دانشمندان ساز وکاری مبتنی بر لیزر برای شتاب ذره پیشنهاد داده‌اند.

 
مجله علمی ایلیاد - دانشمندان در کشور ژاپن به ساز و کار جدیدی برای شتاب‌دهی ذره دست یافته‌اند. محققان در دانشگاه اوساکا این سازوکار لیزری را «انفجار درونی حباب» نامیده‌اند. این شیوه از پالس‌های لیزری پُرانرژی برای تاباندن حباب‌های کوچکِ متشکل از هیدرید استفاده می‌کند. با کنار هم کنار قرار گرفتن حباب‌ها به طور فشرده، یون‌های هیدروژن پُرانرژی آزاد می‌شوند.

این روش خوشه‌های مقیاس نانو را تا حد بی‌سابقه‌ای کوچک می‌کند. چگالی حباب‌های فشرده باقی مانده با یک حبه قند به وزن بیش از ۱۰۰ کیلوگرم برابری می‌کند. دانشمندان یافته‌های خود را در مجله‌ی Scientific Reports منتشر کردند. محققان در مقاله‌ی تازه منتشر شده خود، نوشتند: «پروتون‌های درونی با چگالیِ برابر با بخش درونی یک کوتوله‌ی سفید در مرکز تجمع می‌یابند.»

در طول انفجار درونی، یون‌ها تقریباً با نصف سرعت نور به سمت نقطه‌ی مرکزی حرکت می‌کنند. این پدیده‌ی منحصربه‌فرد که دانشمندان آن‌را به عکس انفجار بزرگ تشبیه می‌کنند، با ساز وکارهای قبلی شتابدهی ذره فرق دارد. برخلاف سایر فرآیندهای شتابدهی ذره، انفجار درونی حباب به فضا و انرژی کمتری احتیاج دارد. اگر دانشمندان بتوانند این روش را به حالت استاندارد در آورند، پیشرفت بزرگی در آزمایش‌ها حاصل خواهد آمد.

محققان در ادامه‌ی مقاله نوشتند: «این مفهوم جدید خواهد توانست فیزیک فضایی مقیاس‌های بزرگ فضا و زمان را با شفافیت بیشتری توضیح دهد؛ مثل منشاء پروتون‌های پُرانرژی که در ستاره‌ها و فضا حرکت می‌کنند. افزون بر این، این مفهوم به‌عنوان منبع فشرده‌ای از تابش نوترونی از طریق هم‌جوشی هسته‌ای در طیف وسیعی از کاربردها و درمان‌های پزشکی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.»
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چرا در استوا وزن همه چیز کمتر است؟● طلای موجود بر روی زمین چگونه شکل گرفته است؟● چرا خوردن و آشامیدن قبل از انجام جراحی ممنوع است؟● سنگین‌ترین قطعه طلای جهان کجاست؟● حل معمای ۵۰۰ ساله‌ی لئوناردو داوینچی● چگونه لیزر می‌تواند رعد و برق را متوقف کند؟● دانشمندان با امواج صوت اجسامی را جابه‌جا کردند● چرا برخی رنگ‌ها مانند قهوه‌ای در رنگین‌کمان‌ها نیستند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟