وقتی احساس سرماخوردگی داریم باید به پزشک مراجعه کنیم؟

 
مجله علمی ایلیاد - وقتی سرما خورده‌اید، گزینه‌ی در مقابل چشمان تب آلودتان، کار بسیار دشواری به‌نظر می‌رسد؛ آیا باید در حالت سرماخوردگی و بدن‌درد به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید یا اینکه پتو را به دورتان بپیچید، مایعات بنوشید و استراحت کنید؟

دکتر «آمش آدالیا»، متخصص بیماری‌های عفونی و پژوهشگر ارشد در مرکز امنیت سلامت جان هاپکینز، گفت: «برای افراد بیمار، رفتن به بیمارستان یا دریافت مراقبت از متخصص، هیچ مشکلی را به‌همراه نمی‌آورد. داروهای ضدویروسی که برای افراد مبتلا به سرماخوردگی وجود دارند، تنها زمانی موثر واقع می‌شوند که زودتر تجویز شده باشند. در تصمیم برای اینکه فرد سرما خورده به مطب دکتر برود یا به بیمارستان، علائم مهمی که فرد باید به آن توجه کند، مشکل در تنفس است. وقتی کسی قادر نباشد به‌طور عادی تنفس کند، نشان می‌دهد که سرماخوردگی در حال پیشروی به سمت ذات‌الریه است و فرد باید حتماً به‌دنبال مراقبت‌های پزشکی باشد. دشواری تنفس به این معنا است که عفونت به سمت پایین حرکت کرده است. معمولاً، ویروس آنفلوانزا بخش فوقانی دستگاه تنفسی را آلوده می‌کند. اگر عفونت به ریه‌ها نفوذ کند و باعث ایجاد ذات‌الریه باشد، شرایط بیمار می‌تواند بدتر شود.»

یکی دیگر از علائم سرماخوردگی شدید که مستلزم درمان است، تب مداوم و پایدار است. اگر دمای بدن فرد ۳۸.۳ درجه‌ی سلسیوس یا بیشتر باشد و تب هم پس از مصرف استامینوفن یا سایر داروهای مرتبط، کاهش پیدا نکند، در این صورت، فرد باید به پزشک مراجعه کند. تب، ضربان قلب را افزایش می‌دهد و این عامل بار اضافی بر روی بدن است. تب می‌تواند زندگی فرد را به‌شدت دشوار و نامناسب کند؛ پس اگر احساس کنید نمی‌توانید کاری در قبال کاهش تب انجام دهید، برای دریافت اقدامات مراقبتی وارد عمل شوید. دلیل سوم برای رفتن به مطب دکتر، احساس خستگی کامل و عدم توانایی در برخاستن از تخت خواب است. این خستگی تا جایی پیش می‌رود که فرد توان انجام هیچ کاری را در خود نمی‌بیند.

برخی از افراد در معرض خطر بالای گسترش ذات‌الریه یا سایر عوارض ناشی از سرماخوردگی قرار دارند. برای مثال، زنان بارداری، افرادی که پیوند عضو داشته‌اند و بیماران سرطانی که دوره‌های شیمی درمانی را می‌گذرانند، باید در همان علائم ابتدایی بیماری به دکتر مراجعه کنند. علاوه بر این، افرادی که از کودکان یا افراد مسن مراقبت می‌کنند، باید در صورت تردید نسبت به ابتلای به سرماخوردگی، آن‌ها را به مرکز درمانی ببرند. کودکان زیر شش ماه، افراد مسن و افراد مبتلا به اختلال‌های تنفسی، مثل آسم شدید در معرض خطر بالای ابتلا به ذات‌الریه در طول عفونت آنفلوانزا قرار دارند.

پزشکان از گسترش ذات‌الریه در بیماران سرما خورده ابراز نگرانی می‌کنند، زیرا ذات‌الریه باعث ایجاد نقص در عملکرد ریه‌ها می‌شود و شاید بدن نتواند اکسیژن کافی دریافت کند. در موارد شدید، این بیماران شاید با مشکل تنفسی شدیدی مواجه شوند و نیاز به بستری شدن داشته باشند. آدالیا گفت: «افراد مبتلا به سرماخوردگی که ترجیح می‌دهند در خانه بمانند، باید به علائم‌شان توجه داشته باشند. اطمینان حاصل کنید که حال‌تان بهبود می‌یابد. اگر چنین نمی‌شود، اگر نفس کشیدن برایتان سخت می‌شود، اگر تب‌تان فروکش نمی‌کند، اگر انجام فعالیت‌های روزمره سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود، به متخصص مراجعه کنید.»

حتی اگر احساس بیماری می‌کنید، تماس گرفتن با دکتر هم می‌تواند کار مفیدی باشد. دکتر می‌داند که در طول فصل شیوع آنفلوانزا، اکثر افراد با علائم خاصی برای درمان به مطب یا بیمارستان می‌آیند. دکتر می‌تواند از پشت تلفن موارد لازم را به بیمار گوش‌زد کرده و داروهایی را نیز به‌طور تلفنی تجویز کند. در سال‌های اخیر، تعداد مرگ و میرهای ناشی از آنفلوانزا در آمریکا بین ۱۲،۰۰۰ تا ۵۶،۰۰۰ نفر بوده است.
 
نوشته: کارن روآن
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● زندگی در ارتفاعات چه تاثیری بر روی سوخت‌وساز بدن دارد؟● چرا انسان طی تکامل به موهای فرفری رسید؟● چرا برخی از مردم از خون می‌ترسند؟● انسان در چه سنی کمترین خواب را دارد؟● کشف اثرات منفی جدید برای سیگارهای الکترونیکی● زنان بوی مردان مجرد را تشخیص می‌دهند● بارداری بر روی مغز ماردان چه تاثیری دارد؟● انسان طی یک میلیون سال آینده چه شکل خواهد بود؟● فرضیه‌ای جدید در مورد مرگ بروس‌لی● داستان افتادن دندان‌ها در انسان‌جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟