چاندرا از بررسی خوشه‌ی ستاره‌ای جوان چه چیزی به‌دست آورده است؟

 
مجله علمی ایلیاد - اخترشناسان باور دارند که با مطالعه‌ی خوشه‌های ستاره‌ای می‌توانند به شیوه‌ی بهتری منشاء خورشید و ستاره‌های خورشید مانند را درک کنند. رصدخانه‌ی پرتو ایکس چاندرا به دانشمندان برای حصول این هدف کمک می‌کند.

اخیراً، چاندرا تصاویر جدیدی را از تازه‌ترین بررسی خوشه‌ی ستاره‌ای خود منتشر کرده است. عکس‌های پرتوی ایکس به خوشه‌ی ستاره‌ای «NGC6231» تعلق دارند. این خوشه در فاصله‌ِی ۵،۲۰۰ سال نوری نسبت به زمین قرار دارد. خوشه‌ی ستاره‌ای NGC6231 قدمتی بین ۲ تا ۷ میلیارد سال دارد و خوشه‌ی نسبتاً جوانی محسوب می‌شود، در حالی که خورشید ما ۴.۶ میلیارد سال سن دارد.

به مانند ستاره‌های موجود در خوشه‌ی ستاره‌ای NGC6231، خورشید هم زمانی بخشی از خانواده‌ی بزرگ ستاره‌های ایجاد شده از ابر گاز و گرد و غبار یکسان بوده است. خوشه‌ای که خورشید را پدید آورد، مدت‌ها پیش پراکنده شده است.

فرآیند ایجاد ستاره به تازگی در این خوشه متوقف شده است؛ یعنی اخترشناسان در حال بررسی خوشه‌ای هستند که در مرحله‌ی بحرانی تکامل خود قرار دارد. چون خوشه‌ی ستاره‌ای NGC6231 به مانند نوار متراکم راه شیری در صفحه‌ای یکسان قرار دارد، مطالعه‌ی ستاره‌های آن کار ساده‌ای نیست. اگرچه این خوشه‌ جوان است، اما منزل‌گاه طیف وسیعی از ستاره‌های جوان با ویژگی‌های منحصربه‌فرد است.

ستاره‌های داغِ جوان آن‌قدر به شدت می‌سوزند که می‌توانند جو بیرونی خود را داغ کنند. این عامل باعث انتشار مقدار قابل توجهی پرتو ایکس می‌شود. چاندرا می‌تواند این پرتوها را از فاصله‌ی چند هزار سال نوری شناسایی کند. چاندرا همچنین می‌تواند با بررسی انتشار پرتوی ایکس منطقه، دید بهتری از منطقه‌ی درونی خوشه مورد نظر به دانشمندان بدهد. اخترشناسان داده‌های چاندرا را با داده‌های حاصل از تلسکوپ ویستا ادغام کردند تا کامل‌ترین تصویر را از ستاره‌های خوشه‌ی NGC6231 تهیه کنند.

اخترشناسان می‌توانند با مطالعه‌ی تنوع ویژگی‌های ستاره‌های موجود در این خوشه و مقایسه‌ی آن ویژگی‌ها با ستاره‌های موجود در خوشه‌های دیگر، مدلی از تکامل خوشه‌های ستاره‌ای به‌دست بیاورند. خوشه‌ی ستاره‌ای NGC6231 نشان‌دهنده‌ی مرحله مهمی از تکامل است.
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟