منو

چین بدنبال ساخت سیستم جامع رصدگر زمین

  چین قصد دارد با استفاده از فناوری‌های زمینی، هوایی و فضایی طی 10 سال آینده یک سیستم جامع رصدگر زمین ایجاد کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چین در حال حاضر مشغول ساخت شبکه‌ای از ماهواره‌ها و سایر امکانات برای رصد زمین با هدف پیگیری برنامه فضایی این کشور از جمله سیستم ناوبری فضایی سرنشین‌دار، کاوشگر ماه و سیستم ناوبری موقعیت‌یاب جهانی بایدو (Beidou) است.

شبکه موقعیت‌یاب بایدو که از دسامبر 2011 در چین عملیاتی شد، دارای 16 ماهواره ناوبری برای ارائه خدمات جی‌پی‌اس در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه است.

تعداد ماهواره‌ها و کیفیت تصاویر تهیه شده توسط آنها بطور قابل ملاحظه‌ای ارتقاء یافته است و چین قصد دارد تا سال 2020 تعداد ماهواره‌های این سیستم را به 30 ماهواره افزایش دهد تا یک سیستم جی‌پی‌اس جامع برای کل منطقه بویژه هند ایجاد کند.

به گفته «ژو داژه» رئیس اداره علوم، فناوری و صنایع دفاعی ملی چین، سنجش از راه دور از طریق ماهواره‌ها و سایر فناوری ها نقش مهمی در اقتصاد ملی و توسعه اجتماعی ایفا می کند؛ به همین علت دولت بدنبال ساخت یک سیستم رصدگر زمین (EBS) و زیرساخت داده های فضایی است.

در ساخت سیستم جامع رصدگر زمین (EBS) از فناوری هواپیماهای بدون سرنشین، ماهواره ها و سیستم موقعیت‌یاب جهانی استفاده خواهد شد.

پیشرفته‌ترین ماهواره رصدگر زمین به نام Geofen-2 که ماه گذشته به فضا پرتاب شد، قادر به ارائه تصویر واضح از یک جسم یک متری از فضا در رنگ‌های کامل است.

بر اساس اعلام آکادمی مهندسی چین، Geofen-2 دومین ماهواره از مجموع هفت ماهواره‌ای است که در قالب پروژه رصد زمین تا پیش از 2020 به فضا پرتاب خواهند شد.

پرتاب دو ماهواره Geofen-1 و Geofen-2 به معنای ورود چین به دوره جدیدی از توسعه مستقل ماهواره‌های رصدگر زمین با وضوح تصویری بسیار بالا است.