آیا خلا جرم دارد؟

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
آیاز

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۷/۱۱/۱ - ۱۰:۱۱


پست: 1038

سپاس: 20


تماس:

آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط آیاز »

سوالی که مطرح است اینست که آیا خلا هم جرم دارد؟
برای مثال اینجا زمین است و آنجا ماه آیا فضای بین این دو جرمی دارد و یا جرم آن مساوی صفر است؟
اگر جرم ندارد سوال دیگری که مطرح می شود این است که وقتی نیست یعنی عدم است و ما عدم را چگونه می بینیم؟ و زمان آنجا چه مفهومی می تواند داشته باشد؟
مثالی می زنم فرض کنید شما چند ثانیه قبل از مهبانگ وجود داشته اید چه می بینید؟ بی شک می گویید هیچ؟ ولی سوال من اینست که این «هیچ» یعنی چه؟
تانري اولوب
باريش اولسا...
قاييداجاقدير
_____________________
برگردان فارسي:

خدا مرده اما
اگر صلح باشد...
باز خواهد گشت
«آلما يولو»

afi

محل اقامت: شیراز

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۱۲/۳ - ۱۳:۰۱


پست: 485

سپاس: 54

Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط afi »

آیاز نوشته شده:سوالی که مطرح است اینست که آیا خلا هم جرم دارد؟
برای مثال اینجا زمین است و آنجا ماه آیا فضای بین این دو جرمی دارد و یا جرم آن مساوی صفر است؟
اگر جرم ندارد سوال دیگری که مطرح می شود این است که وقتی نیست یعنی عدم است و ما عدم را چگونه می بینیم؟ و زمان آنجا چه مفهومی می تواند داشته باشد؟
مثالی می زنم فرض کنید شما چند ثانیه قبل از مهبانگ وجود داشته اید چه می بینید؟ بی شک می گویید هیچ؟ ولی سوال من اینست که این «هیچ» یعنی چه؟
خلا یعنی نبود ماده. و جایی که ماده نباشه جرم هم نیست. مگه میشه هیچی نباشه ولی جرم داشته باشه!!
در عالم هم جایی وجود ندارد که هیچ ماده ای نداشته باشه و خلا کامل باشه. و اینکه مثلا گفته میشه در فضای بین ستاره ای(یا سیاره ای) خلا وجود دارد یعنی اینکه اگر در زمین در حجم مشخص به تعداد عدد اووگادرو ذره وجود داره،در فضا این تعداد حدودا 10 تا 100 ذره است. یعنی اونجا هم ماده هست اما بسیار رقیق تر.

درمورد بیگ بنگ هم، همون بحث قدیمی که اصلا قبلی وجود نداشته. مکان و زمان با مهبانگ آغاز میشه.
علت اینکه این هیچ قابل درک نیست اینه که ذهن ما در حصار مکان و زمان قرار داره و نمیتونه عدم اونو تصور کنه.

نمایه کاربر
mzeddot

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۸/۱/۱۲ - ۱۲:۴۸


پست: 88



Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط mzeddot »

لزومی هم نداره فکر کنیم قبل از مهبانگ چی بوده. من نمی تونم درک کنم دقیقا بیرون کیهان چیست؟ می گن فضا هم وجود نداره. درکش سخته smile001
بعضی قلبا دنیایی واسه خودش داره

یه چیزایی توش داره که توی دنیا نداره

همیشه تو دنیا کلی فرق بین آدما

این یه قانون شده و دیروز و حالا نداره

نمایه کاربر
کاوه

نام: (radical) سابق

محل اقامت: تهران

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۶/۳/۲ - ۱۵:۳۱


پست: 2379

سپاس: 102

جنسیت:

تماس:

Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط کاوه »

درمورد بیگ بنگ هم، همون بحث قدیمی که اصلا قبلی وجود نداشته. مکان و زمان با مهبانگ آغاز میشه.
علت اینکه این هیچ قابل درک نیست اینه که ذهن ما در حصار مکان و زمان قرار داره و نمیتونه عدم اونو تصور کنه.
درود

لطفا کمی اطلاعاتتون رو به روز کنید و مطلبی رو که در آخر می نویسم بخوانید

در ضمن بیگ بنگ تولید زمان و مکان نکرده این انسانها هستند که زمان و مکان رو تعریف می کنند و به علت اینکه اطلاعاتی از قبل مهبانگ در اختیار ندارند آن را مبدا قرار می دهند

موضوعی که کاملا واضح و روشن این است که قبل از بیگ بنگ نیز مواد اولیه برای شروع آن وجود داشته است




نظريه جهان ازلي عليه بيگ بنگ
نوشته : سليمان فرهاديان


نظريه اي كه چند سال اخير ابراز شده بيان مي دارد كه احتمالا فضا و زمان پس از انفجار بزرگ Big Bang آغاز نشده است بلكه فضا و زمان هميشه وجود داشته است و يك چرخه بي پايان از انبساط و انقباض را انجام مي دهد.

پاول استينهارت ، فيزيكدان دانشگاه پرينستون و نيل توروك از دانشگاه كمبريج دو دانشمندي هستند كه اين نظريه را ابراز كرده اند. طبق اين نظريه در هر چرخه جهان از ماده داغ و چگال انباشته مي شود و پس از آن مرحله انبساط را آغاز مي كند كه در طي آن جهان سرد مي شود. تا اينجاي كار همه چيز شبيه تصوير ارائه شده از نظريه انفجار بزرگ است. بعد از گذشت 14 ميليارد سال انبساط جهان شتاب بيشتري به خود مي گيرد. البته مشاهدات تجربي مويد اين نظريه مي باشد. بعد از گذشت تريليون ها سال ماده به طور كامل منتشر شده و به حداكثر انبساط خود مي رسد. تابش نيز در سرتاسر جهان پراكنده مي شود و بدين ترتيب مرحله انبساط جهان متوقف مي شود. در مرحله بعد يك ميدان انرژي ، ماده و تابش هاي جديدي توليد مي كند و بنابراين اين چرخه مجددا شروع مي شود.

اين تئوري جديد پاسخ هاي محتملي را براي چندين مسئله كه مدت هاي مديدي در زمينه انفجار بزرگ در ذهن دانشمندان وجود داشت ؛ پاسخ مي گويد. نظريه انفجار بزرگ طي چند دهه گذشته نظريه غالب در زمينه كيهان شناسي به شمار مي فت. از جمله پرسش هايي كه در نظريه انفجار بزرگ بدون پاسخ مانده است مي توان به پرسش زير اشاره كرد :

"چه چيزي براي اولين بار منفجر شده و چگونه قبل از آغاز زمان آن چيز وجود داشته است؟"

استينهارت ، استاد فيزيك كه از جمله ارائه دهندگان اين نظريه مي باشد در اين زمينه مي گويد : " اين نظريه نيز تفسير هاي موفقيت آميزي در مورد جهان هستي ارائه مي دهد و همانند نظريه انفجار بزرگ ، قادر به توجيه شرايط موجود مي باشد ؛ اما نكته قابل ذكر آن است كه شواهد قاطعي در دست نيست كه بيان كند كداميك از اين نظريه ها صحيح است."

وي در ادامه مي افزايد " "در اين مرحله من نمي توانم هيچ كدام از اين نظريه ها را رد كنم. چيزي كه براي من جالب است اين است كه ما در حال حاضر دو نظريه داريم كه از جهات بسياري با يكديگر فرق اساسي دارند و ما احتمالا تا چند سال آينده مي توانيم به طور تجربي صحت و سقم اين دو نظريه را بررسي كنيم ." نظريه انفجار بزرگ حدودا 60 سال پيش ارائه شده است و در طي اين مدت براي آنكه بتواند مشاهدات تجربي را به نحو شايسته اي توجيه كند ؛ تغييراتي در آن صورت گرفته و تا حدودي توسعه يافته است. يك عنصر بسيار اساسي كه در دهه 1980 به اين نظريه افزوده شده است مفهوم "تورم" است .

مفهوم تورم بيانگر دوره انبساط بسيار سريع است كه در خلال اولين ثانيه هاي بعد از انفجار بزرگ روي داده است. دوره تورم براي تشريح وضعيت يكنواختي و همگوني جهان كه توسط ستاره شناسان مشاهده شده عنصري مهم است . اين مفهوم ضمنا مي تواند توجيه كننده نحوه تشكيل كهكشانها باشد. اين دانشمندان بعد ها مجبور شدند تا به نظريه انفجار بزرگ مفهوم "انرژي سياه" را نيز بيافزايند. به اين دليل مفهوم انرژي سياه به نظريه انفجار بزرگ اضافه شده است كه توجيه گر مشاهدات جديدي باشد كه بيان مي دارد انبساط جهان شتاب بيشتري به خود گرفته است .

در تئوري جديد صحبتي از تورم و انرژي سياه به ميان نمي آيد و اين دو مفهوم با ايده ميدان انرژي جايگزين شده است. بر طبق اين نظريه ميدان انرژي در حال نوساناست و بدين ترتيب زماني باعث انبساط جهان و زماني ديگر باعث ركود مي شود. در عين حال اين نظريه تمام پديده هايي كه اخيرا مشاهده شده اند را به همان خوبي نظريه انفجار بزرگ توجيه كند.

استينهارت كه يكي از پيشگامان ارائه تئوري تورم است در اين زمينه مي گويد : " از آنجايي كه نظريه جديد به مفروضات كمتري نياز دارد ، استفاده از آن آسانتر به نظر مي رسد." حسن ديگر اين نظريه اين است كه مي تواند بدون افزودن مفروضات بيشتري به آن آينده جهان را پيش بيني كند. اين نظريه مي گويد جهان چرخه هاي مشخصي را طي مي كند كه هر كدام از آنها ممكن است تريليون ها سال طول بكشد اما در مقابل نظريه انفجار بزرگ مفهوم تورم نمي تواند آينده دراز مدت جهان را پيش بيني كند . همانگونه كه مفاهيمي همانند انرژي سياه و تورم به طور غير مترقبه مطرح مي شوند ؛ مي توان مفهوم ديگري را نيز به آنها اضافه نمود تا نحوه انبساط را به گونه ديگري توجيه كند در عين حال مدل چرخه اي حاوي چندين مفهوم جديد است كه توروك و استينهارت در طي چند سال گذشته به همراه دنشجويان پرينستون و همكارانشان از دانشگاه پنسيلوانيا و موسسه مطالعات پيشرفته ارائه داده اند. جرميا استريكر استاد اختر فيزيك پرينستون و استاد پروازي اختر فيزيك و فلسفه عملي كمبريج در اين زمينه مي گويد : "اين تحقيقات كه به وسيله پاول استينهارت و نيل توروك انجام گرفته بسيار غير مترقبه و جالب است. اين ايده جديد و بزرگ طي دو دهه گذشته در زمينه هستي شناسي منحصر به فرد است. سر مارتين ريز از محققين انجمن سلطنتي كمبريج خاطر نشان مي سازد كه خواص كليدي و مهم مفاهيم فيزيكي مربوط به جهان در حال انبساط ، همچنان در حد حدس و گمان باقي مانده است و تاكنون مشاهد ه اي يا آزمايش تجربي كاملا آنها را تائيد نكرده است. ريز در ادامه مي افزايد : " در طي 20 سال گذشته نظريات بسيار زيادي ارائه شده است.استينهارت و توروك نيز حدسيات جديدي را كه مبتني بر تصورات است ارائه داده اند. كار آنها تاكيدي است بر اين مطلب كه ما بايد بعضي از مفاهيم روزمره فيزيكي كه براي ما عادي و معمولي است را كنار بگذاريم. به عبارت ديگر ما براي اينكه پيشرفت هاي جديدي را شاهد باشيم لازم است از مفاهيم روزمره فضا و زمان چشم پوشي كنيم.

نظريه چرخه اي جهان بيانگر تركيبي از مفاهيم استاندارد فيزيك و ساير مفاهيم پيشرفته فيزيكي است ، كه نشان دهنده تلاش هاي مجدانه فيزيكدانان براي توسعه يك تئوري فراگير است كه شامل تمام ذرات و نيرو هاي فيزيكي شناخته شده مي باشد. گرچه اين نظريات از رياضيات پيشرفته اي استفاده مي كنند ؛ اما در عين حال مي توانند تصويري از نظريه چرخه اي جهان رانيز ارائه كنند.

براساس اين تئوري ها جهان بايد شامل دو صفحه موازي بسيار بزرگ باشد. براي تجسم بهتر ، دو صفحه كاغذ را كه فاصله آنها بسيار بسيار كم است ؛ را در نظر بگيريد. اين فاصله به عنوان يك بعد ديگر يا بعد پنجم عمل مي كند كه البته تشخيص آن بطور عملي براي ما دشوار است. در مرحله اي از زمان كه ما در آن بسر مي بريم ، صفحات در تمام جهات منبسط مي شوند و تمام جرم و انرژي را كه دارند در جهات مختلف منتشر مي كنند. بعد از گذشت تريليون ها سال ، وقتي كه جهان از جرم و انرژي خالي شد ؛ وارد مرحله اي جديد مي شود . در اين مرحله كه "ركود" ناميده مي شود ؛ انبساط متوقف مي شود و در عوض صفحات شروع به حركت به سمت يكديگر مي كنند؛ و بدين ترتيب بعد پنجم دچار انقباض مي شود. هنگامي كه صفحات منقبض مي شوند كم كم به يكديگر نزديك مي شوند تا در نهايت با يكديگر برخورد كنند. اين برخورد باعث مي شود كه اين صفحات انباشته از ماده چگال شوند و دماي آنها به طور غير منتظره اي بالا رود. اين قسمت پيش بيني ها با مفاهيم ارائه شده توسط مفهوم انفجار بزرگ همخواني دارد. وقتي كه مجددا اين صفحات از يكديگر دور مي شوند بار ديگر انبساط آغاز مي شود . نكته قابل ذكر آن است كه اين صفحات كه در مورد آنها صحبت شد ؛ جهان هاي مختلف و موازي يكديگر نيستند ؛ بلكه در حقيقت قسمت هاي مختلفي از يك جهان هستند. يك قسمت از اين جهان يا يك صفحه شامل تمام ماده معمولي است كه ماهيت آن براي ما آشناست و صفحه ديگر شامل چيزي است كه براي ما ناشناخته است". استينهارت در ادامه مي گويد :

چيزي كه جرم سياه ناميده مي شود و عقيده بر آن است كه قسمت عمده جهان را تشكيل مي دهد در اين قسمت از جهان قرار دارد. بر هم كنش اين دو صفحه فقط براساس جاذبه گرانشي است ؛ يعني اجرام موجود در يك صفحه جاذبه شديدي به اجرام صفحه مقابل وارد مي كنند . استينهارت مي گويد : حركت و خواص اين صفحات از مفاهيم رياضي كه براي بيان آنها به كار گرفته شده است ؛ ناشي مي شود. اين امر برخلاف مفهوم انفجار بزرگ است كه مفهوم انرژي سياه بعدا به آن اضافه شده است تا بتواند مشاهدات تجربي را توجيه كند.

استينهارت و توروك مشغول تعديل و تكميل اين نظريه هستند و در جست و جوي مفاهيم نظري و تجربي مي باشند كه نشان دهنده برتري يكي از اين نظريات بر ديگري باشد. آنها مي گويند : ما مي دانيم كه با مشاهدات دقيق تري كه در دهه هاي آينده و يا حتي در سال هاي آينده انجام مي گيرد شما مي توانيد به صحت و سقم اين نظريات پي ببريد. اينها موقعيت هاي جالبي است كه ما را به سوي خود جذب مي كند . ممكن است به نظر شما يكي از اين نظريات از نظريه ديگر جالبتر باشد ؛ اما به نظر من طبيعت بهترين داور است و مي تواند بگويد كدام نظريه صحيح و كدام غلط است.

منبع:http://www.hupaa.com/Data/P00318.php
[center]کاربر گرامی در صورت مشاهده پستهای ناقض قوانین آن را توسط کلید ! به مدیریت اطلاع دهید

siros125

محل اقامت: رشت

عضویت : جمعه ۱۳۸۹/۵/۲۹ - ۲۱:۱۸


پست: 64

سپاس: 2

Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط siros125 »

من با رادیکال موافقم smile072

چند سال تو یه برنامه دیدم مگت دو خلا کامل هم به هم نیرو وارد مکند در

واقع در اینصورت چیزی که اینشتین ان را بزرکترین اشتباه(ثابت کیهانی) خود عنوان کرد شاید بزرگترین شاهکار او باشد


بر اساس ثابت کیهان باید یک نیرویی اندازه جهان را در کل ثابت نگه میدارد smile018

نمایه کاربر
hhamid

عضویت : جمعه ۱۳۸۸/۱۲/۲۱ - ۲۳:۰۶


پست: 484

سپاس: 48

جنسیت:

تماس:

Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط hhamid »

afi نوشته شده:مکان و زمان با مهبانگ آغاز میشه.
بسیار غیر منطقی است.
radical نوشته شده:در ضمن بیگ بنگ تولید زمان و مکان نکرده این انسانها هستند که زمان و مکان رو تعریف می کنند و به علت اینکه اطلاعاتی از قبل مهبانگ در اختیار ندارند آن را مبدا قرار می دهند
smile072 کاملا موافقم. smile018
radical نوشته شده:موضوعی که کاملا واضح و روشن این است که قبل از بیگ بنگ نیز مواد اولیه برای شروع آن وجود داشته است
نظر شما در باره ی بینهایت بار رخ دادن بیگ بنگ چیست؟
با سپاس smile072
رويايي كه جزئياتش به اندازه ي بيداري باشد ... رنج و لذت را دو برابر مي كند.

زندگي يك تصادف و بي رنگ است . آنچه مي بينيم عبور اين صحنه ي بي رنگ از شيشه هاي رنگي تفكرات و عقايدماست.

siros125

محل اقامت: رشت

عضویت : جمعه ۱۳۸۹/۵/۲۹ - ۲۱:۱۸


پست: 64

سپاس: 2

Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط siros125 »

سلام smile072

من این گفته را زمان و مکان ماهیت فیزیکی ندارد را قبول ندارم بلکه زمان ومکان با شروع بیگ بنگ اغاز شده است و سوال از قبل از تولد بی معنا است smile027

درضمن بر اساس نظرییه نسبیت ثابت شده است که گذر زمان به سرعت حرکت جسم بستگی دارد و برای اجسام سریع زمان کندتر

می گذرد (با استفاده از حرکت مزون ها اثبات شده است)


وتصور فضا ومکان بدون زمان بی معنی است (نسبیت میگه) smile044 smile040

نمایه کاربر
COSMOLOGIST

نام: محمد میرزایی

محل اقامت: تهران - شیراز

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۵/۷/۱۸ - ۱۵:۳۷


پست: 4983

سپاس: 153

جنسیت:

تماس:

Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط COSMOLOGIST »

سلام smile072
آیاز نوشته شده:سوالی که مطرح است اینست که آیا خلا هم جرم دارد؟
برای مثال اینجا زمین است و آنجا ماه آیا فضای بین این دو جرمی دارد و یا جرم آن مساوی صفر است؟
اگر جرم ندارد سوال دیگری که مطرح می شود این است که وقتی نیست یعنی عدم است و ما عدم را چگونه می بینیم؟ و زمان آنجا چه مفهومی می تواند داشته باشد؟
مثالی می زنم فرض کنید شما چند ثانیه قبل از مهبانگ وجود داشته اید چه می بینید؟ بی شک می گویید هیچ؟ ولی سوال من اینست که این «هیچ» یعنی چه؟
همان طور که خود شما گفتید ، اگر چیزی نباشد یعنی عدم ، پس نتیجه این که چیزی هست

همان طور که برخی دوستان از جمله afi گرامی هم گفتند، خلاء مطلق نداریم
حتی در جایی که تمرکز ماده بسیار کم است و مثلا در فضای میان کهکشانی که چند اتم در کیلومتر مکعب داریم ، باز هم از تاثیر میدان ها نمی توان گذشت و خلاء ما در آن جا هم خلاء نسبی محسوب می شود نه مطلق
و به زبان ساده می توان خلاء مطلق را به مانند دیگر محدودیت های طبیعت چون سرعت C یا صفر کلوین ، دست نیافتنی در نظر گرفت .

یا حق . . .

نمایه کاربر
COSMOLOGIST

نام: محمد میرزایی

محل اقامت: تهران - شیراز

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۵/۷/۱۸ - ۱۵:۳۷


پست: 4983

سپاس: 153

جنسیت:

تماس:

Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط COSMOLOGIST »

afi نوشته شده:
خلا یعنی نبود ماده. و جایی که ماده نباشه جرم هم نیست. مگه میشه هیچی نباشه ولی جرم داشته باشه!!
در عالم هم جایی وجود ندارد که هیچ ماده ای نداشته باشه و خلا کامل باشه. و اینکه مثلا گفته میشه در فضای بین ستاره ای(یا سیاره ای) خلا وجود دارد یعنی اینکه اگر در زمین در حجم مشخص به تعداد عدد اووگادرو ذره وجود داره،در فضا این تعداد حدودا 10 تا 100 ذره است. یعنی اونجا هم ماده هست اما بسیار رقیق تر.
smile124
afi نوشته شده: درمورد بیگ بنگ هم، همون بحث قدیمی که اصلا قبلی وجود نداشته. مکان و زمان با مهبانگ آغاز میشه.
علت اینکه این هیچ قابل درک نیست اینه که ذهن ما در حصار مکان و زمان قرار داره و نمیتونه عدم اونو تصور کنه.
بهتر بود این را هم اضافه می کردید که این که مکان و زمان با big bang آغاز می شود ، یک قرار داد است تا برای دوستان شبهه ایجاد نشود.

sh.f

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۴/۳۰ - ۱۳:۳۱


پست: 23



Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط sh.f »

سلام خلا هیچ نیست اما انرژی داره این انرژی همون انرژی تاریکه پس خلا نمی تونه هیچ باشه حداقل انرژی داره اما ممکنه این سوال پیش بیاد که منبع این انرژی چیه و جواب اینه که منبع این انرژی همون ماده ی اسرار آمیز ماده ی تاریکه که هنوز ماهیتش به طور کامل مشخص نیست اما دانشمندان احتمال می دن که این ماده می تونه یه نقش نگهدارنده رو ایفا کنه به این معنی که باعث می شه اجرامی مثل ستاره ها در فضا استوار بمونن ولی تمام این مطالب به صورت نظریه بیان شده و به طور قطعی اثبات نشده..!! smile049 smile029 smile038

نمایه کاربر
easatavallali

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۱۱/۱۳ - ۱۷:۳۱


پست: 6

سپاس: 1

جنسیت:

Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط easatavallali »

سلام
دوست عزیز ما برای بیان درک خود از تجربیات بیرون از کلماتی استفاده میکنیم که بیان گر کلیات می باشد . این کلمات بدیهی هستند پس بدیهیات هستند که به ما کمک میکنند تا به مساءل پاسخ دهیم و خود قابل اثبات نیستند یا خیلی راحتند و نیاز به اثبات ندارند .خلآ یعنی هیچ ، هیچ یعنی پوچ و پوچ یعنی خالی و خالی یعنی نیستی و نیستی یعنی عدم و عدم یعنی نبود مطلق و نبود مطلق یعنی هیچ و هیچ یعنی خلآ بنابراین جرم که برای وجود عینی تعریف می شود اینجا ( در خلا) که هیچ وجود ندارد معنا پیدا نمی کند و سوال اساسا اشتباه است.
امیدوارم که قانع شده باشید.

نمایه کاربر
Mizadi

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۲/۱۰/۲۵ - ۲۰:۴۸


پست: 137

سپاس: 143

Re: آیا خلا جرم دارد؟

پست توسط Mizadi »

COSMOLOGIST نوشته شده:سلام smile072

از تاثیر میدان ها نمی توان گذشت و خلاء ما در آن جا هم خلاء نسبی محسوب می شود نه مطلق
یه سوال داشتم : مگه وجود میدان ها هم باعث میشه خلاء ، نسبی به حساب بیاد ؟ smile072
دنیای فیزیک و شیمی من ... !
آدرس : http://wopac.ir


باران تلنگری است ، وقتی فراموش می کنیم آسمان کجاست ... !

تصویر

تصویر

ارسال پست