صفحه 1 از 1

خواص نانو سلیسیوم چیست؟

ارسال شده: چهارشنبه ۱۳۹۳/۱۱/۱۵ - ۱۴:۰۴
توسط morteza koshki
سلام .
خواص نانو سلیسیوم چیست؟

Re: خواص نانو سلیسیوم چیست؟

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۹۴/۷/۲ - ۱۹:۱۰
توسط babaknano
نانو سیلیس شامل مجموعه‌ای از ذرات کوچک SiO2 است که از طریق پیوندهای شیمیایی به یکدیگر متصل شده و ذرات بزرگتری را تشکیل می‌دهند. مزیت اصلی نانو سیلیس در مقایسه با سیلیس، گستره سطح بالای این ماده است که باعث می‌شود در بستر مورد استفاده بر همکنش بیشتری از خود نشان دهد.

نانو سیلیس کاربردهای متنوعی دارد، از جمله در صنایع رنگ به عنوان مات کننده، افزایش دهنده غلظت و افزایش دهنده مقاومت محیطی و خواص سایشی استفاده می‌شود.

نانو سیلیس، کاملا شفاف است و می‌تواند در پوشش‌های شفاف مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین نانو سیلیس می تواند در صنعت لاستیک به عنوان پرکننده استفاده شده و استحکام و طول عمر لاستیک را افزایش دهد. این جایگزینی علاوه بر حذف مشکلات زیست محیطی دوده، مصرف انرژی جهت حرکت و میزان صدای ناشی از حرکت را کاهش می‌دهد.

نانو سیلیس در سازه‌های بتنی و ترکیبات سیمانی، مقاومت محیطی بتن نهایی حاصل را افزایش می‌دهد. استفاده از این ماده همچنین باعث بهبود خواص سایشی و استحکام ترکیب در کنار کاهش نفوذپذیری و کاهش حجم خشک سیمان می‌شود.

این ژل و پودر نانوسیلیس برای اولین بار در کشور در مقیاس صنعتی تولید می‌شود، در حال حاضر ظرفیت تولید ژل و پودر نانو سیلیس ۲۰۰ تن در سال است که می‌توان این میزان را به ۳۰۰۰ تن در سال افزایش داد. این در حالی است که هم اکنون نیاز صنایع لاستیک، رنگ و سیمان به این پودر پنج هزار تن در سال است که از طریق واردات از کشورهای اروپایی تامین می‌شود.

قیمت هر کیلوگرم نمونه خارجی ژل ۳ دلار و نمونه خارجی پودر ۱۱ دلار است که نمونه داخلی با یک چهارم قیمت نمونه مشابه خارجی عرضه می‌شود.

بازار بالقوه مصرف نانوسیلیس در صنعت لاستیک حدود ۶۳۰ تن در سال، صنعت رنگ حدود ۵۰۰ تن در سال و سیمان برابر با ۵۲ هزار و ۵۰۰ تن در سال است. کل بازار نانوسیلیس در کشور در صورت تحقق ۵۰ درصد پیش‌بینی‌ها، ۱۸۹ میلیارد تومان در سال برآورد می‌شود.

Re: خواص نانو سلیسیوم چیست؟

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۸/۹/۱۰ - ۱۰:۴۶
توسط hana535
(Zea mays) است. بدین منظور، بر هم کنش اثر غلظت‌های مختلف شوری (0 و 100 میلی‌مولار)، سیلیکون و نانوسیلیکون (50، 100 و 150 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) در طرح بلوک‌های کاملاً تصادفی در قالب آزمایش‌های فاکتوریل در سه تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد که شوری به طور معنی‌داری شاخص‌های رشد ریشه و اندام هوایی، میزان رنگیزه‌های کلروفیل و کاروتنوئید، پروتئین و پتاسیم را نسبت به شاهد کاهش داد و تیمار گیاه با سیلیکون و نانوسیلیکون سبب کاهش آثار منفی تنش شوری و موجب افزایش میزان شاخص‌های رشد شد. همچنین، در اثر تنش شوری افزایش معنی‌دار میزان پرولین، آنتوسیانین، کربوهیدرات محلول، پراکسیداسیون لیپید و فعالیت کاتالاز مشاهده شد که تیمار با سیلیکون و نانوسیلیکون آثار تنش شوری و در نتیجه میزان شاخص‌های رشد را کاهش داد. بیشترین اثر بهبوددهندگی در تمام شاخص‌های بررسی شده، تیمار 150 میلی‌گرم در میلی‌لیتر نانوسیلیکون بود. بنابراین، استفاده از این عنصر به عنوان کاهش‌دهنده آثار منفی تنش شوری ذرت پیشنهاد می‌گردد.