درک مکانیک کوانتوم با آزمایشی ساده

 
رادیو ایلیاد
درک مکانیک کوانتوم با آزمایشی ساده
 
مجله علمی ایلیاد - در حالی که تئوری‌های متعددی از مکانیک کوانتوم دارای مقبولیت جهانی نیستند، مکانیک کوانتوم بخش پیچیده و قدرتمندی از فیزیک محسوب می‌شود و کسی به سادگی نمی‌تواند آن را درک کند. مکانیک کوانتوم؛ بخش مهمی از فیزیک است که بسیار گیج‌کننده و درک ناشدنی است. این بخش از فیزیک با عملکردها و فعل و انفعالات بین انرژی و ذرات زیراتمی و اتم‌ها سر و کار دارد. به عبارت دیگر، مکانیک کوانتوم بر روی نحوه‌ی عملکرد طبیعت در مقیاس‌های بسیار ریز بحث می‌کند. مکانیک کوانتوم به ما کمک می‌کند تا زندگی روی زمین و فراتر از زمین را درک کنیم؛ همه‌چیز از نور گرفته تا مولکول‌هایی که بدن انسان را می‌سازند چگونه عمل می‌کنند و فعل و انفعالات آن‌ها چگونه است؟

آیا آزمایشی ساده می‌تواند مکانیک کوانتوم را شرح دهد؟ شاید. وریتاسیوم ویدئویی در یوتیوب منتشر کرده است که فکر می‌کند می‌تواند در درک مکانیک کوانتوم به بیننده‌ها کمک کند. «ریچارد فاینمن» به‌عنوان فیزیکدان نظری در این ویدئو می‌گوید: «من فکر می‌کنم می‌توانم ادعا کنم که هیچ کس مکانیک کوانتوم را درک نمی‌کند.» اگرچه درک نحوه‌ی کار مکانیک کوانتوم ممکن است مقداری پیچیده به نظر برسد و نتوان آن را در ویدئو شرح داد، ولی این ویدئو می‌تواند حداقل ایده‌ی بهتری در مورد مکانیک کوانتوم به بیننده‌های خود بدهد.

آزمایش، شامل قرار دادن قطرات روغن سیلیکونی بر روی سطحی دارای لرزش است. اگرچه قطرات برای در نظر گرفتن به‌عنوان بخشی از سیستم کوانتومی بسیار بزرگی هستند؛ ولی این آزمایش عجیب تئوری امواج پیلوت را نشان می‌دهد. این تئوری می‌گوید که ذرات می‌چرخند، امواج را تولید می‌کنند و این فعل و انفعالات باعث حرکت ذرات می‌شوند. این تئوری تلاش دارد تا رفتار عجیب و گاهاً متناقض ذرات را توضیح دهد. این توضیحات را می‌توان با دیدن ویدئو که در آن قطرات سیلیکونی امواج را می‌سازند و با آن‌ها اثر متقابل دارند، بهتر درک کرد. در مواجهه با موضوعی به سختی مکانیک کوانتوم، اگر بتوانید چیزی را که درباره‌ی آن صحبت می‌کنید به‌صورت واقعی ببینید، قطعاً کمک‌کننده خواهد بود.
نوشته: چلسی گاد
ترجمه: امید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چرا در استوا وزن همه چیز کمتر است؟● طلای موجود بر روی زمین چگونه شکل گرفته است؟● چرا خوردن و آشامیدن قبل از انجام جراحی ممنوع است؟● سنگین‌ترین قطعه طلای جهان کجاست؟● حل معمای ۵۰۰ ساله‌ی لئوناردو داوینچی● چگونه لیزر می‌تواند رعد و برق را متوقف کند؟● دانشمندان با امواج صوت اجسامی را جابه‌جا کردند● چرا برخی رنگ‌ها مانند قهوه‌ای در رنگین‌کمان‌ها نیستند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟