مشاهده‌ی علمی رعد و برق‌ها از فضا

 
مجله علمی ایلیاد - اولین ماهواره‌ی نسل آینده‌ی زیست‌محیطی متعلق به اداره‌ی ملی اقیانوسی و جوی «NOAA»، با نام ماهواره‌ی آب و ‌هوایی«GOES-16»، به‌تازگی موفق به ارسال عکس‌های گرفته شده توسط حسگر‌های صاعقه‌یابش شد. هواشناسان اداره‌ی ملی هواشناسی NOAA، اطلاعات مربوط به بخش‌هایی از جو زمین که دسترسی به آن تا کنون میسر نبوده را توسط این ماهواره دریافت کردند؛ در نتیجه این ماهواره با ارائه‌ی اطلاعات جامع‌تر راجع به صاعقه‌ها، به هواشناسان در هشدار به عموم در مواقع آب و هوایی خطرناک، کمک می‌کند.

این نقشه‌بردار آب و هوایی، به‌طور مستمر در نیم‌کره‌ی غربی، در پی تشخیص‌ صاعقه‌ها است، بنابراین هواشناسان به راحتی از زمان تشکیل طوفان، شدت گرفتن آن و خطرناک شدنش اطلاع پیدا می‌کنند. افزایش سریع رعد و برق‌ها نشان‌دهنده‌ی آن است که طوفان با سرعت بالایی در حال گسترش است و می‌تواند باعث ایجاد آب و‌ هوایی خطرناک شود.

در زمان ‌بارش‌های سنگین، داده‌های ارسالی از «GLM» یا همان حسگرهای صاعقه‌یاب، نشان می‌دهد که رعد و برق متوقف شده و یا اینکه در حال قوی‌تر ‌شدن است. هنگامی که این داده‌ها با داده‌های ارسالی از رادارها و‌ سایر ماهواره‌ها ترکیب شود، می‌تواند به هواشناسان در پیش‌بینی و هشدار پیش‌ از ‌‌تشکیل طوفان‌های سهمگین و یا وقوع سیل کمک کند.

به گزارش آژانس فضایی آمریکایی ناسا، در مناطق خشک، به‌ویژه در غرب ایالات متحده، اطلاعات به‌دست آمده از طریق این دستگاه نه تنها به هواشناسان، بلکه به آتش‌نشان‌ها در تشخیص مناطق مستعد آتش‌سوزی توسط صاعقه کمک می‌کند. علاوه بر این، با ردیابی دقیق ازصاعقه و طوفان‌های تندری که بر سطح اقیانوس‌ها‌‌ به وقوع می‌پیوندند و معمولاً به علت فاصله‌ی زیاد از دید رادارهای زمینی و ماهواره‌ها دور می‌مانند، برای خلبانان و ملوانان، ناوبری امنی را فراهم می‌کند.

نقشه‌بردارهای جدید همچنین قبل از برخورد صاعقه‌های مرگبار از ابر به‌ زمین، رعد‌و‌‌برق‌هایی در درون ابرها مشاهده می‌کنند که اغلب بین ۵ تا ۱۰ دقیقه یا بیشتر به طول می‌انجامند،  این به این معنا است که هواشناسان زمان بیشتری برای اعلام خطر به افرادی که بیرون از خانه به فعالیت مشغول هستند، دارند. ماهواره‌ی GOES-16 با نام قبلی «GOES-R» از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کارناوال فلوریدا، واقع در ایالات متحده، بر اساس ساعت هماهنگ جهانی «UTC»، یعنی در حدود ۲۳:۴۲ و در تاریخ ۱۹ نوامبر ۲۰۱۶ به فضا ارسال شد.
 
نوشته: ZeeNewsIndia
ترجمه: مجله‌ی علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟