ژنوم‌های میتوکندریایی و هسته‌ای همدیگر را تنظیم می‌کنند.

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس مطالعه‌ی جدید منتشر شده در مجله‌ی Cell Metabolism، انتقال اطلاعات ژنتیکی حیاتی درون سلول، تلگرافی یک‌طرفه نیست. میتوکندری به ساختارهای درون سلول‌ها گفته می‌شود که در تبدیل مواد مغذی به انرژیِ قابل استفاده نقش حیاتی دارند. قسمت عمده‌ی ماده‌ی ژنتیکی در هسته قرار دارد که بزرگترین مولفه‌ی سلول به شمار می‌رود. میتوکندری حاوی دی‌ان‌ای هم است که همه‌ی آن از مادر به ارث رسیده است. بر طبق مطالعه‌ای جدید، میتوکندری فقط از هسته دستور نمی‌گیرد.

دکتر «چانگن دیوید لی» نویسنده و محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، مرکز سرطان نوریس و دانشگاه آجو بیان کرد: «میتوکندری دی‌ان‌ای خاص خود را دارد که احتمالاً از باکتری‌های باستانی که مدت‌ها پیش به سلول‌های ما ملحق شدند، نشات می‌گیرد. ما نمی‌دانستیم دی‌ان‌ای میتوکندریایی انسان برای کنترل هسته اقدام به رمزگذاری پیام‌ها می‌کند. این اکتشافی اساسی است که دو ژنوم ما را به عنوان یک سیستم ژنتیکی با روند تکاملی همکاری محور در نظر می‌گیرد. این اکتشاف می‌تواند تاثیر ماندگاری بر طیف عظیمی از حوزه‌های علمی و پزشکی بگذارد. درک چگونگی برقراری ارتباط دی‌ان‌ای درون سلولی باعث خواهد شد محققان بیشتری به هماهنگی ژن‌های رمزگذاری شده در هر دو ژنوم و نقش آن‌ها در پیری و بیماری پی‌ببرند. یافته‌های ما حائز اهمیت زیادی هستند، زیرا پیری باعث می‌شود سلول‌ها در هم بشکنند و بیماری‌هایی نظیر سرطان و آلزایمر به وجود آید.»

دکتر لی و همکارانش به واسطه‌ی انجام تحقیقات بر روی سلول‌های انسان دریافتند که وقتی سلولی تحت استرس بوده و به مواد مغذی نیاز داشته باشد، پروتئین «MOTS-c» به درون هسته حرکت می‌کند تا ژن‌ها را کنترل کرده و سیستمی دفاعی ایجاد کند. واکنش آنتی اکسیدانی هم در اینجا می‌تواند روی دهد.

محققان افزودند: «پی بردن به اینکه سلول‌ها چگونه عمل می‌کنند، می‌تواند درک ما را از بیماری‌های مرتبط با سن ارتقا بخشد و شاید روزی، درمان‌های جدیدی مبتنی بر میتوکندری ارائه کرد.»
 
نوشته: sci-news
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟