TESS اسلحه‌ی جدید ناسا برای شکار سیاره‌های فراخورشیدی

 
مجله علمی ایلیاد – ماهواره‌ی «بررسی سیاره‌ی فراخورشیدی گذرنده» موسوم به TESS جستجوی خود را برای یافتن سیاره‌هایی در منظومه‌های ستاره‌ای آغاز کرده است؛ این ستاره‌ها تقریباً ۳۰۰ سال نوری با ما فاصله دارند.

ماهواره‌ی TESS نخستین پیمایشگر فضایی در کل پهنه‌ی آسمان است که قصد جستجوی جهان‌های بیگانه را دارد. این فضاپیما در هجدهم آوریل ۲۰۱۸ با موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس، از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کارناوال فلوریدا، پرتاب شد. این فضاپیما ۸۵درصد آسمان را مطالعه کرده و طیف وسیعی از ستاره‌ها را نیز رصد خواهد کرد؛ TESS به جستجوی نشانه‌هایی از سیاره‌های مختلف هم خواهد پرداخت؛ از سیاره‌های زمین مانند گرفته تا سیاره‌هایی بزرگتر از مشتری.

این فضاپیمای شکارچی سیاره از چهار دوربین پیشرفته بهره می‌برد. هر کدام از این دوربین‌ها مجهز به حسگری ۱۶.۸ مگاپیکسلی هستند و می‌توانند کل یک صورت فلکی را تحت پوشش قرار دهند. این فضاپیما هر کدام از بخش‌های مشاهده‌شده را قبل از چرخش به سمت بخش دیگر، تقریباً به مدت ۲۷ روز رصد خواهد کرد. در سال اول کارش، این فضاپیما قسمت جنوبی آسمان را پوشش خواهد داد و سپس به رصد بخش شمالی اقدام خواهد کرد. TESS پدیده‌هایی موسوم به «گذر» را نیز بررسی خواهد کرد. این پدیده زمانی روی می‌دهد که سیاره‌ای از جلوی ستاره‌اش عبور می‌کند و منجر به بُروز کم فروغی موقت و دوره‌ای در درخشندگی ستاره می‌شود. بیش از ۷۸ درصد از ۳،۷۰۰ سیاره‌ی فراخورشیدیِ کشف شده با استفاده از پدیده‌ی گذر یافت شده‌اند.

تلسکوپ فضایی کپلر ناسا، بیش از ۲،۶۰۰ سیاره‌ی فراخورشیدی پیدا کرد و اکثر آن‌ها به دور ستاره‌های کم فروغ می‌چرخند که در فاصله‌ی ۳۰۰ تا ۳۰۰۰ سال نوری از زمین قرار گرفته‌اند. TESS بر روی ستاره‌هایی متمرکز خواهد شد که بین ۳۰ تا ۳۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارند و ۳۰ تا ۱۰۰ برابر درخشان‌تر از اهداف کپلر هستند. درخشندگی این ستاره‌های هدف این امکان را به اخترشناسان خواهد داد تا از روش طیف‌سنجی برای تعیین جرم، چگالی و ترکیب جوی سیارات استفاده کنند. آب و سایر مولکول‌های کلیدی در جو می‌توانند سرنخ‌هایی درباره‌ی ظرفیت سیاره‌ها برای پشتیبانی از حیات ارائه کنند. انتظار می‌رود TESS اولین سری از داده‌های خود را در ماه آگوست ۲۰۱۸ به زمین مخابره کند.

دکتر «پائول هرتز» مدیر بخش اخترفیزیک در امور عملیات علمی ناسا در واشینگتن، بیان کرد: «من بسیار هیجان زده‌ام که عملیات تازه‌ی شکار سیاره‌ی ناسا آماده است تا منظومه‌ی شمسی ما را برای کشف جهان‌های جدید بررسی کند. حالا که می‌دانیم تعداد سیاره‌ها در جهان ما بیشتر از ستاره‌ها است، بی‌صبرانه منتظر کشف جهان‌های فوق‌العاده و عجیب و غریب هستم.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟