ارتباط واریس با افزایش خطر بیماری شریانی خطرناک

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس مطالعه‌ی مشاهداتی منتشرشده در مجله‌ی JAMA، ممکن است وریدهای واریسی نشانه‌ی هشداردهنده‌ای از نوعی لختگی خون، به‌نام «ترومبوز سیاهرگیِ عمقی» یا همان «DTV» باشند. «چانگ» و همکارانش ارتباط معنی‌داری بین وریدهای واریسی و DVT یافتند.

محقق دانشگاه علوم پزشکی چین، «پی چون» و همکارنش، گفتند: «وریدهای واریسی بیماری رایجی است و تقریباً ۲۳ درصد از بزرگسالان ایالات متحده به این بیماری مبتلا هستند، اما به ندرت خطرات جدی برای سلامتی دارند. ترومبوز سیاهرگی عمقی، آمبولی ریوی «PE» و بیماری شریان محیطی «PAD» نیز بیمای‌های عروقی هستند، اما اثرات سیستمایکِ جدی به همراه دارند. با این حال، در مورد ارتباط بین وریدهای واریسی و بروز این بیماری‌های عروقی اطلاعات چندانی وجود ندارد.»

دکتر چن و همکارانش برای این مطالعه، از داده‌های برنامه‌ی بیمه بهداشت ملی تایوان استفاده کردند. آن‌ها گفتند: «۲۱۲،۹۸۴ بیمار ۲۰ ساله به بالا در گروه وریدهای واریسی و ۲۱۲،۹۸۴ نفر در گروه کنترل بیمارانِ بدونِ وریدهای واریسی وجود داشت. بیماران مبتلا به وریدهای واریسی از ۱ ژانویه ۲۰۰۱ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۳ ثبت‌نام کردند و تا سال ۲۰۱۴ تحت نظر بودند.»

این مطالعه، ارتباط معنی‌داری بین وریدهای واریسی و DVT و ارتباط‌های کمتر روشنی بین وریدهای واریسی با PE و PAD یافت. دکتر چن و همکارانش گفتند: «در این مطالعه‌ی که شامل ۴۲۵،۹۶۸ بزرگسال بود، وجود وریدهای واریسی با افزایش قابل توجه در خطر بروز DVT ارتباط داشت. به دلیل احتمال اختلاط، یافته‌های PE با نسبت خطر ۱.۷۳- و PAD با نسبت خطر ۱.۷۲- کمتر واضح است.»

نویسندگان گفتند: «اینکه ارتباط بین وریدهای واریسی و DVT ارتباط علت و معلولی است یا مجموعه‌ی مشترکی از عوامل خطر را نشان می‌دهد، نیاز به تحقیق بیشتری دارد.»
 
نوشته: انریکو دلازارو
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟