من عمدا به مفاهیم انگلیسی نوشتم جهت اشنایی وگرنه میتونستم به صورت فارسی راحت بنویسم
رابطه بین فرمول هیومیدیتی و تمپرچر به سادگی می گوید که آنها نسبت معکوس دارند. اگر تمپرچر افزایش یابد منجر به کاهش هیومیدیتی نسبی می شود، بنابراین درای ایر می شود، در حالی که با کاهش تمپرچر، هیومیدایر می شود به این معنی که هیومیدیتی نسبی افزایش می یابد. ایر به سچوریشن نزدیک تر است و اواپریشن کمتری ممکن است رخ دهدهیومیدیتی و تمپرچربا هم تعامل دارند و یکی دیگری را کنترل می کند. با تغییر تمپرچر، میزان اواپریشن و هیومیدیتی یا ایر هیومیدیتی نیز تغییر می کند. بنابراین، تمپرچر، اواپریشن و هیومیدیتی پدیده های محیطی مرتبط با یکدیگر هستند. با کلد شدن تمپرچرو نزدیک شدن ایا به dew pointدﯾﻮ ﭘﻮﯾﻨﺖ)(دیوپوینت دمایی است که ایر باید به آن کلدcold شود (درکانستنت پرشر) تا رلتیو هیومیدیتی (RH) 100 درصد به دست آید. در این مرحله ایر نمی تواند واتر بیشتری را به فاز گاز در خود نگه دارد)هیومیدیتی افزایش می یابد لیکوئیدواتر زمانی اواپریشن می شود که پرشر جزئی واتر استیم در محیط کوچکتر از مقدار تعیین شده توسط "استیم پرشرsteam pressure" باشد. هیومیدیتی به عنوان نسبت بین مقدار واقعی پرشرجزئی و این مرجع تعریف می شود.
$h = \frac{p_{H_2O}}{p_{ref}(T_{air})}$
رابطه بین استیم پرشر و تمپرچر توسط رابطه Clausius-Clapeyron به دست میآید.
از سینتیک، تنها زمانی می توان به بالانس رسید که فلو مولکول های واتر که به دلیل هم زدن ترمال از لیکوئید خارج می شوند دقیقاً با فلومولکول های واتر در ایر که با سطح برخورد می کنند جبران شود. اگر هیومیدیتی کم باشد، مولکولهای کافی وارد لیکوئید نمیشوند و یک فلوخالص از حمام خارج میشود (این اواپریشن است). اگر هیومیدیتی Humidityبه حدی باشد که پرشرجزئی استیم دقیقاً با واترویپر پرشر در بتروم تمپرچر مطابقت داشته باشد، اواپریشن متوقف می شود.استیم پرشر تعادل Pلیکوئیدواتر در تمپرچر T را می توان با استفاده از اکویشن Tetens به طور دقیق تخمین زد:
$\ P\ =\ 0.61078\ \text{exp}\left( {\frac{17.27\ T}{T+237.3}}\right)$
جایی که
P =استیم پرشر تعادلی بر حسب کیلو پاسکال
T = تمپرچر بر حسب درجه سانتیگراد
برای اواپریشن مولکول های لیکوئیدواتر، باید در نزدیکی سطح قرار گیرند، باید در جهت مناسب حرکت کنند وسینتیک کافی برای غلبه بر نیروهای بین مولکولی فاز لیکوئید داشته باشند هنگامی که تنها بخش کوچکی از مولکول ها این معیارها را برآورده می کنند، سرعت اواپریشن کم است. از آنجایی که سینتیک یک مولکول با تمپرچر آن متناسب است، اواپریشن در هایر تمپرچر با سرعت بیشتری انجام می شود. بااسکیپ مولکولهایی که به صورت فستر حرکت میکنند، مولکولهای باقیمانده سینتیک متوسط کمتری دارند و لیکوئیدتمپرچر کاهش مییابد. به این پدیده کولر اواپریشن نیز می گویند. اواپریشن اکولیبریوم Evaporation equilibrium
پرشر بخار آب Water vapor pressureدر برابر تمپرچر 760 تور = 1 اتمسفر.
اگر اواپریشن در یک منطقه محصور انجام شود، مولکول های فرار به صورت استیم در بالای لیکوئید جمع می شوند. بسیاری از مولکولها به لیکوئید برمیگردند و با افزایش دانسیته و استیم پرشر، ریترنینگ مولکول بیشتر میشوند. هنگامی که اسکیپ ریترن پروسس به بالانس می رسد، گفته می شود که استیم " سچوریشن" است و هیچ تغییر دیگری درپرشر و استیم دانسیته یا لیکوئیدتمپرچر رخ نخواهد داد. برای سیستمی متشکل از استیم و لیکوئید یک ماده پیور این حالت بالانس مستقیماً با استیم پرشر ماده مرتبط است، همانطور که توسط رابطه کلازیوس-کلاپیرون ارائه شده است:${\displaystyle \ln \left({\frac {P_{2}}{P_{1}}}\right)=-{\frac {\Delta H_{\rm {vap}}}{R}}\left({\frac {1}{T_{2}}}-{\frac {1}{T_{1}}}\right)}$که در آن P1، P2 استیم پرشر در تمپرچرز T1، T2 به ترتیب، ΔHvap اواپریشن آنتالپی ، و R ثابت گاز جهانی است. اواپریشن ریت در یک اوپن سیستم به استیم پرشر steam pressureموجود در یک کلوز سیستم مربوط می شود. اگر لیکوئید گرم شود، وقتی استیم پرشر به پرشر محیط میرسد، لیکوئید به جوش میآید.
؟I hope I helped you understand the question. Roham Hesami, sixth semester of aerospace engineering
رهام حسامی ترم ششم مهندسی هوافضا