منو

ایجاد نخستین شهرک فضایی ایران

رئیس سازمان فضایی کشور از ایجاد اولین شهرک فضایی در ایران خبر داد.

رئیس سازمان فضایی کشور از ایجاد اولین شهرک فضایی در ایران خبر داد.



به گزارش واحد مرکزی خبر، فاضلی امروز در حاشیه مراسم راه اندازی پژوهشکده تخصصی رانشگرهای فضایی در تبریز گفت: این شهرک مطابق با استانداردهای بین المللی در مجاورت شهر تهران ساخته می شود.



وی با اشاره به اینکه در فاز اول مراحل تملک زمینی وفعالیتهای مطالعاتی آن اجرا می شود افزود: در این شهرک علاوه بر پژوهشکده های تخصصی، سامانه های سنگین فضایی نیز ایجاد خواهد شد.



فاضلی گفت:در شهرک فضایی کشور علاوه برایجاد فضای تحقیقاتی علوم فضا - هوا ، آزمایشگاه ملی فضایی نیز برای سامانه های بسیار سنگین فضا استـقرار خواهد یـافت کـه دانشمندان، دانشجویان و دانش آموزان و حتی عامه مردم نیز می توانند در پارک فضایی این شهرک با یافته های علوم فضا و هوا آشنا شوند .



رئیس سازمان فضایی کشور همچنین از ایجاد پایگاه ملی پرتاب محموله های ماهواره ای درکشور خبر داد و گفت: این پایگاه قادر خواهد بود علاوه بر پـرتاب ماهواره های مخابراتی در مدار ژئو ، محموله های ماهواره ای یا زیستی بسیار سنگین را به فضا پرتاب کند.



فاضلی گفت: در گذشته سازمان فضایی به عنوان یک معاونت زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داشت و هم اکنون  این سازمان زیرنظر رییس جمهوری قرار گرفته و زمینه توسعه بیشتر آن فراهم شده است.



رئیس سازمان فضایی کشور همچنین از اجرای طرح علوم و اکتشافات فضایی نجوم و اخترفیزیک در تبریز خبرداد و گفت: این طرح از سوی سازمان فضایی کشور با مشارکت سازمان همکاریهای فضایی آسیا ، اقیانوسیه و آبسکو در کشورمان اجرا می شود که محل اجرای آن دانشگاه تبریز و رصدخانه مراغه است .



وی افزود: وجود قابلیت های علمی و تجهیزات فضایی دانشگاهی از جمله تلسکوپ های پیشرفته دانشگاه تبریز و رصدخانه مراغه زمینه را برای اجرای این طرح در آذربایجان شرقی فراهم کرده است .



رئیس سازمان فضایی کشور گفت: در این طرح اجرام آسمانی و زبـاله های فـضایی با مشارکت متخصصان دانشگاه تبریز پایش می شود و دانشگاه تبریز با اتصال به این شبکه در واقع به عنوان نماینده کشورمان عضو رسمی سازمان همکاریهای فضایی آسیا - اقیانوسیه می گردد.



وی گفت: مرکز تحقیقات مهندسی فضایی آذربایجان شرقی از این به بعد بـا عنوان پژوهشکده تخصصی رانشگرهای فضایی فعالیت خواهد کرد و با توجه به ظرفیت های بالای نیروی انسانی و پشتوانه علمی قوی در این استان به زودی شاهد انجام پژوهش های گسترده در این مرکز خواهیم بود.

منبع: پارس اسکای