رابطه دما با تبخیر

مدیران انجمن: parse, javad123javad

user8604

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۵/۱۲/۹ - ۱۷:۳۱


پست: 3288

سپاس: 877

Re: رابطه دما با تبخیر

پست توسط user8604 »

sunrise نوشته شده:سلام باد سرد چگونه فشار هوا را کم میکند؟

در حالت کلی باد فشار رو کم میکنه.(معادلات دینامیک سیالات)
اگر باد سرد داشته باشیم و سیستم رو بتونیم طوری در نظر بگیریم که حجم تقریبا ثابت باشه. باد سرد دما رو پایین میاره و فشار پایین میاد.(قانون عمومی گازها)

نمایه کاربر
d.shakeri

نام: د.شاکری

عضویت : شنبه ۱۳۹۴/۸/۲۳ - ۱۴:۰۰


پست: 166

سپاس: 52

جنسیت:

Re: رابطه دما با تبخیر

پست توسط d.shakeri »

درود

لینک های زیر میتونند برای اشنایی با سرعت تبخیر و رابطه ان با رطوبت هوا مفید باشد.




البته در کل سرعت تبخیرآب به دما و فشار هوا و رطوبت موجود در هوا بستگی دارد.
One thing I have learned in a long life: that all our science, measured against reality, is primitive and childlike - and yet it is the most precious thing we have

[u]Albert Einstein[/u]
(1879-1955)

نمایه کاربر
d.shakeri

نام: د.شاکری

عضویت : شنبه ۱۳۹۴/۸/۲۳ - ۱۴:۰۰


پست: 166

سپاس: 52

جنسیت:

Re: رابطه دما با تبخیر

پست توسط d.shakeri »

edwardfurlong نوشته شده:در هوای شرجی بسته به شرایط هر دئ حالت ممکنه.
باد سرد میتونه به صورت موضعی فشار هوای سطح بالای فرش رو کم کنه و باعث بشه آب سریع تر خشک شه.
ولی در کل از جاروبرقی برای خشک کردن قالی استفاده بشه خیلی موثرتر هست.


دورود میشه لطفا راجب نوع شرایط بیشتر توضیح دهید. یعنی شرجی زیاد باشه یا کم ( هوای کم رطوبت مثل یزد یا پراز رطوبت مثل بندرعباس)
در هر دو صورت با یک روش میشود سریعتر اب را تبخیر نمود.؟

چطور از جارو برقی برای خشک کردن میشه استفاده کرد یعنی با مکیدن اب روی فرش منظورتونه ؛( جاروبرقی نمی سوزه )یا به روش دیگری میتوان از جارو برقی برای خشک کردن اب استفاده نمود. ممنون راجبش کمی توضیح دهید.
One thing I have learned in a long life: that all our science, measured against reality, is primitive and childlike - and yet it is the most precious thing we have

[u]Albert Einstein[/u]
(1879-1955)

Suniiman

نام: علی محمدآبادی

عضویت : چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱۱ - ۱۸:۰۳


پست: 2



Re: رابطه دما با تبخیر

پست توسط Suniiman »

شما درست میفرمایید.کاملا درست است.

Suniiman

نام: علی محمدآبادی

عضویت : چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱۱ - ۱۸:۰۳


پست: 2



Re: رابطه دما با تبخیر

پست توسط Suniiman »

motaharebastani نوشته شده:
دوشنبه ۱۳۹۵/۵/۲۵ - ۱۲:۲۶
d.shakeri نوشته شده:درود

جناب اقای you-see در شهرستان های مثل بندرعباس وقتی لباس های خیس را رو رخت اویز کنید اون هم تو تابستان متوجه میشوید که همچین هوای گرم کمکی به خشک کردن لباس ها نمی کنه و تا چند ساعت باید لباس روی بند اویز بمونه.

اما تو همین فصل از سال تو شهر کرد کافیست لباس را تو اتاق هم بگذارید تا سریع خشک بشه.

البته در کل دمای هوا باعث گرم شدن و نهایتا تبخیر مولکولهای اب خواهد شد ولی در مقام مقایسه (سرعت خشک شدن) تو هوای رطوبت دار و خشک کمی شرایط فرق خواهد کرد. و با دمیدن هوای با درجه کمتری میتوان قضیه را فیصله داد. فکر کنم منظور نویسنده هم همین اختلاف دما بوده ولی در مجموع این اصلی که شما بیان داشتید کاملا واضح و مبرهن و دقیقا درست است.
اين رطوبت شهر بندر عباسه كه كمكي به خشك شدن لباس نميكنه ! اگه تو همون ميزان رطوبت لباسو تو سرما هم پهن كنيد روزها طول ميكشه تا خشك بشه كه الته خودم اينو توي شمال در فصل زمستون تجربه ميكنم كه در اخر مجبور ميشيم لباسهارو به نوبت روي شوفاژ خشك كنيم
و البته به همين نسبت خشك بودن هواي شهر كرده كه باعث زود خشك شدن لباس ها ميشه نه دماي هوا! و در رطوبت ثابت هميشه دماي بالاتر زودتر لباس ها رو خشك ميكنه


درود. در تبخیر و با رطوبت ثابت، همیشه زور با دماست. و این رابطه خطی است. حتی در رطوبت صد درصد بازهم دما تعیین کننده زمان تبخیر است. البته در رطوبت صد درصد هرچی از رو قالی تبخیر شود قبلش باید دوتا مولکول آب یه جایی میعان شود. منظورم برعکس تبخیره. کلمش یادم رفته!!!!!!! سالها بجای دانشجو با کارگرهای عزیز سروکله زدم دیگه smile139

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3268

سپاس: 5491

جنسیت:

تماس:

Re: رابطه دما با تبخیر

پست توسط rohamavation »

من عمدا به مفاهیم انگلیسی نوشتم جهت اشنایی وگرنه میتونستم به صورت فارسی راحت بنویسم
رابطه بین فرمول هیومیدیتی و تمپرچر به سادگی می گوید که آنها نسبت معکوس دارند. اگر تمپرچر افزایش یابد منجر به کاهش هیومیدیتی نسبی می شود، بنابراین درای ایر می شود، در حالی که با کاهش تمپرچر، هیومیدایر می شود به این معنی که هیومیدیتی نسبی افزایش می یابد. ایر به سچوریشن نزدیک تر است و اواپریشن کمتری ممکن است رخ دهدهیومیدیتی و تمپرچربا هم تعامل دارند و یکی دیگری را کنترل می کند. با تغییر تمپرچر، میزان اواپریشن و هیومیدیتی یا ایر هیومیدیتی نیز تغییر می کند. بنابراین، تمپرچر، اواپریشن و هیومیدیتی پدیده های محیطی مرتبط با یکدیگر هستند. با کلد شدن تمپرچرو نزدیک شدن ایا به dew pointدﯾﻮ ﭘﻮﯾﻨﺖ)(دیوپوینت دمایی است که ایر باید به آن کلدcold شود (درکانستنت پرشر) تا رلتیو هیومیدیتی (RH) 100 درصد به دست آید. در این مرحله ایر نمی تواند واتر بیشتری را به فاز گاز در خود نگه دارد)هیومیدیتی افزایش می یابد لیکوئیدواتر زمانی اواپریشن می شود که پرشر جزئی واتر استیم در محیط کوچکتر از مقدار تعیین شده توسط "استیم پرشرsteam pressure" باشد. هیومیدیتی به عنوان نسبت بین مقدار واقعی پرشرجزئی و این مرجع تعریف می شود.
$h = \frac{p_{H_2O}}{p_{ref}(T_{air})}$
رابطه بین استیم پرشر و تمپرچر توسط رابطه Clausius-Clapeyron به دست می‌آید.
از سینتیک، تنها زمانی می توان به بالانس رسید که فلو مولکول های واتر که به دلیل هم زدن ترمال از لیکوئید خارج می شوند دقیقاً با فلومولکول های واتر در ایر که با سطح برخورد می کنند جبران شود. اگر هیومیدیتی کم باشد، مولکول‌های کافی وارد لیکوئید نمی‌شوند و یک فلوخالص از حمام خارج می‌شود (این اواپریشن است). اگر هیومیدیتی Humidityبه حدی باشد که پرشرجزئی استیم دقیقاً با واترویپر پرشر در بتروم تمپرچر مطابقت داشته باشد، اواپریشن متوقف می شود.استیم پرشر تعادل Pلیکوئیدواتر در تمپرچر T را می توان با استفاده از اکویشن Tetens به طور دقیق تخمین زد:
$\ P\ =\ 0.61078\ \text{exp}\left( {\frac{17.27\ T}{T+237.3}}\right)$
جایی که
P =استیم پرشر تعادلی بر حسب کیلو پاسکال
T = تمپرچر بر حسب درجه سانتیگراد
برای اواپریشن مولکول های لیکوئیدواتر، باید در نزدیکی سطح قرار گیرند، باید در جهت مناسب حرکت کنند وسینتیک کافی برای غلبه بر نیروهای بین مولکولی فاز لیکوئید داشته باشند هنگامی که تنها بخش کوچکی از مولکول ها این معیارها را برآورده می کنند، سرعت اواپریشن کم است. از آنجایی که سینتیک یک مولکول با تمپرچر آن متناسب است، اواپریشن در هایر تمپرچر با سرعت بیشتری انجام می شود. بااسکیپ‌ مولکول‌هایی که به صورت فستر حرکت می‌کنند، مولکول‌های باقی‌مانده سینتیک متوسط ​​کمتری دارند و لیکوئیدتمپرچر کاهش می‌یابد. به این پدیده کولر اواپریشن نیز می گویند. اواپریشن اکولیبریوم Evaporation equilibrium
پرشر بخار آب Water vapor pressureدر برابر تمپرچر 760 تور = 1 اتمسفر.
اگر اواپریشن در یک منطقه محصور انجام شود، مولکول های فرار به صورت استیم در بالای لیکوئید جمع می شوند. بسیاری از مولکول‌ها به لیکوئید برمی‌گردند و با افزایش دانسیته و استیم پرشر، ریترنینگ مولکول بیشتر می‌شوند. هنگامی که اسکیپ ریترن پروسس به بالانس می رسد، گفته می شود که استیم " سچوریشن" است و هیچ تغییر دیگری درپرشر و استیم دانسیته یا لیکوئیدتمپرچر رخ نخواهد داد. برای سیستمی متشکل از استیم و لیکوئید یک ماده پیور این حالت بالانس مستقیماً با استیم پرشر ماده مرتبط است، همانطور که توسط رابطه کلازیوس-کلاپیرون ارائه شده است:${\displaystyle \ln \left({\frac {P_{2}}{P_{1}}}\right)=-{\frac {\Delta H_{\rm {vap}}}{R}}\left({\frac {1}{T_{2}}}-{\frac {1}{T_{1}}}\right)}$که در آن P1، P2 استیم پرشر در تمپرچرز T1، T2 به ترتیب، ΔHvap اواپریشن آنتالپی ، و R ثابت گاز جهانی است. اواپریشن ریت در یک اوپن سیستم به استیم پرشر steam pressureموجود در یک کلوز سیستم مربوط می شود. اگر لیکوئید گرم شود، وقتی استیم پرشر به پرشر محیط می‌رسد، لیکوئید به جوش می‌آید.
؟I hope I helped you understand the question. Roham Hesami, sixth semester of aerospace engineering
smile072 smile072 رهام حسامی ترم ششم مهندسی هوافضا
تصویر

ارسال پست