صفحه 1 از 1

رنگ اجسام

ارسال شده: دوشنبه ۱۳۹۶/۱۲/۲۱ - ۱۴:۱۲
توسط Mazdak10
سلام دوستان، كسي ميدونه كه:
چرا اسمان در روز ابي و در غروب قرمز ديده ميشه؟
چرا ابر در روز سفيد ديده ميشه؟
ترجيحا پاسخي كه مبتني بر مدل موجي نور (موج الكترومغناطيس) باشه رو ميخوام بدونم

Re: رنگ اجسام

ارسال شده: دوشنبه ۱۳۹۶/۱۲/۲۱ - ۱۴:۲۶
توسط Paradoxy

Re: رنگ اجسام

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۳۹۶/۱۲/۲۲ - ۰۰:۵۲
توسط ADMIN
رنگ آبی آسمان و رنگ زرد خورشید و نارنجی غروب ناشی از پراکندگی طیف نور در برخورد با ذرات موجود در هوا هست. چون قطر این ذرات از طول‌موج نور مرئی کوچکتر هست، به شکل علمی توسط معادله‌‌ای توضیح داده میشه که به معادله‌ی پراکندگی «رایلی» مشهور هست.

در مورد رنگ سفید ابر، چون قطر ذرات و قطرات آب موجود در اون، بزرگتر از طول‌موج نور هست، از معادله‌ی متفاوتی بنام قانون پراکندگی «مِی» تبعیت میکنه که پیش‌بینی میکنه رنگ سفید ایجاد میشه.

Re: رنگ اجسام

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۷/۱/۵ - ۲۱:۳۹
توسط SH.
اولا که باید به هر دو وجه ساختار ذره ای و موجی نور توجه کنیم. وقتی نور خورشید به اتمسفر زمین میرسه به خاطر ساختار ذره ایش پراکنده میشه. بعد یعنی فوتون ها با بسامد های مختلف توی اتمسفر پخش میشن. بعدامواج نوری وقتی روی ذرات اتمسفر فرود میان یک مقداری از انرژی شون توسط اتمسفر جذب میشه و با طول موج بلند تری گسیل میشن. خب علت اینکه بیشتر نور ابی به چشم ما میرسه اینه که نورهایی با بسامد کمتر از ابی بیشتر انرژی شون را به اتمسفر دادن و دیگه قابل دیدن نیستن و به صورت گرما(فروسرخ)به زمین میرسن. و از طرف دیگه نور ابی به خاطر بسامد بالاش قدرت نفوذ بیشتری از بقیه ی نورها داره و بیشتر از بقیه رنگهای نور پراکنده میشه و ما بیشتر ابی را میبینیم.
دم غروب اسمان به رنگ قرمزه چون خورشید داره مورب به زمین میتابه و نور تا رسیدن به چشم ما باید از اتمسفر بیشتری بگذره. این باعث میشه بیشتر انرژی فوتونها توسط اتمسفر جذب بشه و نور قرمز رنگ با انرژی کمتر دیده بشه...