اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
وحيد شاهرخيان

محل اقامت: مشهد

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۶/۳/۱۳ - ۰۸:۰۰


پست: 271

سپاس: 3


تماس:

اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط وحيد شاهرخيان »

سلام
لطفا در این مورد توضیح دهید.
اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

AliHagigat

عضویت : شنبه ۱۳۸۷/۹/۹ - ۱۰:۵۹


پست: 505

سپاس: 6

Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط AliHagigat »

موج الکترومغناطیس یک نوع موج است و حرکت جزء ذات هر نوع موج است.

MODERN

عضویت : شنبه ۱۳۸۷/۱۰/۱۴ - ۱۴:۱۴


پست: 16



Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط MODERN »

سلام به نظر من موج الکترو مغناطیس نوعی موجه که از تداخل امواج الکتریکی و مغناطیسی سر چشمه میگیره

hamid_kg

عضویت : دوشنبه ۱۳۸۸/۱/۱۷ - ۱۳:۲۴


پست: 37

سپاس: 3

Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط hamid_kg »

MODERN نوشته شده:سلام به نظر من موج الکترو مغناطیس نوعی موجه که از تداخل امواج الکتریکی و مغناطیسی سر چشمه میگیره
تداخل؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile048 smile048 smile048
!!!!!!!!!!!!!!! me kartveli biji var

mehr28m

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۸/۱۱/۲۰ - ۱۲:۰۷


پست: 26

سپاس: 2

Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط mehr28m »

یک جسمی که دارای بار الکتریکی است درفضای اطراف خود خاصیتی بنام میدان الکتریکی ایجاد میکند واگر حرکت کند میدان مغنا طیسی هم ایجاد میکند میدان ایجاد شده تا بینهایت درفضا گسترش دارد شدت میدان در هرنقطه ازفضا تابع عامل ایجاد کننده میدان است حال اگر تغییری در عامل ایجاد کننده میدان بوجود بیاید مثلا مقداریا محل بار الکتریکی تغییرکند درتمام نقاط فضای اطراف شدت میدان تغییر میکند منتهی آنچه که ثابت شده اینست که انتشارآثار فیزیکی درفضا آنی وبلافاصله نیست یعنی سرعت انشار بینهایت نیست ودرنتیجه همیشه آثارفیزیکی درفضا بصورت موج منتشر میشودمثل امواج صوت والکترومغنا طیس ونور و... ولی تاکنون انسان نتوانسه امواج جاذبه را که از آثار جرم میباشد آشکارکند باوجود اینکه درفضا اجرم متغییر ومتحرک زیاداست و لذا گفته میشو ماهیت میدان جاذبه بخاطراثری که بر زمان دارد فرق میکند.

nia

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۸/۱۲/۲۳ - ۱۶:۰۰


پست: 24



Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط nia »

مفهوم موج به بیان ساده یعنی آشفتگیهایی مداوم که در محیط منتشر می شوند . انتشار از ویژگی ذاتی هر نوع موجی است .
ذره ای باردار را تصور کنید. در هر نقطه اطراف آن میدان الکتریکی وجود دارد حتی در بینهایت (با رابطه ساده E = Kq/r قابل محاسبه است) حال اگر این ذره شروع به نوسان کند میدان الکتریکی هم در کلیه نقاط ، نوسان خواهد کرد . از طرفی حرکت ذره باردار ، میدان مغناطیسی ایجاد میکند و با نوسان ذره ، میدان مغناطیسی هم نوسان خواهد کرد . بنابراین در هر نقطه از فضا میدانهای الکتریکی و مغناطیسی نوسان کننده خواهیم داشت . این همان موج الکترومغناطیس است . انتشار میدانهای الکترو مغناطیسی ، اساس حرکت موج الکترو مغناطیس است . و عامل انتشار میدانهای الکترومغناطیسی ، فوتون است .

afi

محل اقامت: شیراز

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۱۲/۳ - ۱۳:۰۱


پست: 485

سپاس: 54

Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط afi »

چرا برخلاف موج مکانیکی،امواج الکترو مغناطیس برای انتشار به محیط مادی احتیاج ندارند؟
آیا به خاطر اینه که موج الکترومغناطیس در اثر کنش دو میدان است؟

نمایه کاربر
Lida

عضویت : شنبه ۱۳۸۸/۵/۱۰ - ۱۹:۲۳


پست: 35

سپاس: 2

Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط Lida »

چرا برخلاف موج مکانیکی،امواج الکترو مغناطیس برای انتشار به محیط مادی احتیاج ندارند؟
آیا به خاطر اینه که موج الکترومغناطیس در اثر کنش دو میدان است؟
موج مکانیکی در واقع آشفتگی و تغییری پیش رونده تو محیط مادیه.در واقع رفتاری از همون محیطه.پس اگه اون محیط(مثلا طناب)وجود نداشته باشه صحبت کردن از موج مکانیکی هم بی معنی می شه.
ولی موج الکترو مغناطیس نوسانات دو میدان عمود بر همه.و از اونجا که اون میدانها به محیط مادی نیاز ندارن,موج الکترو مغناطیس هم به محیط مادی نیازی نداره.
نه آن دريا كه شعرش جاودانه است،نه آن دريا كه لبريز از ترانه ست .به چشمانت بگو بسپار ما را،به آن دريا كه ناپيدا كرانه ست !

مؤمن

عضویت : جمعه ۱۳۸۵/۶/۲۴ - ۰۶:۱۲


پست: 27




تماس:

Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط مؤمن »

سلام ، می شه دو میدان عمود بر هم رو بیشتر توضیح بدهید ، توضیحی که غیر فیزیک دان هم بفهمه؟
smile072
فقط خدا

moo2010

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۹/۱/۱۵ - ۱۹:۱۶


پست: 131

سپاس: 4


تماس:

Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط moo2010 »

سلام
من هر وقت می خواهم یه پدیده فیزیکی رو بررسی کنم ، اول در مورد محیطش و منشا اون تحقیق می کنم . ما می دونیم که برای انتشار موج نیازی به محیط مادی نیست و فقط مکان کافیست ، با این تفاسیر ما پدیده ایی را داریم که نیازی به محیط مادی ندارند .
اما من تا یه مدت در فکر این بودم که موج هم شاید مثل میدان مغناطیس باشه ولی فوتون و نور همچنین نظریه ای رو رد می کنه . چون نور یا فوتون ماهیت ذره - موجی داره و اشعه گاما از الکترون و پوزیترون تشکیل شده . در کل خود موج هم شاید ماده پر انرژی باشه که اگه انرژی اونو بگریم ، به حالت پایه خودش بر می گرده . یعنی خودش محیطه خودش هست . e=mc2 .
ما هنوز نمی دونیم چگونه این امواج در اتم به وسیله ذرات بنیادی شتاب سرسام آوری به اندازه سرعت نور می گیرند و چگونه باید این سرعت ها را کنترل کرد .
برای همین مراکز تحقیقاتی مثل سورن و LHC به وجود آمدهاست .

با تشکر محمد

darbandi

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱/۷ - ۱۷:۲۶


پست: 29

سپاس: 3

Re: اساس حرکت امواج الکترومغناطیس چیست؟

پست توسط darbandi »

به نام خدا
سلام علیکم
به عقیده ی بنده امواجی به نام « الکترومغناطیس » و ذراتی به نام « فوتون » وجود ندارند و این دو ساخته ی ذهن دانشمندان است. ذراتی که در قالب امواجی عمود برهم در هر ثانیه سیصدهزارکیلومتربرثانیه را طی می کنند!!!
نور به وسیله ی همان « اتر » ی در فضا منتشر می شود که دانشمندان چندین دهه ی قبل برای اثبات آن کوشش بسیاری کردندو امروزه می بینیم در سال 1377 شمسی کشف می شود. « اتر » از نوترینوهایی تشکیل شده که هریک یک میلیونیوم جرم اتم هیدروژن جرم دارند .
نورر مانند صوت منتشر می شود:
اتر می گوید نور نوعی موج مثل امواج صوتی می باشد و این امواج نور است و نه ذره که به وسیله ی محمل خود « اتر » در هر ثانیه سیصدهزار کیلومتر را طی می نماید.
آری نور هم به طریق صوت منتشر می شود. یادآوری می کنم :
نور و صوت هردو دارای خاصیت موجی می باشند.
نور و صوت هردو دارای خاصیت ذره ای می باشند.
نور و صوت هردو این دو خاصیت را همزمان با هم دارند. به گفته ی دکتر افشار که 7 سال روی این مطلب کار کرده است.
هر دو دارای خاصیت دوپلر می باشند .
تضادهایی بین قوانین کوانتوم و اصل دوم نسبیت خاص اینشتین وجود دارد که بعقیده ی ایشان اصل دوم غیر معقول و مخالف با عقل متعارف است. رجوع شود به فیزیک هالیدی جلد یک قسمت ضمیمه. لطفا به یک مثال اشتباه در این کتاب توجه فرمائید:
بسیاری از نتایج نسبیت خاص با عقل متعارف ناسازگار است.
اگر ما سه چوگان باز داشته باشیم که یکی نسبت به ما ثابت و دیگری با سرعت سی مایل در ساعت و درحال نزدیک شدن به ما و دیگری با سرعت سی مایل در ساعت و در حال دور شدن از ما باشد و هر یک گویی به سمت ما پرتاب کنند تندی این سه گوی با یکدیگر متفاوت خواهد بود در صورتیکه آزمایش اصل اینشتین را تایید می کند . آزمایش می گوید سرعت این سه گوی با یکدیگر یکسان خواهد بود.فیزیک هالیدی.

یک سوال که امیدوارم هدایتگرباشد:
آیا امواج ایجاد شده توسط نوک یک کشتی اگر قرار باشد سرعتش با سرعت کشتی جمع شود آیا نباید مکانش خیلی جلوتر از اینی باشد که معمولا دیده می شود؟
سرعت موج با سرعت مادرش که جمع نمی شود !!! و به این دلیل نتیجه آزمایش با اصل دوم سازگاری دارد و آنرا تایید می کند که نور موج است و نه ذره که گاهی تحت تاثیر سرعت دیگر متحرکها قرار می گیرد. مسلم است و کاملا طبیعی است که کسی که نور را به اشتباه ذره می پندارد از تحت تاثیر قرار نگرفتنش از متحرکینی که فرضا آنرا پرتاب می کنند تعجب کند! و اصلی مانند اصل دوم نسبیت خاص را غیر معقول بداند!!!البته نور به این علت خاصیت ذره ای دارد که به وسیله ی اتر ی که ساکن است و از ذراتی به نام نوترینو تشکیل شده منتشر می شوددرست مانند صوت .
اصل دوم نسبیت خاص یا همان قانون ثابت بودن سرعت نور بر خلاف تصور رایج در جامعه به این معنا نیست که باید سرعت نور در هر شرایطی ثابت باشد و تغییر نکند! بلکه در میادین گرانشی به حکم قانون اتساع زمان و به مرور زمان به علت افزایش غلظت نوترینوها یا همان اتر در فضا از سرعت نور کاسته می شود.
پس ثابت بودن سرعت نور یا همان اصل دوم به چه معناست ؟
اصل دوم به این معناست که سرعت نوری که از یک متحرک در فضا منتشر می شود مستقل است از سرعت مادرش و مادرش که ممکن است مثلا یک لامپ روشن یک سفینه مثلا با سرعت c/2 باشد به هیچ وجه نمی تواند کمترین سرعتی به نور تولید شده توسط خودش بدهد.
به همین علت است که مثال سه چوگانباز درست از آب در نمی آیدو برای اصل دوم مثال مناسبی نیست!
اصلا اصل دوم به این خاطر وجود دارد که نور موجی است که از اقیانوس بیکرانی از ذرات نوترینو یا همان « اتر » معروف عبور می کند. و اتر است که می تواند تغییر سرعت نور را طی ده میلیارد سال به گفته ی دانشمند استرالیایی تایید کند و اصالت اصل دوم را نیز حفظ نماید و ...
لابد در همین هوپای خودمان خوانده اید که نوری با سرعت شش برابرر سرعت نورر از یک پالسار فوران کرده است!
کوانتومی که سرعت نور را نسبت به ناظر می سنجد اصلا نمی تواند این پدیده را توجیه کند و بلا فاصله اصل دوم را رد می کند!
ولی این« اتر» است که آبروی رفته ی نسبیت و اصل دوم را می خرد و بر می گرداند.
آری این اتر است که تحت مکانیزمی که احتمالا همان جاذبه است به فضا تزریق می شود البته با سرعت شش برابر سرعت نور.
در حقیقت سرعت امواج نورانی درون این فواره ی تشکیل شده از نوترینوی تزریق شده به فضا نسبت به ذرات اتر تزریق شده همان سرعت ثابت سیصدهزارکیلومتر بر ثانیه است.می بینیم که اگر بخواهیم اصل دوم نسبیت را نجات دهیم باید سرعت امواج نورانی را نسبت به ذرات اتری بسنجیم که در فضا تزریق شده است نه نسبت به ناظر و در این پدیده نیز می بینیم هیچیک از قوانین اتر نقض نمی شود و اعتبار اصل دوم نسبیت خاص اینشتین نیز حفظ می شود!
التماس دعا smile006 smile048
اصل دوم نسبیت خاص اینشتین از زبان خودش :
سرعت نور در کلیه ی دستگاههای اینرسی یکسان است.

ارسال پست