حقایقی از غذاهای تراریخته که همه‌ی مردم باید آن‌ها را بدانند!

 
مجله علمی ایلیاد – افرادی که حقایق دقیقی را درباره‌ی خوراکی‌های «تراریخته» می‌دانند، اصرار دارند که با توافقی علمی اَمن بودن این مواد خوردنی، تضمین شود. اما مطالعه‌ی جدید در دانشگاه علوم و فنون دانشگاه فلوریدا، محتاطانه درباره‌ی غذاهای تراریخته حرف می‌زند و آن‌را خطری در حد تغییرات اقلیمی و آب و هوایی می‌داند که انسان باعث ایجاد آن شده است.

علاوه بر این موارد، مطالعه‌ای جدید نشان داد که هنوز افرادی شکاک که آن‌ها را «متوهمین توطئه» می‌نامند، وجود دارند که اعتقاد دارند غذاهای تراریخته، به‌واسطه‌ی دست‌کاری ژنتیکی عامل ابتلا کودکان به اوتیسم هستند!

«براندون مک فرادن» استادیار علوم فناوری منابع غذایی و انسانی و نویسنده‌ی راشد این مطالعه می‌گوید: «اطلاع‌رسانی‌های علمی باید درک افراد از مسائل علمی و ارتباط آن‌ها به مسائل شبه‌علم و توهمات توطئه‌ی مرتبط با مباحث علمی مانند تغییرات اقلیمی و آب و هوا و خوراکی‌های تراریخته را ارتقاء دهد. البته که تنها رساندن اطلاعات علمی به مردم برای تغییر رفتار آن‌ها کافی نیست.»

غذاهای اطلاح‌شده‌ی ژنتیکی یا همان «GM»ها، توسط سازمان بهداشت جهانی به‌عنوان غذاهای مشتق‌شده از اُرگانیسم‌هایی که ژنتیک آن‌ها به‌گونه‌ای تغییر کرده که در طبیعت این تغییرات غیرممکن هستند، شناخته می‌شود. به گفته‌ی وب‌سایت سازمان بهداشت جهانی، بیشتر محصولات تراریخته به مقاومت در برابر بیماری‌های گیاهی و افزایش مقاومت گیاهان در برابر آفت‌کش‌ها منجر می‌شود و آن‌ها خطری برای انسان محسوب نمی‌شوند.

مک فرادن می‌خواست بیشتر درباره‌ی شکاف بین افکار مردم عام و اجتماع‌های علمی بداند. در مطالعه‌ی منتشر شده در مجله‌ی آنلاین PLOS ONE که مک فرادن بر روی 955 نفر انجام داد، میزان واقعی درک افراد از حقیقت غذاهای تراریخته و تغییرات اقلیمی بررسی شد.

او سعی کرد تا هرگونه پرسشی را مطرح کند. از جمله این عباراتی درباره‌ی میزان دانش شرکت‌کنندگان از خوراکی‌های تراریخته، که میزان آشنایی واقعی افراد با این‌گونه مسائل را آشکار می‌کرد. وی عباراتی با جواب‌های درست یا نادرست مطرح کرد؛ مانند «گوجه‌فرنگی‌های عادی ژنی ندارند، ولی گوجه‌فرنگی‌های تراریخته دارای ژن هستند؟» ۳۱.۹ درصد از آن‌ها گفتند درست است!

او همچنین سوالاتی این‌چنین پرسید: «محصولات تراریخته سبب ایجاد حساسیت غذایی می‌شود.» ۳۶ درصد با این جمله موافق بودند!

همچنین سوالی درباره‌ی تغییرات آب و هوایی مطرح کرد: «اثرگلخانه‌ای همان گرمایش جهانی است.» حدود ۴۵ درصد گفتند درست است!

مک فرادن گفت: «واضح است که دانش علمی بیشتر باعث آگاهی عمومی می‌شود. به‌طور کلی افراد آگاه نظراتی نزدیک به نظرات علم دارند. با این حال همین افراد، زمانی که مساله‌ای متضاد پیش می‌آید، کمتر با آن مساله موافق هستند. از این‌رو تمام شایعاتی که درباره‌ی خوارکی‌های تراریخته در بین عموم مردم رواج پیدا می‌کند، از روی عدم آگاهی واقعی است.»
 
نوشته: برد باوک
ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟