صفحه 1 از 3

رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۵/۱/۲۹ - ۰۱:۱۳
توسط رادیکال
سلام به همه من دانشجوی رشته فیزیک نظری هستم و میخوام اولین مقاله علمی خودمو منتشر کنم در حقیقت واسه این تو هوپا عضو شدم که از دوستان دانشمند راهنمایی بگیرم چونکه دو عقل بهتر از یک عقل است. میخواستم راجب رابطه بین سه عامل نور و فوتون ها و سرعت ان یک مقاله بدم سعی میکنم به ساده ترین و سریعترین شکل ممکن برای شما توضیح بدم و شما نیز اگر اشکالی تو کارام دیدید بنده رو مطلع سازید واسه اینکه این اولین مقالمه میخوام خیلی خوب تحویلش بدم.
خب جریان از این قراره که ما همگی میدونیم سرعت نور 3x10^8 m/s میباشد و این سرعت نیز ثابت است یعنی اگر شما یک منبع نوری را در نظر بگیرید پرتوهای نور این منبع حاوی فوتون های زیادی میباشد و در هر یک از این پرتوهای نور فوتونهایی هستند که هر یکیشون در یک ثانیه 3x10^8 m مسافت را میپیمایند. اما نظر من این هست که سرعت نور اتفاقا بسیار متغیره چرا؟ چون اول ما میدونیم فوتونها بالاخره همه اندکی جرم دارند که ما شاید اونو صفر در نظر بگیریم ولی به هر حال جرم هستند جرم خودش توی تغییردادن سرعت بر اساس انرژی که به جرم وارد میشه بسیار موثره
نکته بعدی این است که تا حالا اصلا از خودتون سوال کردید که نور چطوری تشکیل میشه یا فوتونها چگونه تشکیل میشن در اینجا عامل گرما بازی میکنه چون تمام اجسامی که از خود نور دارند دارای دمای گرمی هستند از یک ستاره راه شیری گرفته تا یک لامپ مهتابی ساده. اون گرما نور تولید میکنه و فوتون هایی با هر نوع طول موجی از این گرما بدست میان. همانطور که میدانیم گرما یک حالتی از انرژی جنبشی است ولی نور یک الکترومغناطیس است این یعنی گرما تونسته از گرمای خودش کم کنه و به الکترومغناطیس و فوتون تبدیل کنه. یه مثال میزنم شما اگه یک چراغ قوه داشته باشی و اونو روشن مدتی زمین بذاری متوجه میشی که از قدرت پرتو نور و دمای چراغ قوه کاهش پیدا کرده تا زمانی که خاموش بشه و انرژی گرمایی به صفر برسه پس نتیجه میگیریم با کاسته شدن انرژی گرمایی سرعت فوتون ها نیز کاهش پیدا میکند و با رسیدن انرژی گرمایی به صفر سرعت نور نیز به صفر خواهد رسید. این مثال درباره خورشید نیز درست است و ما میدونیم خورشید یک روزی انرژی و سوختش به پایان خواهد رسید اگه نتیجه گیری کلی کنم هر منبع نوری برای ساختن فقط یک پرتو نور مقداری از گرمای خود کاسته و به فوتون تبدیل و انرا به اطراف انتشار خواهد کرد وهر چه انرژی گرمایی ان منبع بیشتر باشد فوتون ها با سرعت بیشتری انتشار خواهند یافت پس میتونیم بفهمیم سرعت نور متناسب با انرژی گرمایی منبع نورش است یعنی سرعت نور خارج شده از لامپ مهتابی نمیتواند برابر سرعت نور خارج شده از خورشید یا هر ستاره دیگری باشد
و اما رابطه ای ریاضی من در این مبحث بدست اوردم: E=Vn

انرژی گرمایی وارد شده بر یک پرتو نور =E

سرعت نور=V

تعداد فوتونهای خارج شده از یک پرتو نور=n

(اینکه چطور رابطه رو بدست اواردم طولانیه کارامو جمع جور کنم تو سایتی محاسباتمو بهتون نشون میدم)


تعداد فوتونی که از یک پرتو نور خارج میشن حاصل گرماست و منبع نور در اخر همه انرژی خود را به صورت فوتون به خارج ارسال خواهد کرد تا موقعی که انرژیش به پایان برسه در طول انجام این عمل نیز سرعت فوتون ها به مرور کم و کمتر خواهند شد تا موقعی که انرژی و سرعت به صفر برسند. در جمع بندی بگم سرعت نور هیچ وقت ثابت نبوده و در هر لحظه و در هر ستاره ای در حال تغییره. فعلا بدرود.

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۵/۱/۲۹ - ۰۱:۴۸
سلام
فکر کنم ارتباط نادرستی بر قرار کردید یعنی بر خلاف نظر شما، کم شدن دمای چراغ قوه ارتباطی به کاهش سرعت فوتون های گسیل شده از اون نداره بلکه به کم شدن شدت فوتون ها به مرور زمان وابسته ست. در ثانی این ایده تون بر خلاف تئوری های بزرگ هست که تا حالا راجع به نور داده شدن. دانشجوی سال اوّلید؟

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۵/۱/۲۹ - ۰۴:۱۶
توسط رادیکال
[email protected] نوشته شده:سلام
فکر کنم ارتباط نادرستی بر قرار کردید یعنی بر خلاف نظر شما، کم شدن دمای چراغ قوه ارتباطی به کاهش سرعت فوتون های گسیل شده از اون نداره بلکه به کم شدن شدت فوتون ها به مرور زمان وابسته ست. در ثانی این ایده تون بر خلاف تئوری های بزرگ هست که تا حالا راجع به نور داده شدن. دانشجوی سال اوّلید؟


کاهش دما چراغ قوه همون کاهش سرعت است. کم شدن شدت فوتون ها نیز به دلیل دریافت انرژی گرمایی کمتر از منبع نور است ببینید وقتی یک جسم دمایی بالا داشته باشه مولکول ها به قول شما شدت فشار زیادی دارن و جنبش بیشتری هم دارند. در مورد فوتون ها نیز به این صورت است از نظر من. گرمای بالا جنبش بیشتری برای تحرک فوتونها میدهد پس سرعت بیشتری خواهند داشت.
بله مدتی است وارد دانشگاه شدم سال اولم

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۵/۱/۲۹ - ۱۰:۳۸
توسط d.shakeri
درود دوست گرامی

اینطور که از مبحث حضرتعالی استنباط میگردد اینه که سرعت فوتون های ساطح شده از یک کبریت روشن با یک مشعل روشن و یا یک

نورافکن قوی و الی اخر مثلا خورشید و یا سوپر نوا بدلیل گرمای متفاوتی که دارند فرق میکنه و هرچی منبع دارا گرمای بیشتری باشه

فوتون های با سرعت بالاتری تولید میکنه. ایا این استنباط بنده از حرفهای جنابعال درسته بود.

ضمنا من یه چیز رو هم متوجه نشدم چطور میشه که انرژی از یک حالت به حالت دیگه تبدیل میشه ( گرما به نور) اونوقت دچار کاهش میزان
میشه

راجب تبدیل گرما به نور هم یه چیزای از فیزیک قدیمی بلد بودم نمی دونم الان درسته یا نه ...
یادمه که انرژی گرمایی که در یک ستاره راه شیری یا یک چراق قوه که فیلامانش در اثر گرما داغ شده باعث می گردید که سرعت حرکت الکترون ها در مدارشان بیشتر بشه و بره به سطح بالاتر ولی چون این عمل نا پایدار بود مجددا باید بر میگشت به مدار قبلی و در همین موقع یک فوتون و یک سری ذرات دیگه خلق میشد( اسامی را یادم نمی یاد) ولی همون فوتون ها که خلق میشدند با سرعت C به بیرون
راه می یافتند. حالا تعدادشون دیگه بستگی به تعداد الکترونهای گسیخته شده و نوع ماده ای که برای این کار بکار رفته بود داشت.

هرچند هنوز نمی دونم چرا و چطور این الکترونها در برگشت فوتون تابش میکنند. ولی سرعت حرکتشون را میدونم که کم یا زیاد نمی شه.

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۵/۱/۲۹ - ۱۳:۰۹
توسط arash47
سلام
ایا ازمایشی هم انجام داده اید تا این نظریه به صورت علمی به اثبات برسد

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۵/۱/۲۹ - ۱۶:۳۴
توسط Matte
فوتون ها انرژی شون رو از گرما نمیگیرن در واقع گرما از تابش الکترو مغناطیسی هست. مثل تابش امواج فروسرخ

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۵/۱/۲۹ - ۱۶:۳۸
توسط Matte
به جای این که گرما از گرمای خودش کم کنه و به نور تبدیل بشه در واقع این تابش نور هست که با جذب شدن انرژی الکترومغناطیس توسط ذرات، انژی ذرات زیاد میشه و جنبششون افزایش پیدا میکنه و از اصطکاک اونا گرما به وجود میاد

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۵/۱/۲۹ - ۱۶:۴۴
توسط Matte
سرعت همه امواج الکترو مغناطیس ثابته و با کم شدن انرژی منبع، شدت و دامنه اونا تغییر میکنه. فرکانس و طول موج ثابته و سرعت هم در همه امواج الکترو مغناطیسی چه مایکروویو چه پرتو های گاما ثابته و به انرژیشون ربطی نداره.

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۵/۱/۲۹ - ۱۹:۰۴
توسط Paradoxy
بنده خدا راهنمایی خواسته، اما منکه متن پاسخ هارو خوندم به شخصه گیج شدم. به چند قسمت پستتون رو تقسیم میکنیم.
چون اول ما میدونیم فوتونها بالاخره همه اندکی جرم دارند که ما شاید اونو صفر در نظر بگیریم ولی به هر حال جرم هستند جرم خودش توی تغییردادن سرعت بر اساس انرژی که به جرم وارد میشه بسیار موثره

البته بحثش رو با دوستان تو تاپیک دیگه ای انجام دادیم، الآن تاپیک مذکور رو پیدا نکردم. فوتون ها اگر در حالت سکون قرار بگیرند، جرمشون دقیقا میشه 0! اما وقتی در حرکتن به خاطر اجباری که رابطه دوبروی و قوانین کلن اگه اشتباه نکنم، روش قرار میدن، فوتون نوری که در یک موجه رو دارای جرم میدونن. (منبع ویکی پدیا انگلیسی)

و اما بخش جنجال بر انگیز پستتون!
اما نظر من این هست که سرعت نور اتفاقا بسیار متغیره چرا؟

ببینید، اگه میگفتید سرعت فوتون های نوری ای که در یک موج هستند، باهم متغییر هستند، مشکلی نبود! البته بازم جالب نبود اما تناقضی با نسبیت و کوانتوم نداشت. اما اینکه میگید خود سرعت نور متغییره، که نمیشه آخه! طبق اصل دو نسبیت، سرعت نور در همه جا از دید هر ناظری c ه، خب طبق گفته شما کل نسبیت رو باید ببوسیم بزاریم کنار دیگه! بریم سراغ تبدیلات گالیله ای!!!
از طرفی قوانین الکترومغناطیس ماکسول اینطور ایجاب میکنند که سرعت نور در همه جا c باشه. طبق آزمایش های کنونی هم، (مایکسل یوری) و صدها آزمایش دیگه این ثابت شدست.

و رابطتتون
E=Vn

این رابطه با E=hv نمیخونه، h عدده ثابتیه و v هم که در رابطه شما و رابطه دوبروی، به معنای سرعت هست.
بنابرین نمیتونید جای h رو با یه متغییر عوض کنید، مگه اینکه بخواید قوانین دوبروی رو زیر سوال ببرید و مکانیک کوانتوم جدیدی از نو بنویسید (از پایه های کوانتوم هست این رابطه) بعد سوالی که پیش میاد اینه که چطور n یک پرتوی نوری رو میشه بدست آورد؟ اتفاقا یه شاید 4 ماه پیش بود که چنین افکاری رو داشتم، اما به خاطر کمبود اطلاعات، گذاشتمشون کنار smile034
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%84%D9 ... 9%88%DB%8C



توصیه : میتونید بخش متغییر بودن سرعت نور رو با این عبارت جایگزین کنید که
((سرعت فوتون های داخل یک پرتوی نوری، مقدار ثابتی نیست و احتمالا سرعت هر فوتون، با فوتون دیگر با توجه به شدت (دامنه موج) متفاوت است که این شدت، تابعی از گرمای جسم گسیل کننده پرتوی نور است. با این حال سرعت نور در همه جا c است.))
البته به شخصه به درستی عبارت بالا مشکوکم، اما این رو میدونم که دیگه اصل دو نسبیت رو نقض نمیکنه.

پ .ن : دوستانی که به تحصیلات آکادمیک اهمیتی نمیدن، چرا انقدر تحصیلات آکادمیک دیگران براشون مهمه؟ smile023

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: دوشنبه ۱۳۹۵/۱/۳۰ - ۰۷:۴۹
توسط رادیکال
من هیچ شکی ندارم یعنی صد درصد مطمئنم سرعت نور یکی از متغیرترین و بی ثبات ترین سرعت هاست. ان شا الله اگه چیز بیشتری در این زمینه گیرم اومد خبرتون میکنم.
موفق و موید باشید.

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: دوشنبه ۱۳۹۵/۱/۳۰ - ۱۰:۲۲
توسط You-See
و در رابطه با نور:
شما تا به حال در مورد چشمه نور سرد چیزی نشنیدید؟
کرم های شبتاب، لامپ های ال ای دی، تبدیل مستقیم انرژی به فوتون از طریق آنتن!!!
در مورد متغیر بودن سرعت نور هم خود من تا به حال در همین تالار دو بار مقاله هاش رو دیدم.

بهتره کمی بیشتر فکر کنید.

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: دوشنبه ۱۳۹۵/۱/۳۰ - ۱۰:۵۵
رادیکال نوشته شده:من هیچ شکی ندارم یعنی صد درصد مطمئنم سرعت نور یکی از متغیرترین و بی ثبات ترین سرعت هاست. ان شا الله اگه چیز بیشتری در این زمینه گیرم اومد خبرتون میکنم.
موفق و موید باشید.

ببینید من خودم هم رابطه ای رو معرفی کردم که توی اون سرعت پرتوهای نورانی وابسته به فرکانسشونه ولی در عین حال این تغییر سرعت خیلی محسوس نیست. دقت کنید این جور ادعاها، نظریه های بزرگ رو مستقیم و بدون پشتوانه علمی به چالش می کشن و باید خیلی توی مطرح کردنشون دقت کرد.

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: دوشنبه ۱۳۹۵/۱/۳۰ - ۱۳:۲۹
توسط رادیکال
[email protected] نوشته شده:
رادیکال نوشته شده:من هیچ شکی ندارم یعنی صد درصد مطمئنم سرعت نور یکی از متغیرترین و بی ثبات ترین سرعت هاست. ان شا الله اگه چیز بیشتری در این زمینه گیرم اومد خبرتون میکنم.
موفق و موید باشید.

ببینید من خودم هم رابطه ای رو معرفی کردم که توی اون سرعت پرتوهای نورانی وابسته به فرکانسشونه ولی در عین حال این تغییر سرعت خیلی محسوس نیست. دقت کنید این جور ادعاها، نظریه های بزرگ رو مستقیم و بدون پشتوانه علمی به چالش می کشن و باید خیلی توی مطرح کردنشون دقت کرد.


دوست عزیز هدف من که به چالش کشودن نظریه های بزرگ نیست کما اینکه شما خودتان در جستار انهدام نسبیت عام و خاص دارید نظریه نسبیت را به چالش میکشونید آنوقت خفته را خفته کی کند بیدار.جدا از این اولویت اول من این است که مقاله خوبی بنویسم و ثانیا بتوانم چیز مفیدی در ارتباط با دوستان یاد بگیرم.
من مخلص کسی هستم که نکته مفیدی به من بیاموزد.

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: دوشنبه ۱۳۹۵/۱/۳۰ - ۱۳:۵۵
توسط You-See
جواب من رو ندادید.
نور سرد تکلیفش چیه؟

Re: رابطه نور, سرعت و تعداد فوتون ها

ارسال شده: دوشنبه ۱۳۹۵/۱/۳۰ - ۱۴:۰۱
توسط رادیکال
You-See نوشته شده:جواب من رو ندادید.
نور سرد تکلیفش چیه؟


نور سرد؟!!! به حق چیزهای نشنیده