ساخت رباتی برای کمک به دانش‌‌آموزان خاص

 
مجله علمی ایلیاد - دو محقق فرانسوی و سوئیسی رباتی برای کمک به کودکان دارای اختلال بینایی طراحی کردند که به آن‌ها برای حرکت در محیط کلاس کمک می‌کند. محقق ارشد «الکساندر فوسکِت»، دانشجوی مؤسسه‌ی صنعتی فدرال سوئیس در لوزان، نام ربات را «سِلولو» گذاشت. این ربات کوچک با هدایت دانش‌آموز دارای اختلال بینایی روی سطح زمین حرکت می‌‌کند. وقتی که ربات به مانع برخورد می‌کند، شیء را تشخیص می‌دهد. ربات می‌تواند به دانش‌آموزان دارای اختلال بینایی کمک کند که حرکت خود را به آسانی انجام دهند و درکی از محیط کلاس پیدا کنند.
 
تکنولوژی ربات ساده به‌نظر می‌آید، اما آموزش ربات برای برقراری ارتباط با اشیاء مختلف آسان نبود. محققان می‌خواستند که ربات اشیاء را به‌صورت موفقیت‌آمیز شناسایی کند، اما همچنین می‌خواستند که مفید نیز واقع شود. برای اطمینان از این‌که کار مفید است، بوسکِت از دستیار محقق، «اگنیشکا کُلوزیچ»، دانشجوی دکتری رشته‌ی زبان و شناخت در دانشگاه تولوس که چگونگی یادگیری زبان و به‌دست آوردن آگاهی از فضا در افراد نابینا را مطالعه می‌کند، درخواست کمک کرد. ویدیئویی از این ربات را در اینجا ببینید.
 
کلوزیچ در مصاحبه‌ای گفت: «من ۵ ماه را صرف مشاهده‌ی کلاس‌های دانش‌آموزان دارای اختلال بینایی در سنین بین ۳ تا ۹ سال کردم. این کلاس‌ها بسیار درهم‌ریخته بودند و وسایل یادگیری قابل دسترس متناسب با نیازهای دانش‌آموزان نبود. ما با همکاری با دانشگاه EPFL، توانستیم پروژه‌ای بسیار جالب و تعاملی طراحی کنیم.
 
این ربات بیشتر از اینکه سگ راهنما باشد، ابزار یادگیری و حافظه است. فوسکِت گفت: «طرز کار این است؛ ربات متوقف می‌شود، به عقب می‌رود و هنگامی که با چیزی برخورد می‌کند، می‌لرزد. سپس کودک می‌بایست بگوید که ربات با چه چیزی برخورد کرده است. اگر کودک گم شده است و مکان خود را نمی‌داند، تبلت می‌گوید که شیء چه بوده است.»
 
فوسکِت اطمینان داد که ربات طراحی شده بادوام است و می‌تواند به صورت مداوم با اشیاء بزرگ و محکم برخورد کند و آسیب نبیند. هم‌اکنون فوسکِت در حال تکمیل نرم‌افزار ربات است تا توانایی‌های آن را متنوع‌تر ساخته و ربات را تعاملی‌تر نماید. او امیدوار است که به ربات بازی‌هایی همچون جستجوی مجازی نیز اضافه کند تا یادگیری بیشتر را ممکن سازد.
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: معصومه رحیمی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آینده‌ی باتری‌ها، دنیای متفاوتی دارد● کدام صندلی‌ هواپیما ایمن‌تر است؟● مقایسه‌ی ویژگی‌های اندروید و IOS● روشی جدید برای ایجاد سرمایش ابداع شد● ساخت ربات ژلاتینی برای رساندن دارو به نقاط مختلف بدن● موشک جدید روسیه چه قدرتی دارد؟● تکنولوژی‌ای که ساختمان‌ها را رایگان خنک می‌کند● کشف موادی مانند پلاستیک با رسانایی مشابه فلزات ● تولید سوخت جت با روشی ۱۰۰ درصد پایدار ● راهی جدید برای تبدیل گازهای گلخانه‌ای به سوختجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟