اخترشناسان انفجارهای رادیویی جدیدی را شناسایی کردند.

 
مجله علمی ایلیاد – انفجارهای رادیویی سریع یا همان «FRB»ها، پدیده‌های قدرتمند، یکنواخت و سریع با منشاء امواج رادیویی در کهشکان‌های دوردست هستند. دانشمندان به‌طور مستقیم این رویدادهای پیچیده و مبهم را مطالعه می‌کنند، هرچند که این کار به دلیل ناشناخته‌های بسیار، دشوار است. اخیرا�' دانشمندان توانسته‌اند انفجارهای کیهانی‌ای از این نوع را شناسایی کنند که تعدادشان دوبرابر انفجارهای مشابه شناسایی شده در گذشته است. نکته‌ی جالب این است که یک‌سوم این کشفیات در یک سال گذشته روی داده است.

در مقاله‌ی منتشر شده‌ی مجله‌ی Nature، آخرین انفجارهای شناسایی شده و چند کشف جدید به این فهرست اضافه شده است که در بین آن‌ها نزدیک‌ترین FRB و پُرانرژی‌ترین آن‌ها که تا کنون کشف شده است نیز به چشم می‌خورد. یکی از نمونه‌های جالب این فهرست، انفجاری با نام «FRB121102» است که از یک منبع، دو بار رخ داد. این پدیده، فرصت مناسبی برای اخترشناسان به‌حساب می‌رود تا بتوانند سرچشمه‌ی این انفجارها را بهتر شناسایی و مورد مطالعه قرار دهند.

مشاهدات اخیر که تعداد آن‌ها ۲۰ عدد است، دارای مزیت‌های متفاوتی نسبت به مشاهدات قبلی دارد. همه‌ی این کشفیات از یک رصدخانه صورت گرفته است و این کار را برای مقایسه‌ی انفجارها با یکدیگر بسیار آسان‌تر می‌کند. گروه محققی که بر روی این انفجارهای FRB کار می‌کند، توانست جزئیات بیشتری را از آن‌ها استخراج کند و با اطمینان تایید کرد که این پدیده‌ها، از منبع‌های رادیویی بسیار دوردستی نشأت می‌گیرد.

دکتر «ریان شانون» از دانشگاه سوین‌بورن و مرکز تحقیقات ARC، گفت: «تا پیش از این، تنها ۱۰ عدد انفجار FRB کشف و شناسایی شده بود. اما ما توانستیم در تلاش‌های اخیرمان ۲۰ انفجار FRB را شناسایی کنیم. ما با استفاده از آرایه‌ی تلسکوپی ASKAP در استرالیا توانستیم ثابت کنیم که منشاء همه‌ی این انفجارها از مکان‌هایی بسیار دور نسبت به منطقه‌ی محلی کهکشان راه‌شیری رخ داده است.»

پرتوهای FRB در سراسر جهان منتشر می‌شود و با گازهای میان‌ستاره‌ای تعامل دارند. محققان نشان دادند که طول‌موج‌های مختلف پرتوهای FRBها بر اثر همین تعاملات، دچار تغییراتی می‌شود. این پارامتر می‌تواند به عاملی برای تخمین ماهیت و ساختار FRBها تبدیل شود.

البته گفتنی است که این روش، هنوز در حد ایده‌ای خام است، اما دانشمندان در حال توسعه‌ی این روش هستند. برای مثال، تا پیش از این، فاصله‌ی نزدیک‌ترین منشاء انفجار FRB، ۴۲۵  میلیون سال نوری تخمین زده شده بود؛ اما با این روش، فاصله‌ی دقیق منبع این انفجار در ۶۸۵ میلیون سال نوری محاسبه شده است. این واقعا�' اختلاف زیادی است که اصلاح آن از اهمیت بالایی نزد دانشمندان برخوردار است و آن‌ها انتظار دارند تا با استفاده از این روش جدید، محاسبات و اطلاعات منتشر شده را بهبود بخشند.

دکتر شانون در این‌باره اضافه کرد: «از این پس ما قادر خواهیم بود تا کشفیات خود را با دقت هزار برابر بهتر، انجام دهیم. این بهبود همانند این است که از فاصله‌ای ۱۰ متری بتوانیم ضخامت تار مویی را تشخیص دهیم.»
 
نوشته: آلفردو کارپینتی
ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟