صفحه 1 از 1

اطلاعات در مورد رشته مهندسی هسته ای و آينده شغلي اين رشته

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۹۳/۸/۸ - ۱۷:۵۰
توسط kimiya...kh
سلام دوستان.من می خوام درمورد این رشته و آینده شغلیش اطلاعات بیشتری کسب کنم و این اطلاعات برام خیلی مهمه.لطفا هرکی درمورد موارد زیر هرچی میدونه بگه. smile079
ممنون smile072 smile124

1-خصوصیات جسمانی و توانایی های لازم شغلی

2-مدارک تحصیلی و دوره های آموزشی ضروری برای کسب شغل

3-شرایط محیط کار و استخدام

4-حقوق و مزایا

5-شرایط ارتقا شغل

6-روابط انسانی حاکم بر شغل

7-آینده نگری درمورد شغل

Re: معرفی مهندسی هسته ای (سوال دارم)

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۹۳/۸/۸ - ۱۷:۵۶
توسط candle
کاملا مشخص است که شما هم خیلی به این دانش علاقه مندید!
.
در هوپا پستهای زیادی در این باب می یابید، کافیست در کادر «جستجو در مطالب» عبارت مورد نظرتان را وارد نمائید.

Re: اطلاعات در مورد رشته مهندسی هسته ای و آينده شغلي اين رشت

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۹۳/۸/۸ - ۱۸:۳۴
توسط ross
معرفی شغل مهندسی هسته ای

مهندسی هسته ای به مسایل مربوط به ایجاد انرژی هسته ای، کنترل و استفاده از آن می پردازد. حوزه مهندسی هسته ای ارتباط زیادی با تکنولوژی راکتورهای هسته ای (دستگاهی که عملیات شکافت هسته ای به صورت کنترل شده در آن انجام می شود)، نحوه ساخت و استفاده از آنها دارد.

مهندس هسته ای می تواند مسئول راه اندازی ایمن و بهره ور نیروگاه های اتمی، بازفرآوری سوخت، مدیریت مواد زائد، انهدام نیروگاه های هسته ای قدیمی و حفاظت و ایمنی (در برابر تشعشعات رادیواکتیو) باشد. در واقع مهندس هسته ای با تكنولوژی روز آشنا بوده و قدرت طراحی و بهینه سازی سیستم ها و نیز راه اندازی و نگهداری آنها را دارد. همچنین مهندس هسته ای قادر است با مواد و تشعشعات رادیو اكتیو به صورت صحیح و بی خطر كار كرده و در جابجایی آنها و نگهداری و محافظت پرسنل در مقابل پرتوها توانمند می باشد.

مهندس هسته ای در زمینه های زیر می تواند فعالیت کند :

تحقیق و توسعه صنعتی و یا دانشگاهی

حوزه پزشکی (زمینه پرتوپزشکی)

دفاعی مانند توسعه و ساخت زیردریایی های هسته ای

صنعت مانند صنعت تولید برق با انرژی هسته ای

کشاورزی و تولید مواد غذایی


مهندسی هسته ای را می توان طراحی و گسترش راكتورهای شكافتی پیشرفته ، تحقیقات بنیادی در گسترش و تعمیق استفاده از انرژی همجوشی ،‌گسترش انرژی هسته ای هم در زمینه تئوری و هم كاربردی برای مدیریت پسماند زباله های رادیواكتیو،‌ مدیریت مواد هسته ای ،‌تولید رادیو ایزوتوپها برای كاربردهای پزشكی و دیگر كاربردهای صنعتی، ‌با تاكید بر افزایش رفاه بشریت درحال حاضر و حفظ بهتر محیط زیست برای آیندگان تعریف کرد.

مهندس هسته ای باید در برنامه ریزی و سازماندهی قوی و در ریاضیات، فیزیک و کار با کامپیوتر مسلط باشد. از آنجا که مهندسی هسته ای حوزه ای جدید می باشد، ممکن است در مراحل مختلف کاری نیاز به انجام تحقیقات و پژوهش باشد. بنابراین مهندس هسته ای باید توانایی انجام تحقیقات مختلف را داشته باشد.

در بخش های عملیاتی مهندس هسته ای معمولا به صورت شیفتی کار می کند که گاهی نیز در تعطیلات و شبها می باشد. در بخش تحقیق و توسعه عمدتا مطابق با ساعات کاری معمول فعالیت می کند.

محل کار مهندس هسته ای می تواند در آزمایشگاه ها، اتاق های کنترل، محیط نیروگاه و یا دفاتر کاری باشد. مهندس هسته ای در هنگامی که با مواد رادیو اکتیو در آزمایشگاه ها و یا نیروگاه ها سر و کار دارد، باید از لباسهای محافظ ایمن استفاده کند.

در ادامه برای آشنایی بیشتر با شغل مهندسی هسته ای اطلاعات کاملی در زمینه وظایف مهندس هسته ای، مهارت و دانش مورد نیاز برای مهندس هسته ای، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل مهندسی هسته ای، بازار کار و استخدام مهندس هسته ای، میزان درآمد و حقوق مهندس هسته ای و مشاهیر این حوزه ارائه می شود.



وظایف مهندس هسته ای

طراحی، ساخت و بهره برداری از نیروگاه های هسته ای به شکل ایمن و اقتصادی

طراحی و ساخت تجهیزات اتمی مانند هسته رآکتورها، محافظ های تابش و سایر ابزار دقیق مرتبط

فرآوری سوخت های هسته ای

نظارت بر تاسیسات هسته ای برای شناسایی هر طرح، ساختار یا رویه های عملیاتی نقض کننده قوانین و مقررات ایمنی

پایش و اندازه گیری سطوح تابش

برنامه ریزی راه های ایمن انهدام زباله های هسته ای

انجام تحقیقات کاربردی در صورت نیاز

حفظ امنیت و رعایت ایمنی در کار

انجام اقدامات اصلاحی یا خاموش کردن نیروگاه در شرایط اضطراری

نظارت بر تکنسین های نیروگاه

شرکت در جلسات و ارائه گزارشات




دانش و مهارت مورد نیاز مهندس هسته ای

علاقه شدید به علم و تکنولوژی

علاقه به انجام کارهای تحقیقاتی

قدرت تجزیه و تحلیل و حل مساله مناسب

توانایی مناسب سازماندهی و برنامه ریزی

تسلط کافی در ریاضیات، فیزیک و کار با کامپیوتر

دقت و توجه به جزئیات

مهارت های ارتباطی مناسب

توانایی کار تیمی

اهمیت دادن به ایمنی و محیط زیست و آگاهی از قوانین و دستورالعمل های مرتبط


تحصیلات لازم برای شغل مهندسی هسته ای


فارغ التحصیلان رشته مهندسی هسته ای در مقاطع مختلف می توانند وارد این حوزه شوند. این رشته در سطح کارشناسی به صورت محدود در دانشگاه ها ( در دانشگاه آزاد) ارائه می شود. همچنین علاقه مندان می توانند در رشته های کارشناسی مانند مهندسی برق یا مهندسی مکانیک تحصیل کرده و در مقاطع ارشد و دکترا به صورت تخصصی وارد حوزه مهندسی هسته ای در گرایش های مختلف شوند.

امکان تحصیل در خارج از کشور در رشته مهندسی هسته ای وجود دارد. البته با توجه به محدودیت های ایران در حوزه هسته ای، این امکان در کشورهای آمریکا و کانادا تقریبا برای ایرانیان وجود ندارد. به عبارتی به دانشجویان ایرانی بورسیه و یا ویزا نمی دهند. ولی معمولا در کشورهای دیگر اروپایی و آسیایی امکان ادامه تحصیل و بورسیه شدن در رشته مهندسی هسته ای به خصوص گرایش پرتوپزشکی وجود دارد.



آینده شغلی، بازارکار و شرایط استخدام مهندسی هسته ای

مهندس هسته ای می تواند در سازمان انرژی اتمی، سایت های هسته ای، نیروگاه های هسته ای، شرکت های مهندسی مشاور در حوزه طراحی و ساخت نیروگاه ها، بیمارستان ها، مراکز و پژوهشگاه های پزشکی هسته ای، پژوهشگاه ها و موسسات تحقیقاتی دولتی و خصوصی، مراکز هسته ای صنعتی و شرکت های وارد کننده تجهیزات هسته ای استخدام و مشغول به کار شود. همچنین مهندس هسته ای در صورت داشتن مدرک دکتری و گاهی کارشناسی ارشد در مهندسی هسته ای، می تواند در حوزه آموزش و پژوهش در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به عنوان استاد دانشگاه و پژوهشگر فعالیت کنند.

مهندسی هسته ای از مشاغل نوظهور و جدید است. با توجه به حرکت کشور به سوی استفاده از انرژی هسته ای در زمینه های مختلف، نیاز بازارکار به مهندس هسته ای نیز افزایش یافته است. اما به علت تخصصی بودن این حوزه، در مجموع فرصت های شغلی محدودی برای مهندسان هسته ای در ایران وجود دارد. البته در بین تخصص ها و گرایش های مختلف مهندسی هسته ای، فرصت های شغلی و شرایط استخدامی مناسب تری برای گرایش پرتوپزشکی در ایران در بیمارستان ها، مراکز پرتوپزشکی و مراکز پزشکی هسته ای وجود دارد.

در مجموع اگر کشور با سرعت بیشتری به سمت کاربردی کردن انرژی هسته ای در زمینه های مختلف برود، پیش بینی می شود وضعیت بازارکار برای مهندس هسته ای نیز بسیار بهتر شود.



وضعیت استخدام مهندس هسته ای در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا - پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام مهندس هسته ای در آمریکا بین سال های2010 تا2020، رشد10 درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل14 درصد می باشد.



حقوق و درآمد مهندس هسته ای

مهندس هسته ای - مسیر ایرانیاطلاعات دقیقی از میزان درآمد مهندس هسته ای در کشور در دسترس نمی باشد. مهندس هسته ای اگر در بخش دولتی استخدام شود، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کند. در بخش خصوصی نیز با توجه به معیارهایی مانند میزان تحصیلات، تجربه و نوع حوزه کاری، مهندسان هسته ای درآمدهای متفاوتی دارند.


درآمد مهندس هسته ای در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا - متوسط درآمد سالانه مهندس هسته ای در آمریکا99.920 دلار (متوسط درآمد سالانه مهندسان83.340 دلار و برای همه مشاغل33.840 دلار) در سال2010 و مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 102.100 دلار بوده است.

انگلستان - متوسط درآمد سالانه مهندس هسته ای در انگلیس برای افراد تازه کار بین31.000 تا38.000 دلار و برای افراد باتجربه بین45.000 تا75.000 دلار می باشد.




شخصیت های مناسب شغل مهندس هسته ای

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

برخی از شخصیت های مناسب مهندس هسته ای بر اساس شخصیت شناسی MBTI :

INTJ این تیپ شخصیتی توان پژوهش و برنامه ریزی مستقل داشته و منطقی می باشد. او به کمک شم خود توان دیدن و در نظر گرفتن همه راه حل های ممکن و خلاقانه را دارد.

ESTPاین تیپ شخصیتی از اطلاعات فنی خوبی برخوردار بوده و به خوبی می تواند با ابزارهای مختلف کار کند. او بیشتر مایل است برای خود کار کند.

ISTPاین تیپ شخصیتی به رشته های فنی و فهمیدن چرایی و چگونگی کار کردن اشیا علاقه دارد. او مشاهده کننده خوبی بوده و به جزئیات و واقعیات توجه زیادی دارد. استفاده از تحلیل های منطقی به خوبی در کار این تیپ شخصیتی مشهود است.


برخی از افراد معروف در حوزه مهندسی هسته ای


اکبر اعتماد
دکتر اکبر اعتماد : پدر فناوری هسته ای ایران، بنیانگذار و نخستین رییس سازمان انرژی اتمی ایران و دارنده مدرک مهندسي اتمي از انستيتوي ملي علوم و فنون اتمي سكله فرانسه و دكترا از مركز فدرال تحقيقات براي رآكتور اتمي سوئيس

مظفر پرتوماه
دکتر مظفر پرتوماه : از نخستین استادان ایرانی رشته فیزیک هسته‌ای و دارای سابقه سه دهه فعالیت در سازمان فضایی ناسا

حسین آفریده
دکتر حسین آفریده : استاد هسته ای در سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دارای دکترای انرژی اتمی و هسته ای از دانشگاه بیرمنگهام انگلستان و فوق دکترا از دانشگاههای بیرمنگام انگلستان و تریست ایتالیا و دار مشتات آلمان و از بنیانگذاران دوره دکترای مهندسی هسته ای در دانشگاه امیر کبیر. از سمت های ایشان می توان به ریاست بخش فیزیک هسته ای ، ریاست مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته ای ، معاونت پژوهش سازمان انرژی اتمی و کارشناس آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره کرد.

محمدرضا اسکندری
دکتر محمد رضا اسکندری : استاد نمونه کشور، دارنده مدال درجه یک علمی و مدرک دکترای مهندسی هسته ای و راکتورهای اتمی از دانشگاه صنعتی آستون برمنگهام انگلستان. برخی از سمت های ایشان ریاست بخش مهندسي هسته اي سازمان انرژي اتمي ايران و عضو هيئت مميزه سازمان انرژي اتمي ايران می باشد.

اعظم نیرومند راد
دکتر اعظم نیرومند راد : دانشمند برجستهٔ فیزیک پزشکی، رئیس گروه پرتوپزشکی در دانشگاه جرجتاون آمریکا و رئیس سابق سازمان بین‌المللی فیزیک پزشکی. دارنده اختراع و جوایز بسیاری در حوزه فیزیک پزشکی smile072

Re: معرفی مهندسی هسته ای (سوال دارم)

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۹۳/۸/۸ - ۱۸:۳۵
توسط kimiya...kh
candle نوشته شده:کاملا مشخص است که شما هم خیلی به این دانش علاقه مندید!
.
در هوپا پستهای زیادی در این باب می یابید، کافیست در کادر «جستجو در مطالب» عبارت مورد نظرتان را وارد نمائید.



ممنون از راهنماییتون.ولی من قبلا سرچ کرده بودم اما چیزی دستگیرم نشد.به خاطر همین سوال پرسیدم!

Re: اطلاعات در مورد رشته مهندسی هسته ای و آينده شغلي اين رشت

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۹۳/۸/۸ - ۱۸:۳۶
توسط kimiya...kh
ross نوشته شده:معرفی شغل مهندسی هسته ای

مهندسی هسته ای به مسایل مربوط به ایجاد انرژی هسته ای، کنترل و استفاده از آن می پردازد. حوزه مهندسی هسته ای ارتباط زیادی با تکنولوژی راکتورهای هسته ای (دستگاهی که عملیات شکافت هسته ای به صورت کنترل شده در آن انجام می شود)، نحوه ساخت و استفاده از آنها دارد.

مهندس هسته ای می تواند مسئول راه اندازی ایمن و بهره ور نیروگاه های اتمی، بازفرآوری سوخت، مدیریت مواد زائد، انهدام نیروگاه های هسته ای قدیمی و حفاظت و ایمنی (در برابر تشعشعات رادیواکتیو) باشد. در واقع مهندس هسته ای با تكنولوژی روز آشنا بوده و قدرت طراحی و بهینه سازی سیستم ها و نیز راه اندازی و نگهداری آنها را دارد. همچنین مهندس هسته ای قادر است با مواد و تشعشعات رادیو اكتیو به صورت صحیح و بی خطر كار كرده و در جابجایی آنها و نگهداری و محافظت پرسنل در مقابل پرتوها توانمند می باشد.

مهندس هسته ای در زمینه های زیر می تواند فعالیت کند :

تحقیق و توسعه صنعتی و یا دانشگاهی

حوزه پزشکی (زمینه پرتوپزشکی)

دفاعی مانند توسعه و ساخت زیردریایی های هسته ای

صنعت مانند صنعت تولید برق با انرژی هسته ای

کشاورزی و تولید مواد غذایی


مهندسی هسته ای را می توان طراحی و گسترش راكتورهای شكافتی پیشرفته ، تحقیقات بنیادی در گسترش و تعمیق استفاده از انرژی همجوشی ،‌گسترش انرژی هسته ای هم در زمینه تئوری و هم كاربردی برای مدیریت پسماند زباله های رادیواكتیو،‌ مدیریت مواد هسته ای ،‌تولید رادیو ایزوتوپها برای كاربردهای پزشكی و دیگر كاربردهای صنعتی، ‌با تاكید بر افزایش رفاه بشریت درحال حاضر و حفظ بهتر محیط زیست برای آیندگان تعریف کرد.

مهندس هسته ای باید در برنامه ریزی و سازماندهی قوی و در ریاضیات، فیزیک و کار با کامپیوتر مسلط باشد. از آنجا که مهندسی هسته ای حوزه ای جدید می باشد، ممکن است در مراحل مختلف کاری نیاز به انجام تحقیقات و پژوهش باشد. بنابراین مهندس هسته ای باید توانایی انجام تحقیقات مختلف را داشته باشد.

در بخش های عملیاتی مهندس هسته ای معمولا به صورت شیفتی کار می کند که گاهی نیز در تعطیلات و شبها می باشد. در بخش تحقیق و توسعه عمدتا مطابق با ساعات کاری معمول فعالیت می کند.

محل کار مهندس هسته ای می تواند در آزمایشگاه ها، اتاق های کنترل، محیط نیروگاه و یا دفاتر کاری باشد. مهندس هسته ای در هنگامی که با مواد رادیو اکتیو در آزمایشگاه ها و یا نیروگاه ها سر و کار دارد، باید از لباسهای محافظ ایمن استفاده کند.

در ادامه برای آشنایی بیشتر با شغل مهندسی هسته ای اطلاعات کاملی در زمینه وظایف مهندس هسته ای، مهارت و دانش مورد نیاز برای مهندس هسته ای، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل مهندسی هسته ای، بازار کار و استخدام مهندس هسته ای، میزان درآمد و حقوق مهندس هسته ای و مشاهیر این حوزه ارائه می شود.



وظایف مهندس هسته ای

طراحی، ساخت و بهره برداری از نیروگاه های هسته ای به شکل ایمن و اقتصادی

طراحی و ساخت تجهیزات اتمی مانند هسته رآکتورها، محافظ های تابش و سایر ابزار دقیق مرتبط

فرآوری سوخت های هسته ای

نظارت بر تاسیسات هسته ای برای شناسایی هر طرح، ساختار یا رویه های عملیاتی نقض کننده قوانین و مقررات ایمنی

پایش و اندازه گیری سطوح تابش

برنامه ریزی راه های ایمن انهدام زباله های هسته ای

انجام تحقیقات کاربردی در صورت نیاز

حفظ امنیت و رعایت ایمنی در کار

انجام اقدامات اصلاحی یا خاموش کردن نیروگاه در شرایط اضطراری

نظارت بر تکنسین های نیروگاه

شرکت در جلسات و ارائه گزارشات




دانش و مهارت مورد نیاز مهندس هسته ای

علاقه شدید به علم و تکنولوژی

علاقه به انجام کارهای تحقیقاتی

قدرت تجزیه و تحلیل و حل مساله مناسب

توانایی مناسب سازماندهی و برنامه ریزی

تسلط کافی در ریاضیات، فیزیک و کار با کامپیوتر

دقت و توجه به جزئیات

مهارت های ارتباطی مناسب

توانایی کار تیمی

اهمیت دادن به ایمنی و محیط زیست و آگاهی از قوانین و دستورالعمل های مرتبط


مهندس هسته ای - مسیر ایرانی

تحصیلات لازم برای شغل مهندسی هسته ای


فارغ التحصیلان رشته مهندسی هسته ای در مقاطع مختلف می توانند وارد این حوزه شوند. این رشته در سطح کارشناسی به صورت محدود در دانشگاه ها ( در دانشگاه آزاد) ارائه می شود. همچنین علاقه مندان می توانند در رشته های کارشناسی مانند مهندسی برق یا مهندسی مکانیک تحصیل کرده و در مقاطع ارشد و دکترا به صورت تخصصی وارد حوزه مهندسی هسته ای در گرایش های مختلف شوند.

امکان تحصیل در خارج از کشور در رشته مهندسی هسته ای وجود دارد. البته با توجه به محدودیت های ایران در حوزه هسته ای، این امکان در کشورهای آمریکا و کانادا تقریبا برای ایرانیان وجود ندارد. به عبارتی به دانشجویان ایرانی بورسیه و یا ویزا نمی دهند. ولی معمولا در کشورهای دیگر اروپایی و آسیایی امکان ادامه تحصیل و بورسیه شدن در رشته مهندسی هسته ای به خصوص گرایش پرتوپزشکی وجود دارد.



آینده شغلی، بازارکار و شرایط استخدام مهندسی هسته ای

مهندس هسته ای می تواند در سازمان انرژی اتمی، سایت های هسته ای، نیروگاه های هسته ای، شرکت های مهندسی مشاور در حوزه طراحی و ساخت نیروگاه ها، بیمارستان ها، مراکز و پژوهشگاه های پزشکی هسته ای، پژوهشگاه ها و موسسات تحقیقاتی دولتی و خصوصی، مراکز هسته ای صنعتی و شرکت های وارد کننده تجهیزات هسته ای استخدام و مشغول به کار شود. همچنین مهندس هسته ای در صورت داشتن مدرک دکتری و گاهی کارشناسی ارشد در مهندسی هسته ای، می تواند در حوزه آموزش و پژوهش در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به عنوان استاد دانشگاه و پژوهشگر فعالیت کنند.

مهندسی هسته ای از مشاغل نوظهور و جدید است. با توجه به حرکت کشور به سوی استفاده از انرژی هسته ای در زمینه های مختلف، نیاز بازارکار به مهندس هسته ای نیز افزایش یافته است. اما به علت تخصصی بودن این حوزه، در مجموع فرصت های شغلی محدودی برای مهندسان هسته ای در ایران وجود دارد. البته در بین تخصص ها و گرایش های مختلف مهندسی هسته ای، فرصت های شغلی و شرایط استخدامی مناسب تری برای گرایش پرتوپزشکی در ایران در بیمارستان ها، مراکز پرتوپزشکی و مراکز پزشکی هسته ای وجود دارد.

در مجموع اگر کشور با سرعت بیشتری به سمت کاربردی کردن انرژی هسته ای در زمینه های مختلف برود، پیش بینی می شود وضعیت بازارکار برای مهندس هسته ای نیز بسیار بهتر شود.



وضعیت استخدام مهندس هسته ای در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا - پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام مهندس هسته ای در آمریکا بین سال های2010 تا2020، رشد10 درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل14 درصد می باشد.



حقوق و درآمد مهندس هسته ای

مهندس هسته ای - مسیر ایرانیاطلاعات دقیقی از میزان درآمد مهندس هسته ای در کشور در دسترس نمی باشد. مهندس هسته ای اگر در بخش دولتی استخدام شود، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کند. در بخش خصوصی نیز با توجه به معیارهایی مانند میزان تحصیلات، تجربه و نوع حوزه کاری، مهندسان هسته ای درآمدهای متفاوتی دارند.


درآمد مهندس هسته ای در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا - متوسط درآمد سالانه مهندس هسته ای در آمریکا99.920 دلار (متوسط درآمد سالانه مهندسان83.340 دلار و برای همه مشاغل33.840 دلار) در سال2010 و مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 102.100 دلار بوده است.

انگلستان - متوسط درآمد سالانه مهندس هسته ای در انگلیس برای افراد تازه کار بین31.000 تا38.000 دلار و برای افراد باتجربه بین45.000 تا75.000 دلار می باشد.




شخصیت های مناسب شغل مهندس هسته ای

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

برخی از شخصیت های مناسب مهندس هسته ای بر اساس شخصیت شناسی MBTI :

INTJ این تیپ شخصیتی توان پژوهش و برنامه ریزی مستقل داشته و منطقی می باشد. او به کمک شم خود توان دیدن و در نظر گرفتن همه راه حل های ممکن و خلاقانه را دارد.

ESTPاین تیپ شخصیتی از اطلاعات فنی خوبی برخوردار بوده و به خوبی می تواند با ابزارهای مختلف کار کند. او بیشتر مایل است برای خود کار کند.

ISTPاین تیپ شخصیتی به رشته های فنی و فهمیدن چرایی و چگونگی کار کردن اشیا علاقه دارد. او مشاهده کننده خوبی بوده و به جزئیات و واقعیات توجه زیادی دارد. استفاده از تحلیل های منطقی به خوبی در کار این تیپ شخصیتی مشهود است.


برخی از افراد معروف در حوزه مهندسی هسته ای


اکبر اعتماد - مسیر ایرانی
دکتر اکبر اعتماد : پدر فناوری هسته ای ایران، بنیانگذار و نخستین رییس سازمان انرژی اتمی ایران و دارنده مدرک مهندسي اتمي از انستيتوي ملي علوم و فنون اتمي سكله فرانسه و دكترا از مركز فدرال تحقيقات براي رآكتور اتمي سوئيس

مظفر پرتوماه - مسیر ایرانی
دکتر مظفر پرتوماه : از نخستین استادان ایرانی رشته فیزیک هسته‌ای و دارای سابقه سه دهه فعالیت در سازمان فضایی ناسا

حسین آفریده - مسیر ایرانی
دکتر حسین آفریده : استاد هسته ای در سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دارای دکترای انرژی اتمی و هسته ای از دانشگاه بیرمنگهام انگلستان و فوق دکترا از دانشگاههای بیرمنگام انگلستان و تریست ایتالیا و دار مشتات آلمان و از بنیانگذاران دوره دکترای مهندسی هسته ای در دانشگاه امیر کبیر. از سمت های ایشان می توان به ریاست بخش فیزیک هسته ای ، ریاست مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته ای ، معاونت پژوهش سازمان انرژی اتمی و کارشناس آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره کرد.

محمدرضا اسکندری - مسیر ایرانی
دکتر محمد رضا اسکندری : استاد نمونه کشور، دارنده مدال درجه یک علمی و مدرک دکترای مهندسی هسته ای و راکتورهای اتمی از دانشگاه صنعتی آستون برمنگهام انگلستان. برخی از سمت های ایشان ریاست بخش مهندسي هسته اي سازمان انرژي اتمي ايران و عضو هيئت مميزه سازمان انرژي اتمي ايران می باشد.

اعظم نیرومند راد - مسیر ایرانی
دکتر اعظم نیرومند راد : دانشمند برجستهٔ فیزیک پزشکی، رئیس گروه پرتوپزشکی در دانشگاه جرجتاون آمریکا و رئیس سابق سازمان بین‌المللی فیزیک پزشکی. دارنده اختراع و جوایز بسیاری در حوزه فیزیک پزشکی smile072



واقعا ممنون.خیلی مطالب خوبی بود.سپاس فراوان smile124 smile124

Re: اطلاعات در مورد رشته مهندسی هسته ای و آينده شغلي اين رشت

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۳۹۳/۸/۸ - ۱۸:۴۳
توسط ross
خواهش می کنم smile072 smile072 smile072

Re: اطلاعات در مورد رشته مهندسی هسته ای و آينده شغلي اين رشت

ارسال شده: دوشنبه ۱۳۹۵/۱۰/۱۳ - ۰۲:۲۸
توسط Aryan_M
با سلام
وضع دانشگاه های کشور در ضمینه مهندسی هسته ای گرایش گداخت چه طوریه؟
اینجا کمی اطلاعات هست:
http://iranianpath.com/Master/Nuclear-Engineering/Nuclear-fusion/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D8%AF-%DA%AF%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C3717.html
اینجا نوشته فقط دانشگاه اصفهان و دانشگاه امیرکبیر این گرایش رو دارند و من بین مهندسی هسته ای فقط از این گرایش خوشم میاد و از بقیه خوشم نمیاد.
می خوام بدونم وضع تحقیقات در زمینه گداخت هسته ای در ایران چه طوریه؟
در نظر دارم در زمینه گداخت و تولید انرژی تحقیق کنم.
تا سال 2050 باید مصرف سوخت فسیلی متوقف بشه و انرژی گداخت هسته ای باید تا این سال اقتصادی و کم کم جایگزین نیروگاه های شکافت هسته ای بشه.
یعنی مثلا تا سال 2100 باید بیشتر انرژی بشر از گداخت هسته ای تامین بشه.
آیا اساتیدی که در زمینه گداخت درس می دن اصلا آزمایش عملی و واقعی انجام دادن و چه آزمایشگاه هایی هست و برای فعالیت تحقیقاتی چه قدر پتانسیل وجود داره؟

برای تحقیقات چند چیز لازمه:
1_ علم کافی که از اساتید میاد
2_ بودجه کافی
3_ تجهیزات آزمایش یا توان ساخت تجهیزات
4_ نیروی کار متخصص به میزان لازم

من لیسانس برق می خونم و 1 سال دیگه تموم می کنم می خوام بدونم اگر جای کار تحقیقاتی وجود داره به مهندسی هسته ای هم فکر کنم و دروس فیزیکی پیشنیازشو بخونم.
کار تحقیقاتی و صنعتی هم انجام می دم و دیدم کاملا عملی است.

Re: اطلاعات در مورد رشته مهندسی هسته ای و آينده شغلي اين رشت

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۳۹۵/۱۰/۱۴ - ۲۳:۴۳
توسط اماتور
kimiya...kh نوشته شده:سلام دوستان.من می خوام درمورد این رشته و آینده شغلیش اطلاعات بیشتری کسب کنم و این اطلاعات برام خیلی مهمه.لطفا هرکی درمورد موارد زیر هرچی

...درمورد شغل[/color]


شما اول بگو خانواده شهیدی ایثارگری چیزی هستی یا نه ؟ بعدا در مورد آینده شغلیتم حرف میزنیم smile028