چای سیاه در کاهش وزن نقش دارد.

 
مجله علمی ایلیاد - گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس طی مطالعه‌ای روی موش‌ها دریافتند که چای سیاه متابولیسم انرژی را با تغییر متابولیت‌های روده دچار تغییر می‌کند. مقاله‌ی آن‌ها در مجله‌ی اروپایی Nutrition منتشر شده است.

بنا به تحقیقات دکتر «سوزان هنینگ» و همکارانش، چای سیاه می‌تواند بر کاهش وزن دامن زده و با تغییر باکتری‌های موجود در معده، منافع دیگری هم برای سلامت انسان فراهم آورد. دکتر هنینگ گفت: «ما دریافتیم که چای سیاه و چای سبز، نسبت باکتری‌های روده را در حیوانات تغییر دادند. درصد باکتری‌های مرتبط با چاقی کاهش یافته و باکتری‌های مرتبط با جرم بدن افزایش یافتند.»

مطالعات قبلی حاکی از آن بود که مواد شیمیایی موجود در چای سبز به نام «پلی فنول‌ها» جذب شده و سوخت و ساز انرژی را در کبد تغییر می‌دهند. اما یافته‌های جدید نشان می‌دهد که پلی فنول‌های چای سبز که به دلیل اندازه‌ی بزرگ‌شان در روده کوچک جذب نمی‌شوند، رشد باکتری روده را برانگیخته و در شکل‌گیری اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر نقش دارند؛ این اسیدهای چرب نوعی متابولیت‌های باکتریایی هستند که سوخت و ساز انرژی در کبد را دچار تغییر می‌کنند.

دکتر هنینگ افزود: «ما می‌دانستیم که پلی فنول‌های چای سبز تاثیرگذاری زیادی دارند و فواید سلامتی زیادی را در مقایسه با پلی فنول‌های چای سیاه دارند، زیرا مواد شیمیایی چای سبز به درون خون یا بافت جذب می‌شوند. بر اساس یافته‌های ما، چای سیاه نیز می‌تواند یک‌سری فواید به همراه داشته و باعث کاهش وزن در انسان‌ها بشود. این نتیجه‌ی به‌دست آمده نشان می‌دهد که هم چای سبز و هم چای سیاه پری بیوتیک هستند؛ موادی که در تحریک رشد ریزموجودات زنده‌ی ذره‌بینیِ مفید ایفای نقش می‌کنند.»

در این مطالعه، به چهار گروه از موش‌ها رژیم غذایی متفاوتی داده شد که دو گروه از آن‌ها عصاره‌های چای سبز یا چای سیاه دریافت کردند؛ کم چرب و دارای شکر زیاد، پرچرب و دارای شکر زیاد، پرچرب و دارای شکر زیاد و عصاره‌های چای سبز، پُر چرب، دارای شکر زیاد و عصاره‌های چای سیاه.

پس از گذشت چهار هفته، وزن موش‌هایی که عصاره‌های چای سبز یا چای سیاه دریافت کرده بودند، کاهش پیدا کرد. همچنین، محققان نمونه‌هایی را از روده‌ی بزرگ و بافت کبد موش‌ها جمع‌آوری کردند تا محتوای باکتریایی و رسوب چربی آن‌ها را اندازه‌گیری نمایند. در موش‌هایی که از این عصاره‌های چای مصرف کردند، میزان کمتری از باکتری‌های مرتبط با چاقی و میزان بیشتری از باکتری‌های مرتبط با جرم بدن لاغر مشاهده شد.
 
با این حال، فقط موش‌هایی که عصاره چای سیاه مصرف کرده بودند، با افزایش نوعی باکتری به نام «سودو بوتیریویبریو» روبه‌رو شدند که این مسئله می‌تواند تفاوت میان چگونگی تاثیر چای سبز و چای سبز را در تغییر سوخت و ساز انرژِی توضیح بدهد.

دکتر «ژائوپینگ لی» محقق ارشد گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که فواید سلامتی هر دو چای سبز و چای سیاه بسیار فراتر از فواید آنتی‌اکسیدانی‌شان است و هر دو چای اثر قابل‌توجهی بر باکتری‌های روده دارند. حالا آن‌ها که عاشق چای سیاه هستند، دلیل دیگری برای نوشیدن آن دارند.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟