خورشید در اجرام آسمانی

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
MM127

نام: مهدی محمّدزاده

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۱/۱۰ - ۲۳:۱۲


پست: 14

سپاس: 3

جنسیت:

تماس:

خورشید در اجرام آسمانی

پست توسط MM127 »

خورشید در اجرام آسمانی
دکتر مهدی محمّدزاده


خورشید یکی از اجرام آسمانی است که با چشم غیرمسلح از روی زمین قابل مشاهده است. نور خورشید در روی سطح زمین به قدری شدید است که آنرا با چشم غیرمسلح نمی توان مشاهده نمود. خورشید از دیدگاه رده بندی در علم نجوم یک ستاره است و دارای نور بوده و نور آن در روی سطح زمین به رنگ زرد دیده می شود.
خورشید علاوه بر اینکه یک جرم آسمانی منیر است دارای حرارت بوده و حرارت آن را در روی سطح زمین می توان احساس نمود. خورشید یک ستاره گرم و گداخته است و حرارت سطح آن بسیار زیاد است. سطح خورشید از گدازه های بسیار داغ و آتشین پوشیده شده است و دمای سطح خورشید به قدری زیاد است که اگر یک تکه آهن را به سطح خوشید بچسبانیم پس از گذشت چند دقیقه به مذاب تبدیل می شود.
خورشید از نظر جغرافی شناسی فضایی در منظومه شمسی قرار دارد. این ستاره زرد رنگ در مرکز منظومه شمسی قرار داشته و تمامی ستارگان و سیارات منظومه شمسی در یک سری مدارهای بیضی شکل به دور خوشید می چرخند. از جمله سیاراتی که در منظومه شمسی به دور خورشید می چرخد کره زمین است. کره زمین در یک مدار بیضی شکل بصورت دائم به دور خورشید چرخیده و در اثر چرخش یک دور کره زمین به دور خورشید یک سال در روی زمین می گذرد.
خورشید برای کره زمین و اهل کره زمین دو فایده دارد. این دو فایده عبارتند از:
1)نور
2)گرما
خورشید کره زمین را روشن کرده و در طول روز مانند چراغی همیشگی روشنی بخش کره زمین است. خورشید به زمین گرما می دهد. انسانها در فصل زمستان از گرمای خورشید استفاده کرده و تن و بدن خود را گرم می کنند. همانطور که در بالا گفتیم از روی سطح زمین با چشم غیرمسلح نمی توان به خورشید نگاه کرد. حال به عنوان فصلی جدید تحقیقاتی می توان یک عینک جدید را در کشورهای صنعتی برای این منظور درست کرد. تحقیقات علمی نجوم نشان می دهد که فضای اطراف خورشید فضایی پوشیده از یک سری گاز می باشد که سطح خورشید را در بعضی نقاط پوشانده است.

ارسال پست