دمای منفی

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
The Morrígan

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۴/۱۱/۱۳ - ۱۸:۱۰


پست: 177

سپاس: 182

جنسیت:

دمای منفی

پست توسط The Morrígan »

سلام.

من دارم یه مقاله درباره ی دمای منفی از دید ترمودینامیک و مکانیک آماری می خونم ولی تو فهمش دچار مشکل شدم. یه بخشی از متن مقاله رو ضمیمه کردم، و دو تا جمله رو بلد کردم. من تصور میکنم اومده از این که "وقتی از دماهای منفی به دماهای مثبت جرکت می کنیم به جای گذر از صفر مطلق از دمای مثبت بینهایت می گذریم" نتیجه گرفته "دماهای منفی از دماهای مثبت داغترن". ولی من دلیلی برای این نتیجه گیری نمی بینم. البته یک توجیه به ذهنم می رسه، اونم این که، شاید "داغ تر" رو معادل "انرژی بالاتر" و "سردتر" رو معادل "انرژی پایین تر"، برای یک جسم معبن گرفته. و برای دو جسم در تماس هم، جسمی که گزما ازش شارش میکنه داغ تره (خودش بعد اومده همچین تعریفی از "داغ تر" و "سردتر" داده.). پس وقتی روی نمودار انتروپی بر حسب انرژی درونی، به سمت انرژی درونی کمتر حرکت می کنیم، جسم داره سردتر میشه، و با تعریفی که گفتم میشه گفت دماهای منفی از دماهای مثبت داغ ترن.

و یه سوالی دیگه ای که برام پیش اومده. چطوری ممکنه یه دمای منفی از دمای مثبت بی نهایت داغ تر باشه؟ این با اون چیزی که از داغ بودن یک جسم تو ذهنمون داریم (بهش دست بزنیم می سوزیم!) چه ارتباطی داره؟
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.

نمایه کاربر
candle

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۳/۱/۴ - ۱۷:۱۳


پست: 865

سپاس: 935

Re: دمای منفی

پست توسط candle »

دمای منفی وقتی اتفاق میفته که تعداد ذرات دارای انرژی سطح بالا، از تعداد ذرات دارای سطح پایین انرژی بیشتر بشوند. یعنی ما برای رسیدن به دمای منفی کلوین، باید اول به دمای بی نهایت برسیم تا باز هم با افزایش انرژی، دما رو به منفی کلوین برسونیم.
پس دمای -3k از دمای 0k کمتر/ سردتر نیست، بلکه برای رسیدن به آن انرژی زیادی لازم است.

در این رابطه تاپیک زیر نیز مفید است:

http://hupaa.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=28818&p=590664&hilit=%D9%86%D9%88%D8%A2%D9%88%D8%B1#p590664
اگر دانش را به خاطر کسب درآمد فرا می‌گیرید؛ به حق آنهایی که به خاطر خود، علم و دانش اندوخته‌اند تجاوز کرده‌اید - آندره ژید

ارسال پست