استفاده از کمک داور ویدئویی در جام جهانی روسیه ۲۰۱۸

 
مجله علمی ایلیاد – مردم فوتبال‌دوست جهان از اینکه کمک داورهای ویدئویی در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ که در روسیه برگزار می‌شود، مورد استفاده قرار گرفته‌اند هیجان‌زده و خوشحال هستند. در واقع آن‌ها حس جدیدی از تماشای مسابقات فوتبال را تجربه می‌کنند.

در این نوع جدید از داوری فوتبال، علاوه بر داور اصلی مسابقه و دو کمک‌داور انسانی و یه داور دخیره، کمک داوری ویدئویی وجود دارد که با بهره بردن از ۳۳ دوربین در اطراف زمین، تمام جزئیات مسابقه را زیر نظر دارد. کنترل این کمک داور جدید بر عهده‌ی چهار اپراتور متخصص است که در اتاقی در شهر مسکو مستقر هستند. آن‌ها به کمک این دوربین‌های مخصوص و مانیتورهایی که در مقابل‌شان است به داوران انسانی مسابقه کمک می‌کنند تا رویدادهای مهم و حساس مسابقه را قضاوت کنند.

کمک داور ویدئویی با تماس کلامی‌ای که با داور انسانی در زمین برقرار می‌کند، او را همراهی می‌کند و تنها در موارد حساس و جنجال‌برانگیز دخالت می‌کند. این موارد شامل صحنه‌های مشکوکِ عبور توپ از خط دروازه، خطاهای پنالتی، کارت‌های قرمز جهت اخراج بازیکن و خطاهای خطرناکی که بازیکنان مرتکب می‌شوند، است.

این موضوعی بسیار مهم و بحث‌برانگیز برای میلیاردها هوادار فوتبال در سراسر جهان است. پس، فریاد زدن جلوی تلویزیون به‌خاطر خطایی که به اشتباه توسط داور اعلام شده یا گلی همچون گل «دیگو آرماندو مارادونا» که با دست وارد دروازه‌ی حریف کرد، دیگر تکرار نخواهد شد. از طرفی دیگر، هر تغییری در هر محیطی، با واکنش‌های مخالف، ناگهانی، خشن و ناامیدکننده روبه‌رو خواهد شد. دانشمندی در سرمقاله‌ای در یکی از روزنامه‌های معتبر، این تکنولوژی جدید را شکست‌خورده نامید و اذعان کرد که استفاده از این کمک داور، ارزش‌های فرهنگی فوتبال را به چالش می‌کشد.

این نظرات منتقدانه، دور از واقعیت هم نیست. در سال ۲۰۱۷، این تکنولوژی با شکست مواجه شده بود؛ این کمک داور ویدئویی در اعلام آفساید با مشکل مواجه بود. «گرگ اوروک» رئیس فدراسیون فوتبال استرالیا، گفت: «در این تکنولوژی شکست خورده، زاویه‌های دید مناسبی وجود نداشت. همچنین مشکلاتی اساسی در ایجاد تماس بین کمک داور ویدئویی و داوران انسانی وجود داشت. مشکل اصلی، تاخیر در انتقال اطلاعات بود که باعث بی‌نظمی در تصمیمات داور اصلی و توقف نا به ‌هنگام بازی بود.»

اما داورهای انسانی هم کامل و بدون اشتباه نیستند؛ در واقع هیچ دنیایی بی‌نظیر نیست و هیچ موجودی میدان دیدی ۳۶۰ درجه ندارد. پس چگونه این کارشناسان خواهان تماسی سریع بین کمک داور ویدئویی و داور اصلی هستند؟

هدف اصلی این تکنولوژی قضاوت بر اساس شواهد در فوتبال است. جایی که بتوان عدالت ورزشی را با رعایت قوانین بازی جوانمردانه در فوتبال رعایت کرد. درست است که این تکنولوژی به‌صورت یکپارچه در مسابقات فوتبال گنجانده نشده است، اما می‌توان به مرور قضاوت در فوتبال را به جایی رساند که داوران انسانی کمترین اشتباه را مرتکب شوند.
 
نوشته: ویکتور تانگرمن
ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آینده‌ی باتری‌ها، دنیای متفاوتی دارد● کدام صندلی‌ هواپیما ایمن‌تر است؟● مقایسه‌ی ویژگی‌های اندروید و IOS● روشی جدید برای ایجاد سرمایش ابداع شد● ساخت ربات ژلاتینی برای رساندن دارو به نقاط مختلف بدن● موشک جدید روسیه چه قدرتی دارد؟● تکنولوژی‌ای که ساختمان‌ها را رایگان خنک می‌کند● کشف موادی مانند پلاستیک با رسانایی مشابه فلزات ● تولید سوخت جت با روشی ۱۰۰ درصد پایدار ● راهی جدید برای تبدیل گازهای گلخانه‌ای به سوختجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟