نکته هاي جالب و خواندنی درباره مریخ

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
elahe79

نام: الهه خانی

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۹/۹ - ۲۱:۵۸


پست: 12

سپاس: 6

جنسیت:

تماس:

نکته هاي جالب و خواندنی درباره مریخ

پست توسط elahe79 »

بَهرام یا مریخ چهارمین سیاره در سامانه خورشیدی است که در مداری طولانی تراز زمین و با سرعتی کمتر از زمین حرکت می‌کند. هر یک باری که به بدور خورشید می‌چرخد معادل ۶۸۷ روز (روز زمین) به درازا می‌کشد و شب و روز کمی طولانی‌تر از کره زمین است.
بزرگی بهرام نزدیک به یک دوم زمین است و قطر آن ۶۷۹۰ کیلومتر می‌باشد (بسنجید با قطر زمین: ۱۲۷۵۶ کیلومتر).
جو بهرام سرخ‌فام است و در آسمان شب از زمین نیز سرخی آن دیده می‌شود. کره بهرام دو ماه کوچک به نام‌های فوبوس و دِیموس دارد که ریختی نابسامان دارند. این دو ماه شاید شهاب‌سنگ‌هایی هستند که در مدار بهرام به دام افتاده‌اند. اگر شخصی در کرهٔ بهرام باشد خواهد دید که فوبوس سه بار در یک روز طلوع و غروب می‌کند. دیموس نیم فوبوس بوده و چنانچه از بهرام به آن نگاه کنیم این ماه بیشتر همانند به یک ستاره خواهد بود تا یک ماه.

تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار داوطلب برای حضور در جمع پیشگامان نخستین مستعمره انسانی بر سطح مریخ ثبت‌نام کرده‌اند.

نام این سیاره از خدای جنگ روم باستان (Mars) گرفته شده است؛ این سیاره بدلیل وجود اکسید آهن بر سطح آن، قرمز رنگ دیده می شود و به همین دلیل به سیاره سرخ نیز شهرت دارد.

مریخ چهارمین سیاره نزدیک به خورشید و کوچکترین سیاره در منظومه شمسی محسوب می شود؛ قطر سیاره سرخ یک دوم زمین (شش هزار و ۸۰۰ کیلومتر) و مساحت آن برابر مساحت خشکی های روی زمین است.

طول شب و روز در مریخ کمی طولانی تر از زمین یعنی معادل ۲۴ ساعت و ۳۷ دقیقه است و چرخش سیاره بدور خورشید یا هر سال مریخی نیز ۶۸۷ روز زمینی بطول می انجامد؛ این سیاره مانند زمین دارای چهار فصل است.

نخستین رصد تلسکوپی این سیاره توسط «گالیلئو گالیله» ریاضیدان و ستاره شناس ایتالیایی در سال ۱۶۱۰ میلادی انجام شد.

شواهد مستدلی از جریان داشتن آب به شکل مایع در گذشته باستانی این سیاره بدست آمده است و مشاهدات صورت گرفته توسط مدارگرد اکتشافی مارس (MRO) ناسا حاکی از احتمال جریان داشتن آب در گرم ترین ماه ها در این سیاره است.

دومین کوه بلند در مجموعه سیارات منظومه شمسی در مریخ وجود دارد؛ کوه المپ (Olympus Mons) به ارتفاع ۲۲ کیلومتر، جوانترین کوه آتشفشانی این سیاره محسوب می شود.

فوبوس و دیموس دو قمر شناخته شده مریخ هستند که اندازه ای کوچک و شکل نامنظم دارند؛ این دو قمر نخستین بار در سال ۱۸۷۷ میلادی شناسایی شدند.

سیاره سرخ دارای جو نازکی است که متشکل از ۹۵ درصد دی اکسید کربن، سه درصد نیتروژن، ۱.۶ درصد آرگون و مقداری آب و اکسیژن است.

در حال حاضر سه مدارگرد شامل مارس اودیسه، مارس اکسپرس و مدارگرد اکتشافی مریخ (MRO) به همراه دو مریخ نورد فرصت و کنجکاوی در حال بررسی و جمع آوری اطلاعات از فضا و بر روی سطح سیاره هستند
در تخت جمشید(پارسه) و در کتیبه های کشف شده نوشته شده:
"اگر کارگری در هنگام کار در این بنا آسیب دید موظف هستیم وسایل امرار معاش اورا تا پایان زندگانیش بی هیچ چشمداتی فراهم و پرداخت کنیم ..."

ارسال پست