کشف رابطه‌ای میان مصرف قند و برخی بیماری‌های سرطانی

 
مجله علمی ایلیاد - تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه تگزاس در دالاس از کشف رابطه‌ای غیرمنتظره میان میزان مصرف قند و انواع مشخصی از سرطان حکايت دارد. محققان به تجزیه و تحلیل داده‌های حاصل از اطلس ژنوم سرطان پرداخته و دریافتند که پروتئین حامل گلوکز درون سلول‌ها به میزان زیادی در سلول‌های پولکی سرطان ریه وجود دارد. اطلس ژنوم سرطان داده‌های مربوط به ۳۳ نوع سرطان را در بیش از ۱۱ هزار بیمار بررسی می‌کند.

دکتر «جانگ وان کیم»، استادیار علوم زیست‌شناسی در دانشگاه تگزاس طی گزارشی خاطر نشان کرد: «گمان می‌رفت که سلول‌های سرطانیِ بسیاری به‌عنوان منبع انرژی، وابستگی شدیدی به قند داشته باشند؛ اما یافته‌ها نشانگر آن است که نوع ویژه‌ای تحت عنوان «کارسينوم» یا همان «غده‌ی سرطانی سلول پوششی» وابستگی بسیار بیشتری به قند یا گلوکز دارد.» پروتئین حامل گلوکز را انتقال دهنده‌ی گلوکز GLUT1 نامگذاری کرده‌اند. این پروتئین گلوکز را به‌جایی در درون سلول‌ها می‌برد که به‌عنوان منبع انرژی استفاده شود و در سوخت و ساز سلولی هم نقش دارد.

کیم در ادامه گفت: «قبل از این مطالعه گمان می‌رفت که نشانه‌های متابولیک این دو نوع سرطان ریه مشابه‌اند؛ ولی ما دریافتیم که آنها کاملاً متفاوت‌اند. یافته‌های ما به این ایده اعتبار می‌بخشند که سرطان فقط یک بیماری نیست، بلکه چند بیماری با ویژگی‌های بسیار متفاوت است.» بر طبق یافته‌های محققان، افزایش GLUT1 با نیاز SqCC به قند رابطه دارد.

دکتر کیم افزود:  «محققان این مسئله را از زوایای آزمایشی مختلفی مورد بررسی قرار دادند. آدنوکارسينوما وابستگی کمتری به قند دارد. مطالعه ما برای نخستین بار به‌طور نظام‌مند نشان می‌دهد که سوخت و ساز این دو نوع سرطان متمایز و منحصربه‌فرد است.» محققان اثر بازدارنده‌ی GLUT1 را در سلول‌های سرطان ریه و موش‌ها بررسی کردند. 

دکتر کیم در پایان بیان کرد: «وقتی ما بازدارنده‌های GLUT1 را به موش های مبتلا به سرطان ریه خوراندیم، سرطان استخوان صدفی خفیف و کم اثر شد؛ اما چنین چیزی در آدنوکارسينوما مشاهده نشد، رشد تومور به‌طور کامل ریشه کن نشد ولی از شدت رشد آن کاسته شد. در مجموع، یافته‌های ما بیان می‌کند که GLUT1 می‌تواند هدف بالقوه‌ای برای طیف جدیدی از درمان‌های دارویی باشد.» این مقاله در مجله Nature Communications منتشر شد.
 
نوشته: امی والاس
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟