منو

محققان ایرانی موفق به تولید نانوذرات یکنواخت دی اکسید سیلیسیوم شدند

  محققان دانشگاه تبریز موفق به تولید نانوذرات یکنواخت SiO2 شدند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر اسماعیل اسماعیل زاده، مجری این طرح با بیان اینکه این ذرات نانو در آزمایشگاه تحقیقاتی حرارت و سیالات بخش نانو سیال دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز تولید شده است، تصریح کرد: ذرات یکنواخت نانو SiO2 در دمای محیط به روشstöber با ساختار کاملا کروی و توزیع نزدیک به یکنواخت، اولین بار در ایران در این آزمایشگاه تولید و برای مطالعات بعدی به منظور استفاده در نانو سیال ها در مبحث افزایش پدیده های انتقال در کاربردها در اختیار آزمایشگاه قرار می گیرد.

عضو هیات علمی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به اینکه با توجه به اثر دما در فرایند تولید می توان اندازه های کوچکتری نیز تولید کرد، اظهار داشت: استفاده از روش یاد شده در تولید ذرات SiO2 با هدف رسیدن به نانوذراتی یکنواخت و به شکل کاملا کروی صورت گرفته و محصول تولیدی فاقد مشابه خارجی است.

وی افزود: با توجه به تحریم ها، واردات این نانوذرات امکان پذیر نبوده و نظر به اینکه تولید انبوه این نانو ذرات در کشور گزارش نشده در صورت تولید انبوه، مزیت ایجاد ارزش افزوده برای کشورمان را در عرصه های مختلف خواهد داشت.

به گفته وی با این روش ذرات نانو SiO2 در محدوده های مختلف از جمله برای استفاده در افزایش انتقال حرارت و جرم در سیستم ها و میکرو سیستم های گرمائی، صنایع شیشه سازی و بتن، ساخت کوره های قوس الکتریکی، کاربردهای زیست فناوری، ساخت سنسورها وکاتالیست ها، ساخت مواد هیبریدی پایه آلی و غیر آلی، کریستال های نوری، آمپلی فایر های لیزری و کروماتوگرافی نسبت به اندازه ذرات، مورد استفاده قرار می گیرند.

وی تصریح کرد: تولید این ذرات در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده و اجرای این پروژه به مدت سه ماه طول کشیده است.

این پروژه با همکاری دکتر محرم جعفری، سرپرست آزمایشگاه تحقیقاتی حرارت و سیالات، مهندس محمدرضا عباسی اول، کارشناس آزمایشگاه تحقیقاتی حرارت و سیالات، علی میرحاجی و هومن بهمنی جلالی، دانشجویان رشته کارشناسی مواد و مهندس احمداسماعیل زاده، دانشجوی دوره دکتری نانو تکنولوژی دانشگاهRMIT– استرالیا صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، دکتر اسماعیل اسماعیل زاده ، استاد دانشکده مکانیک دانشگاه تبریز، چاپ 42 مقاله در مجلات معتبر علمی خارجی و داخلی، ارایه بیش از60 مقاله در کنفرانس های ملی و بین المللی، اجرای 10 طرح تحقیاتی، راهنمایی 80 پایان نامه کارشناسی ارشد و 10 پایان نامه دکتری را نیز در کارنامه خود دارد.

ایسنا