هنرمندان بیشتر می‌خوابند و خواب‌های آشفته می‌بینند

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس يافته‌های جدید، افراد خلاق، به ویژه آنهایی که با هنر سر و کار دارند، خواب‌های آشفته‌ای تجربه می‌کنند که عملکرد آنان را در طول روز با اختلال و دشواری روبرو می‌سازد. یافته‌ها همچنین حاکی از آن است که افراد خلاق کلامی، دیرتر به رخت‌خواب رفته و دیرتر از دیگران برمی‌خیزند، اگرچه ساعات بیشتری را هم به خواب اختصاص می‌دهند.

نتارام ولاسوف، از دانشگاه هيفا می‌گوید: خواب آشفته در افراد خلاق، منجر به بُروز دشواری در عملکرد روزمره‌ی آنان می‌گردد. یافته‌های ما در خصوص افرادی که به لحاظ کلامی خلاقیت دارند، نشان می‌دهد که آنان ساعات بیشتری خوابیده و دیرتر از خواب بیدار می‌شوند. وی افزود: دو نوع خلاقیت در مطالعه‌ی ما با الگو‌های مختلف خواب ارتباط داشتند. ارتباط فوق بر این فرضیه قوت می‌بخشد که پردازش و بُروز خلاقیت بصری، در مقایسه با خلاقیت کلامی، مستلزم ساز و کار‌های زیستی روانی مختلفی است.


خلاقیت با چند ویژگی تعریف می‌شود: 

  • فصاحت و شیوایی، توانایی تولید طیف وسیعی از ایده‌ها
  • انعطاف‌پذیری، توانایی جابجایی ساده میان الگو‌های فکری مختلف به منظور تولید طیف وسیعی از ایده‌ها
  • اصالت، کیفیت منحصربه‌فرد ایده نسبت به ایده‌ها در محیط
  • قابلیت تشریح دقیق با جزئیات، توانایی تولید هر ایده به‌صورت جداگانه

محققان درصدد پی بردن به نحوه‌ی تاثیرگذاری دو نوع خلاقیت بصری و کلامی، بر جنبه‌های هدف‌مند خواب مثل مدت زمان و زمان‌بندی که شاخص‌هایی نظیر خواب رفتن و بیدار شدن و همچنین جنبه‌های ذهنی مثل کیفیت خواب هستند. سی دانشجوی دوره‌ی کارشناسی در یک مطالعه شرکت کردند که نیمی از آن‌ها تنها در رشته‌ی هنر و نیمی از آن‌ها در رشته علوم اجتماعی تحصیل می‌کردند. شرکت‌کنندگان در طول مطالعه رضایت خود را مبنی بر ضبط کردن خواب‌شان با یک وسیله‌ی الکتروفيزيولوژيکى اعلام داشتند و به منظور اندازه‌گیری الگو و کیفیت خواب نسبت به تکمیل کردن یک پرسشنامه اقدام نمودند. آنان همچنین در آزمون‌های خلاقیت کلامی و بصری شرکت کردند.

یافته‌ها حاکی از آن است که در میان کلیه‌ی شرکت‌کنندگان، در صورت بالا بودن میزان خلاقیت بصری، کیفیت خواب آنان کمتر خواهد بود. این یافته در جنبه‌هایی از قبیل اختلال خواب و سوء‌عملکرد روزمره مشهود بود. علاوه بر این، محققان دریافتند که اگر سطح خلاقیت کلامی شرکت‌کنندگان بالا باشد، آنان بیشتر خوابیده و دیرتر از خواب بیدار می‌شوند.

مقایسه میان الگو‌های خواب دانشجویان رشته‌ی هنر و دانشجویان سایر رشته‌ها نشان داد که دانشجویان هنر بیشتر می‌خوابند، اما خواب زیاد به هیچ وجه تضمین‌کننده‌ی کیفیت خواب نیست؛ دانشجویان هنر خواب‌شان را کم کیفیت ارزیابی کردند و به اختلالات خواب و سوء‌عملکرد روزانه‌شان در مقایسه با دانشجویان سایر رشته‌ها اذعان داشتند. محققان می‌افزایند که می‌توان توضیحات احتمالی برای روابط میان دو نوع خلاقیت و الگو‌های خواب ارائه نمود.
 
نوشته: Zee News India
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● زندگی در ارتفاعات چه تاثیری بر روی سوخت‌وساز بدن دارد؟● چرا انسان طی تکامل به موهای فرفری رسید؟● چرا برخی از مردم از خون می‌ترسند؟● انسان در چه سنی کمترین خواب را دارد؟● کشف اثرات منفی جدید برای سیگارهای الکترونیکی● زنان بوی مردان مجرد را تشخیص می‌دهند● بارداری بر روی مغز ماردان چه تاثیری دارد؟● انسان طی یک میلیون سال آینده چه شکل خواهد بود؟● فرضیه‌ای جدید در مورد مرگ بروس‌لی● داستان افتادن دندان‌ها در انسان‌جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟