بهترین گزینه برای جستجوی شواهد فسیلی در مریخی چیست؟

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس تحقیق جدیدِ دانشمندی به‌نام «سین مک ماهون» از دانشگاه ادینبرگ، سنگ‌های غنی از آهن در نزدیکی دریاچه‌های باستانی بر روی مریخ، امیدوار کننده‌ترین و شناخته شده‌ترین اهداف اختردیرینه‌شناسی هستند. دکتر مک ماهون و نویسندگان دیگر نشان دادند که سنگ‌های رسوبی که از گل و لای یا خاک رُسِ فشرده‌شده ساخته شده‌اند، به احتمال زیاد شامل فسیل هستند. این سنگ‌های مریخی غنی از آهن و ماده‌ی معدنی به‌نام سیلیس هستند که فسیل‌ها را نگهداری می‌کنند.

این سنگ‌ها در دوره‌های نواچین و هسپرین در حدود ۳ تا ۴ میلیارد سال پیش بر روی مریخ تشکیل شده‌اند. در آن زمان، سطح این سیاره مملو از آب بود که از حیات پشتیبانی می‌کرد. دکتر مک ماهون گفت: «این سنگ‌ها نسبت به سنگ‌های زمینی با همین قدمت، خیلی بهتر محافظت شده‌اند. علت این است که مریخ در معرض تکتونیک صفحه‌ای قرار ندارد، یعنی حرکت تخته سنگ‌های غول‌آسایی که پوسته‌ی برخی از سیارات را تشکیل می‌دهند در آن وجود ندارد؛ زیرا این کار در طول زمان می‌تواند سنگ‌ها و فسیل‌های درون آن‌ها را نابود کند.

دانشمندان مطالعات فسیل‌های روی زمین را مرور کردند و نتایج آزمایشات آزمایشگاهی را ارزیابی کردند. آن‌ها شرایط مریخی را تکرار کردند تا امیدوارکننده‌ترین مکان‌های روی این سیاره را برای جستجوی نشانه‌هایی از حیات باستانی، ‌شناسایی کنند. یافته‌های آن‌ها به طور آنلاین در مجله‌ی Geophysical منتشر شد و ماموریت بعدی مریخ نورد ناسا بر روی مریخ را اطلاع می‌دهد؛ این تحقیق به دنبال کشف شواهدی از حیات گذشته بر روی این سیاره است. مأموریتی مشابه به رهبری آژانس فضایی اروپا نیز در سال‌های آتی برنامه‌ریزی شده است.

دکتر مک ماهون گفت: «سنگ‌ها و مواد معدنی جالبی بر روی مریخ وجود دارد که قصد داریم در میان آن‌ها به دنبال فسیل بگردیم، اما از آن‌جایی‌که نمی‌توانیم مریخ‌نوردها را در میان تمام آن‌ها بفرستیم، سعی کردیم امیدوارکننده‌ترین رسوبات را بر اساس اطلاعات موجود اولویت‌بندی کنیم.»
 
نوشته: SciNews
مترجم: سحر الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟