خطر مصرف نوشیدنی‌های شِکری

 
مجله علمی ایلیاد ‌- بررسی مطالعات اخیر در زمینه‌ی اپیدمیولوژی یا همه‌گیرشناسی نشان می‌دهد، ارتباط مستقیمی میان مصرف مداوم نوشیدنی‌های حاوی شکر، نظیر نوشابه و آب‌میوه با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سندروم متابولیک وجود دارد.

به گفته‌ی محققان، مصرف مداوم نوشیدنی‌های حاوی شکر، می‌تواند باعث تغییر در کنترل گلوکز و حساسیت به انسولین در بدن شود. این امر باعث افزایش احتمال ابتلا به سندروم متابولیک و دیابت نوع ۲ می‌شود. همچنین شواهد نشان می‌دهد، مصرف مداوم نوشیدنی‌های حاوی شکر، به خصوص قند فروکتوز، به افزایش فشار خون و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی منجر می‌شود.

طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی، سالانه ۳۸ میلیون نفر در اثر ابتلا به بیماری‌های غیرمسری کشته می‌شوند که سهم بیماری‌های قلبی متابولیسمی ۱۹ میلیون نفر است. منظور از واژه‌ی «بیماری‌های قلبی متابولیسمی»، بیماری های قلبی عروقی و بیماری‌هایی نظیر سندرم متابولیسمی و دیابت نوع ۲ است.

علاوه بر این، چاقی، سندرم متابولیسم و دیابت نوع ۲ همگی فاکتور ریسک یا عوامل زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند. همچنین مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر می‌تواند با افزایش فشار خون، التهاب و دیس‌لیپیدمی یا همان افزایش یا کاهش غیرطبیعی چربی، منجر به ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی شود.

دکتر «فادیل ایسوپ»، نویسنده‌ی ارشد این مقاله از دانشگاه استلن‌بوش آفریقای جنوبی در این‌باره بیان کرد: «مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌ شده با شکر در گروه‌های سنی مختلف رو به افزایش است. بررسی‌های ما نشان می‌دهد، اغلب مطالعات در زمینه‌ی همه‌گیرشناسی، وجود ارتباط مستقیم میان مصرف مداوم نوشیدنی‌های حاوی شکر و ابتلا به سندرم متابولیسم، دیابت و افزایش فشارخون را تایید می‌کنند.»

دکتر ایسوپ و همکاران او در دانشگاه استلن‌بوش اقدام به بازبینی ۳۶ پژوهش مربوط به چند دهه‌ی گذشته در زمینه‌ی عواقب مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌‌شده با شکر کردند. از آنجایی که برخی از مطالعات پیشین، نتایجی بحث‌برانگیز در ارتباط با مصرف این نوشیدنی‌ها و مشکلات جسمی نظیر دیابت و بیماری‌های قلبی ارائه دادند، نویسندگان اقدام به بررسی نقادانه و کلی این موضوع کردند.

گرچه برخی مطالعات، نتایجی بی‌طرف یا خلاف این ادعا ارائه دادند، اغلب مطالعات انجام‌ شده به ارتباط میان مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌‌شده با شکر و خطر ابتلا به سندرم متابولیسمی اشاره داشتند. بیشتر مطالعات بازبینی‌شده، بر روی افرادی انجام شده بود که در هفته بیش از ۵ نوشیدنی حاوی شکر مصرف می‌کردند.

مطالعاتی در زمینه‌ی دیابت و رژیم غذایی نشان داد افرادی که حتی ۲ بار در هفته نوشیدنی‌های حاوی شکر مصرف می‌کردند، با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ روبه‌رو بودند. برخی از مطالعات بازبینی‌شده نشان داد، ارتباطی میان مصرف روزانه‌ی یک نوشیدنی شیرین‌ و افزایش فشارخون وجود دارد.

دکتر ایسوپ اضافه کرد: «یافته‌ها نشان می‌دهند، نیازی ضزوزی به آگاه‌سازی عموم از خطرات مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر وجود دارد. اما دانش ما از این مسئله نیاز به مطالعات بیشتر دارد تا دریابیم، چگونه مصرف شکر می‌تواند بر سلامتی ما تاثیر بگذارد. محدودیت‌هایی در این دسته از پژوهش‌ها وجود دارد و ما باید مطالعات طولانی‌تر، با روش‌های مطالعاتی بهتر، در این زمینه انجام دهیم.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: رضا کاظمی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟