منو

بیست و هفتمین مجمع عمومی اتحادیه ی بین المللی نجوم

 

12 تا 23  مرداد ماه سال 1388  یکی از بزرگترین محافل علمی دنیا در شهر ریودژنریو برزیل برگزار می شود .بیست و هفتمین مجمع عمومی اتحادیه ی بین المللی نجوم در حالی برگزار می شود که امسال از طرف سال جهانی نجوم به عنوان سال جهانی نجوم نامگذاری شده است . انجمن نجوم برزیل سازمان دهنده و IAU  ( اتحادیه ی بین المللی نجوم) برگزار کننده ی علمی این همایش می باشد . اتحادیه ی بین المللی نجوم به غیر از برگزاری سمینار ها ، کارگاها و همایش های سالانه ، هر از سه سال اقدام به برگزاری یک مجمع عمومی می کند. در مجمع عمومی امسال 39 همایش ،سمینار ،جلسه ی بحث و گفتگو ، سخنرانی هایی در موضوعات ویژه و... در نجوم حرفه ای در مدت 12 روز برگزار می شود . 2000  نفر از بهترین منجمین و پژوهشگران نجوم، اخترفیزیک، کیهان شناسی و موضوعات وابسته از سراسر دنیا جهت در اختیار قرار دادن تجربیات و دانش روز نجوم در این همایش شرکت خواهند کرد. موضوعات همایش ها و سمینار های این دوره از موضوعاتی نظیر تحول ساختار کهکشان ها و ماده ی تاریک در خوشه های کهکشانی اولیه تا آب در سیارات، نجوم در قطب، آموزش نجوم پیش و پس از گالیله و سال جهانی نجوم را در برمی گیرید.

به مناسبت سال 2009 سال جهانی نجوم سمینار ها و نشست های ویژه ای نیز جهت آموزش و ترویج نجوم برگزار می گردد از جمله:  نشست ویژه ی سال 2009 سال جهانی نجوم

 متاسفانه با وجود اهمیت فراوان و جایگاه بالای این همایش، در این دوره تعداد کمی از منجمین و پژوهشگران ایران حضور دارند. تنها 3 دانشجو از ایران پذیرفته شده اند که خانمها سارا خلفی نژاد و فاطمه کمالی از دانشجویان کارشناسی دانشگاه شیراز و آقای سیامک دهقان از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه زنجان می باشند. آمار 3 نفر دانشجو و 3 مقاله که در ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده اند، در حد و اندازه های پتانسیل های موجود در ایران نیست و حضور ضعیف منجمین کشور ، جای نگرانی و تامل دارد. البته نباید دوری راه و عدم تامین هزینه ی موجود را در شرکت ضعیف منجمین ایرانی در این همایش مهم بین المللی نادیده گرفت اما اهمیت و جایگاه این همایش به اندازه ی است که اکثر شرکت کنندگان از اساتید و منجمین تراز اول می باشند.

امید است با توجه به رشد روز افزون دانش اخترشناسی در ایران در طی سال های آتی حضور پررنگ تری از دانشمندان ایران را در این گونه محافل علمی شاهد باشیم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت های زیر مراجعه فرمایید :

www.iau.org

www.astronomy2009.com

همچنین وبلاگی که از طرف سه دانشجوی ایرانی حاضر در این همایش به روز رسانی خواهد شد.

www.iauga.blogspot.com

.

سعید حجت پناه