سلول‌هایی در مغز که اشتهای ما را کنترل می‌کنند.

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه وارویک، تانیسیت‌ها به سلول‌های موجود در بخشی از مغز گفته می‌شود که سطح انرژی را کنترل می‌کنند؛ این سلول‌ها دو آمینواسید کلیدی را در غذا تشخیص داده و مستقیماً به مغز می‌گویند که ما احساس سیری می‌کنیم.

پروفسور «نیکولاس دیل» از دانشکده علوم حیات دانشگاه وارویک و همکارانش خاطر نشان کردند: «تانیسیت‌های موجود در مغز از طریق همان گیرنده‌هایی که طعم آمینواسیدها را حس می‌کنند، به آمینواسیدهای غذا واکنش نشان می‌دهند. دو آمینواسیدی که به بیشترین میزان به تانیسیت‌ها واکنش نشان می‌دهند و باعث می‌شوند که فرد احساس سیری کند، آرگینین و لیسین هستند. این آمینواسیدها با غلظت بالایی در غذاهایی نظیر گوشت خوک، استیک بره، مرغ، آواکادو، ماهی ماکرل، آلو، زردآلو، عدس و بادام یافت می شوند. پس خوردن این مواد غذایی باعث فعال شدن تانیسیت‌ها شده و شما دیرتر احساس گرسنگی می‌کنید.»

پروفسور دیل و همکارانش با مقادیر زیادی آرگینین و لیسین به سلول‌های مغزی به این اکتشاف دست یافتند؛ از فرآیند فلورسانسی هم برای آشکارسازی واکنش‌های میکروسکوپی سلول‌های مغز استفاده شد. محققان مشاهده کردند که در عرض ۳۰ ثانیه، تانیسیت‌ها آمینواسیدها را شناسایی کرده و با آن‌ها وارد واکنش شدند؛ سرانجام اطلاعات را به آن بخش از مغز ارسال کردند که در کنترل اشتها و وزن بدن ایفای نقش می‌کند.

بنا به یافته‌های محققان، سیگنال‌های مربوط به آمینواسیدها به‌طور مستقیم توسط گیرنده‌های چشایی و با حذف یا انسداد این گیرنده‌ها مورد شناسایی قرار گرفتند. سپس مشاهده شد که آمینواسیدها دیگر با تانسیت‌ها واکنش نکردند. پروفسور دیل افزود: «سطح آمینواسید در خون و مغز پس از مصرف وعده‌ی غذایی، علامت بسیار مهمی است که احساس سیری را بر می‌انگیزد. یافتن این نکته که تانسیت‌های واقع در مرکز مغز قرار دارند و این ناحیه به کنترل وزن بدن می‌پردازد، می‌تواند پیامدهای بسیار مهمی در ارائه راهکارهای جدید برای کمک به افراد جهت کنترل وزن بدن‌شان داشته باشند.»

این کشف احتمال‌های جدیدی را برای ایجاد رژیم‌های غذایی موثرتر و حتی شیوه‌های درمانی بهتر برای سرکوب اشتهای افراد با فعال‌سازی تانسیت‌های مغز و دستگاه گوارشی فراهم می‌آورد. این مقاله در مجله‌ی Molecular Metabolism منتشر شده است.
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟