جرقه‌ی هوشیاری در مردی پس از ۱۵ سال زندگی نباتی

 
مجله علمی ایلیاد - پس از ۱۵ سال زندگی نباتی، بدون هیچ‌گونه نشانه‌ای از هوشیاری، این مرد اکنون حداقل علایم هوشیاری را پس از ایمپلنت دستگاه تحریک عصب آزمایشی در قفسه‌ی سینه نشان می‌دهد. «آنجلا سیریگو» و همکارانش در مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه قرار است روش جدیدی برای بازیابی هوشیاریِ از دست رفته طراحی کنند. این تحقیق بررسی کرد که آیا تحریک عصب واگ می‌تواند بر بازگشتِ هوشیاری بیمار نباتی تأثیر بگذارد؟ 

عصب واگ منبع تحقیقات زیادی در سال‌های اخیر بوده است. این عصب که از مغز به شکم می‌رسد، مسئول آرایش عظیمی از وظایف بدنی گوناگون است و با اندام‌های مختلف از جمله قلب، ریه‌ها و معده ارتباط برقرار می‌کند. تحریک عصب واگ با جریان الکتریکی حملات صرعی در بیمارانی که به درمان‌های دارویی واکنش نشان نمی‌دهند را کاهش می‌دهد. این درمان در کاهش علایم افسردگی موثر واقع شده است. اخیرأ کشف شده که تحریک عصب واگ می‌تواند درمان ضدالتهابی موثری باشد. 

برای بررسی این مسئله که آیا تحریک عصب واگ می‌تواند هوشیاری را در حالت نباتی ذخیره کند، محققان داوطلبی را انتخاب کردند که به مدت ۱۵ سال پس از تصادف رانندگی هیچ واکنشی از خود نشان نداده بود. پس از یک ماه تحریک الکتریکی عصب واگ، این مرد علایم هوشیاری را نشان داد، مثلأ وقتی از او سئوالی شد، سرش را تکان داد و شئی را با چشمانش دنبال کرد. 

معاینه‌ی این بیمار از طریق اسکن‌های EEG و PET افزایش فعالیت مغزی در نواحی مختلف مغز را آشکار کرد. این مرد اکنون بیشتر به حالتی نزدیک شده که دانشمندان آن‌را به عنوان حداقل هوشیاری پس از سال‌ها زندگی نباتی طبقه‌بندی می‌کنند. 

این فقط مطالعه‌ای موردی است و نمی‌تواند کلید بیداری فرد از حالت غیرهوشیار باشد. هر نمونه‌ای از آسیب مغزی متفاوت است و همه به این نوع درمان واکنش نشان نمی‌دهند، اما این مطالعه بینش جدید و خارق‌العاده‌ای در مورد ایجاد هوشیاری در بدن ارائه می‌دهد. این تحقیق در مجله‌ی Current Biology منتشر شده است. 
 
نوشته: ریچ هریدی
ترجمه: سحر  الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟