرار داده است.

مرکز تایید نمونه سازگاری الکترومغناطیسی نیز یکی از این آزمایشگاه‌ها است که پس از راه‌اندازی آن، فعالان حوزه‌های مرتبط با فعالیت این مرکز دیگر نیازی به تحمل هزینه‌های سنگین برای ارسال تولیدات خود به خارج از کشور برای تایید نمونه ندارند.

بر اساس این گزارش، پیش از افتتاح رسمی این مرکز، نشستی با حضور سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات، مدیر کل دفتر آموزش، پژوهش و فنآوری وزارت ارتباطات، مدیران پژوهشکده‌های مرکز تحقیقات و مسئولان دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.

دکتر ظریفکار، سرپرست مرکز تحقیقات در این نشست با اشاره به زمینه‌های حمایتی مرکز تحقیقات در حوزه تحقیق و پژوهش گفت: سال گذشته تفاهم نامه همکاری با 14 دانشگاه کشور در سه محوز «آموزش »، « پژوهش » و « ایجاد آزمایشگاه‌های تخصصی و حمایت از فرصت‌های مطالعاتی و پایان نامه‌ها » به امضاء رسیده است.

وی در خصوص همکاری‌های مرکز تحقیقات و دانشگاه امیرکبیر نیز تصریح کرد: تاکنون 263 پایان نامه کارشناسی ارشد و 23 پایان نامه دکتری با ارزشی در حدود 10 میلیارد ریال مورد حمایت قرار گرفته اند.

سرپرست مرکز تحقیقات ادامه داد: حمایت از 139 پایان نامه کارشناسی ارشد و 27 پایان نامه دکتری نیز با ارزشی در حدود هفت میلیارد ریال در دست اقدام است.

وی خاطرنشان کرد: راه اندازی سه آزمایشگاه تخصصی با موضوعات « امنیت فضایی تبادل اطلاعات » ، « موج میلیمتری » و «مرکز تایید نمونه سازگاری الکترومغناطیسی» نیز با ارزشی بالغ بر 35 میلیارد ریال به این دانشگاه واگذار شده است.

این گزارش حاکی است، مسئولان دانشگاه امیرکبیر نیز در این نشست، ضمن تقدیر از حمایت وزارت ارتباطات از دانشگاه ها اعلام کردند که کمتر وزارت خانه ای در این سطح با دانشگاه تعامل داشته و از آن ها حمایت می کند.

همچنین مسئولان این دانشگاه برخی از نارسایی‌ها و مشکلات موجود در این حوزه را نیز مطرح کردند که مقرر شده تا جلساتی به این منظور میان نمایندگان دوطرف برگزار شود.

گفتنی است، در پایان این نشست و به منظور تقدیر از تلاش های وزارت ارتباطات، مسوولان دانشگاه امیرکبیر، لوح تقدیری برای دکتر محامد پور، معاون آموزش، پژوهش و امور بین الملل آماده کرده بودند که به نمایندگی از وی به دکتر ظریفکار اهدا شد.