تصویری خیره‌کننده از بیابانی باران‌زده!

 
مجله علمی ایلیاد – اخیراً ناسا تصویری شگفت‌انگیز را منتشر کرده است که گودال‌های پُرآبی را در بیابان ربع‌الخالی، بزرگ‌ترین بیابان شن و ماسه‌ای جهان را نشان می‌دهد. در اواخر ماه مِی میلادی، سامانه‌ی طوفانی «مکانو» از شبه‌جزیره‌ی عربستان عبور کرد. بندر صلاله در کشور عمان بارانی بی‌سابقه را تجربه کرد؛ حدود 30 سانتی‌متر باران در یک‌روز!

این طوفان با رسیدن به بیابان ضعیف‌تر شد، ولی همچنان بارش‌هایی را در خود داشت. در روز ۲۹ ماه مِی و سه روز پس از بارش باران، ماهواره‌ی «لَندسَت ۸» از ارتفاع ۷۰۰ کیلومتری زمین تصویری خیره‌کننده از تپه‌های شنی واقع در منطقه‌ی بیابانی ربع‌الخالی گرفت که حوضچه‌های پُرآب میان تپه‌های شنی را نشان می‌دهد. در بیابان ربع‌الخالی که ناسا تصویر بخشی از آن‌را منتشر کرده است، بسیار کم باران است و بارش باران در آن تا حدی نادر است که ناسا اعلام کرد حدود ۲۰ سال است در این بیابان باران نباریده.

بر اساس مقاله‌ای که در این‌باره منتشر شده است، گفته شده است که انتظار می‌رود با این بارش باران، رشد گیاهان جدید در فصل تابستان افزایش پیدا کند و گیاهان مورد تغذیه برای شترهای بیابان و دیگر موجودات بیابانی را فرآهم کند.

طبق مطالعات انجام شده، تغییرات آب و هوایی زمین باعث شده است که منطقه‌ی خاورمیانه و شمال آفریقا دچار خشکسالی شدید شود و امکان دارد این خشکسالی سال‌ها ادامه داشته باشد و دمای هوا در این مناطق رو به افزایش است.
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● منشاء رود نیل کجاست؟● دانشمندان درونی‌ترین هسته‌ی زمین را کشف کردند● آیا کاهش جدی گازهای گلخانه‌ای در دنیا امکان‌پذیر است؟● چرا زلزله‌ی ترکیه و سوریه تا این حد تلفات داد؟● کدام منبع انرژی باعث تکامل حیات شده است؟● نادرترین ماده‌ی معدنی روی زمین چیست؟● هسته‌ی داخلی زمین جهت چرخش خود را تغییر داده است● در ۱۰۰ سال آینده رنگین‌کمان‌های بیشتری خواهیم دید● اَبرها چقدر وزن دارند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند