چند نفر چاق در جهان وجود دارد؟!

 
مجله علمی ایلیاد - براساس مطالعه‌ای جدید، در جهان بیش از ۲ میلیارد کودک و بزرگسال از مشکلات سلامتیِ مربوط به اضافه وزن یا چاقی رنج می‌برند و درصد رو به رشدی از مردم تحت این شرایط از می‌میرند.

محققان دریافتند که آن‌ها در صورتی می‌میرند که حتی عملاً چاق نیستند. از میان ۴ میلیون مرگ و میر مربوط به اضافه وزن شدید در سال ۲۰۱۵، تقریباً ۴۰درصد به افرادی با شاخص توده‌ی بدن یا همان «BMI» کمتر از آستانه‌ی چاقی مربوط بود. بر اساس گفته‌ی نویسندگان مقاله‌ی منتشر شده در مجله‌ی پزشکی New England، یافته‌ها بحران رو به رشد و جهانی را در سلامت عمومی نشان می‌دهند.

دکتر «کریستوفر مورای»، نویسنده‌ی مطالعه و مدیر موسسه‌ی سنجش و ارزیابی سلامتی «IHME» در دانشگاه واشینگتن، گفت: «افرادی که دچار اضافه وزن هستند، در معرض خطر بیماری قلبی عروقی، دیابت، سرطان و دیگر شرایط خطرناک قرار دارند. راه‌حل‌های جدید برای کاهش وزن باید به تعهدات سالیانه‌ای برای کاهش وزن تبدیل شوند و از اضافه وزن در آینده جلوگیری کنند.»

این مطالعه که از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ در ۱۹۵ کشور انجام شده، اخیراً در انجمن سالیانه‌ی غذای استکهلم «EAT» منتشر می‌شود و هدفش ایجاد سیستم غذایی سالم‌تر و پایدارتری است. این مطالعه بر اساس داده‌‌های مطالعه‌ی جدید فشار جهانی بیماری «GBD» است که در واقع تلاشی سیستماتیک و علمی برای شناسایی حجم از دست دادن سلامتی در اثر تمام بیماری‌ها، آسیب‌ها و فاکتورهای خطر بر اساس سن، جنسیت و جمعیت است. مطالعه‌ی GBD با بیش از ۲،۳۰۰ همکار در ۱۳۳ کشور بیش از ۳۰۰ بیماری و آسیب را بررسی می‌کند.

این مقاله شامل تحلیل‌های مطالعات دیگرِ مربوط به اثرات اضافه وزن و پیوندهای بین BMI بالا و سرطان‌های روده‌ی بزرگ، مری و راست روده، کبد، کیسه صفرا و دستگاه صفراوی، پانکراس، سینه، رحم، تخمدان، کلیه، تیروئید و سرطان خون نیز هست. به گفته‌ی دکتر مورای، محققان سعی دارند با همکاری سازمان ملل، مطالعات دقیق‌تری را بر روی علل چاقی و اضافه وزن انجام دهد.

او در انجمن اعلام کرد که توافق جدیدی بین IHME و سازمان غذا و دارو «FAO» سازمان ملل صورت گرفته تا داده‌ها، دانش و تخصص خود را به اشتراک بگذارند. هدف، بالا بردن درک جمعی جهانی از محرک‌های بیماری‌های اپیدمیک فعلی مربوط به اضافه وزن بدن است.

برنامه‌ای با نام «یک‌دهه اقدام در زمینه‌ی تغذیه» سازمان ملل راهکاری برای سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۵ است تا بتوان قحطی را ریشه کرد، به تمام اَشکال سوء‌تغذیه مثل تغذیه‌ی ناکافی، کمبود مواد مغذی، اضافه وزن یا چاقی پایان داد و فشار بیماری‌های غیرمُسریِ مربوط به رژیم غذایی را در تمام گروه‌های سنی کاهش داد.

در سال ۲۰۱۵، اضافه وزن ۲.۲ میلیارد کودک و بزرگسال در سراسر جهان یا ۳۰درصد از تمام مردم را تحت تأثیر قرار داد. یعنی تقریباً ۱۰۸ میلیون کودک و بیش از ۶۰۰ میلیون بزرگسال دارای BMI بالای ۳۰ که آستانه‌ی چاقی است، بودند. شیوع چاقی از سال ۱۹۸۰ میلادی، در بیش از ۷۰ کشور دو برابر شده و در ملل دیگر نیز افزایش ثابتی پیدا کرده است. اگرچه شیوع چاقی در میان کودکان کمتر از بزرگسال بوده، نرخ افزایش چاقی در دوره‌ی کودکی در بسیاری از کشورها بیشتر از دوره‌ی بزرگسالی بوده است.

در میان ۲۰ عدد از پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان، بیشترین میزان چاقی در میان کودک و بزرگسالان به ایالات متحده آمریکا تعلق دارد و مصر دارای بیشترین میزان چاقی در میان بزرگسالان است. کمترین نرخ چاقی به ترتیب متعلق به بنگلادش و ویتنام است که حدود ۱درصد تخمین زده شده است. چین با ۱۵.۳ میلیون و هند با ۱۴.۴ میلیون دارای بیشترین تعداد کودکان چاق هستند؛ ایالات متحده با ۷۹.۴ میلیون و چین با ۵۷.۳ میلیون دارای بیشترین تعداد بزرگسالان چاق در سال ۲۰۱۵ بودند.

دکتر «اشکان افشین»، نویسنده‌ی ارشد این مقاله و دانشیار سلامت جهانی در IHME، گفت: «اضافه وزن یکی از چالش‌برانگیزترین مشکلات سلامتی در زمان ما است که تقریباً یک از هر سه نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در دهه‌ی اخیر، مداخلات زیادی ارزیابی شده‌اند، اما شواهد خیلی کمی درباره‌ی اثربخشی طولانی‌مدت آن‌ها موجود است. در طول ۱۰ سال آتی، با FAO همکاری نزدیکی خواهیم داشت تا پیشرفت کشورها در کنترل اضافه وزن و چاقی را نظارت و ارزیابی کنیم. علاوه بر آن، داده‌ها و یافته‌ها را با دانشمندان، سیاست‌گذاران و سهام‌داران دیگری که به دنبال استراتژی‌های شواهد محور برای حل مساله هستند، به اشتراک می‌گذاریم.»
 
نوشته: ScienceDaily
ترجمه: سحر الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟