منو

رقص ۳ سیاهچاله در یک کهکشان!

تقریبا تمامی کهکشان‌های شناخته‌شده جهان دارای یک سیاهچاله عظیم در قلبشان هستند با این حال دانشمندان کهکشانی را یافته‌اند که سه ابر سیاهچاله دارد،  چرا این کهکشان دارای این تعداد سیاهچاله است؟

این عکس که در طیف رادیویی گرفته شده، تصویر یک جفت از سیاه چاله های این سیستم سه گانه را نشان می دهد.

به گزارش بیگ بنگ، دانشمندان در حال بررسی شش سیستم کیهانی بودند که گمان می‌رفت حاوی دو سیاهچاله فوق‌عظیم باشند، آن‌ها با کمال ناباوری دریافتند یکی از این کهکشان‌ها بجای یک کهکشان دارای سه کهکشان می باشد. این کهکشان J1502+1115 نام دارد که در فاصله ی ۴.۲ میلیارد سال نوری از زمین واقع شده است. یک دلیل می تواند آن باشد که این کهکشان دستاورد ادغام تازه ی سه کهکشان کوچک تر است.
 

این تصویر نشان می دهد که دو سیاهچاله نزدیک به هم جت های مارپیچ منتشر می کنند، در حالی که سیاهچاله سوم جت نسبتا صاف و خطی گسیل می دهد.

در تصویر بالا که در طیف امواج رادیویی گرفته شده، دو سیاهچاله ی نزدیک به هم را می بینید. این تصویر توسط آنتن هماهنگ تلسکوپ های رادیویی که در اروپا، آسیا و آفریقا قرار دارند ثبت شده است. این دو سیاهچاله در حدود ۵۰۰ سال نوری از هم فاصله دارند و جرم هر کدام از این اجرام کیهانی حدود ۱۰۰ میلیون برابر جرم خورشید ما است. در تصویر زیر نیز این دو سیاهچاله را می بینید که با چرخش به دور یکدیگر، جت هایی مارپیچ از خود گسیل می کنند، در حالی که سیاهچاله ی دورتر، جتی خطی منتشر می کند.

نتایج این یافته‌ها نشان می‌دهد وجود سیاهچاله‌های فوق‌عظیم نزدیک به یکدیگر بسیار بیش از آنچه تصور می‌شود، شایع است. کشف این اجرام کیهانی می‌توانند اطلاعات بیشتری را درباره نرخ برهم کنش میان کهکشان ها و سیاهچاله های ابر پرجرم در روزگار میانسالی کیهان و همچنین امواج گرانشی گریزپا، در اختیار محققان قرار دهند. جزئیات بیشتر این کشف علمی در مجله Nature منتشر شده است.

bigbangpage.com