رفتار عجیب یک ستاره

 
مجله علمی ایلیاد - عجیب و غریب‌ترین ستاره‌ی مشهور در کهکشان ما در حال اجرای مجدد نمایش است. روز جمعه ۱۹ ماه مِی، ستاره‌ای  به‌نام «KIC 8462852» که به ستاره‌ی تابی هم مشهور است، شروع به تار شدن کرد و در واقع این ستاره روند کم شدن درخشندگی که از گذشته وجود داشته است را ادامه داده است. اخترشناسان تلاش دارند تا تعداد بیشتری تلسکوپ را به سمت این ستاره بفرستند و بتوانند سیگنال‌های عجیب آن را کشف کنند. این ستاره ۱،۳۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد و در صورت فلکی ماکیان قرار دارد.

در سال ۲۰۱۵، گروهی از اخترشناسان به رهبری «تابتا بویاجیان» از دانشگاه ییل، به‌طور اتفاقی نور متصاعد شده از ستاره‌ی KIC 8462852 را دیدند، به نحوی که این ستاره رفته رفته رو به تار شدن می‌رفت. ستاره‌ی تابی قبل از این که به حالت عادی برگردد تا ۲۲درصد تار شد. در سال ۲۰۱۶، بررسی مجدد تصاویر ستاره‌ی KIC 8462852 نشان داد که این ستاره بین سال‌های ۱۸۹۰ تا ۱۹۸۹ حدود ۱۴درصد تار شده است. اسم مستعار این ستاره را به‌خاطر تابتا بویاجیان، تابی گذاشتند. ستاره‌ی تابی در طول چهار سالی که توسط رصدخانه‌ی کپلر رصد می‌شد ۳ درصد کم‌نورتر شد. 

اخترشناسان تعداد زیادی توضیح متفاوت برای این رفتار عجیب و غریب ستاره‌ی تابی دارند. برخی از اخترشناسان اعتقاد دارند که این رفتار به خاطر دینامیک داخلی ستاره است، برخی می‌گویند این رفتار می‌تواند به‌خاطر احاطه شدن ستاره توسط کوتوله‌ها و اجرام کوچک فضایی باشد. شاید دلیل تار شدن تابی این است که در گذشته سیاره‌ای را بلعیده است! مشهورترین دلیل این است که برخی اخترشناسان اعتقاد دارند تار شدن تابی به‌خاطر چرخش ابرسازه‌ای غریبه به دور آن است.

از آنجا که ستاره‌ی تابی دارای اسرار زیادی است، دنبال کردن پاسخ به دلایل تار شدن اخیر آن سریع و با اشتیاق بالا انجام می‌شود. برنامه‌ریزی برای رصد این ستاره توسط چندین تلسکوپ در روزهای آینده انجام شده است. اگر خوش‌شانس باشیم، رصدهای جدید می‌تواند دلیل تار شدن ستاره‌ی KIC 8462852 را برای ما روشن کند.
 
نوشته: لیا کران
ترجمه: امید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟