نقش احتمالی ترکیبات گیلاس شیرین در برابر افزایش وزن

 
مجله علمی ایلیاد - محققان دانشگاه تاسمانیای استرالیا، به‌منظور دستیابی به درمانی در رژیم‌های پُرچرب، آزمایش‌هایی را برای تعیین بازده‌ی «آنتوسیانین»‌ها انجام داده‌اند؛ آنتوسیانین‌ها ترکیب فعال زیستی هستند که با غلظت بالا در گیلاس شیرین یافت می‌شوند.

«ملانی بلک‌هال» از دانشکده‌ی سلامت دانشگاه تاسمانیا، گفت: «اکثر فعالیت‌های پژوهشی انجام شده بر روی آنتوسیانین‌ها در میوه‌های دیگر بوده است؛ اما گیلاس شیرین در این مطالعات جایگاهی نداشته است. شواهد زیادی وجود دارد که آنتوسیانین‌ها تاثیر مثبتی بر بیماری‌های زیادی دارند، اما مطالعات اندکی درباره‌ی نقش ضدچاقی بالقوه‌ی آن‌ها انجام گرفته است. چاقی یکی از عوامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و چند سرطان است. ما می‌خواستیم اثر آنتوسیانین را بر رژیم غذایی پرچرب بررسی کنیم.»

در تحقیقات، به موش‌ها رژیم غذایی پرچرب داده شد؛ آن‌ها با دو گروه آزمایشی تقسیم شدند؛ یک آزمایش پیشگیری شش هفته‌ای و یک آزمایش وارونگی ۱۰ هفته‌ای. آنتوسیانین در آغاز آزمایش پیشگیری و پایان هفته ششم در آزمایش وارونگی به‌کار گرفته شد. موش‌هایی که در آزمایش پیشگیری قرار داشتند، ۱۹ درصد کمتر دچار افزایش وزن شدند. این یافته پس از شش هفته استفاده از آنتوسیانین به‌دست آمد. بر طبق یکی دیگر از یافته‌ها، آنتوسیانین می‌تواند نقش مفیدی در کاهش التهاب داشته باشد.

بلک‌هال بیان کرد: «ما می‌خواهیم تحقیقات بیشتری در آزمایش‌های انسانی انجام دهیم. چاقی یکی از مشکلات سلامتی جهانی است و گاهاً افراد به رژیم‌های دارویی پناه می‌برند. ما امیدواریم آنتوسیانین به‌عنوان بخشی از پروسه‌ی درمان مورد استفاده قرار بگیرد. ما همچنین می‌خواهیم به مصرف‌کنندگان کمک کنیم تا روی‌کرد درستی را در خصوص آنچه که برای پیشگیری از افزایش وزن انجام می‌دهند، در پیش بگیرند.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟