پیوند سلول شبکیه، راهی برای بازگرداندن بینایی

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
DARKENERGY

نام: Melina

محل اقامت: krj_teh

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۱۲/۱۸ - ۱۳:۲۷


پست: 7030

سپاس: 4151

جنسیت:

تماس:

پیوند سلول شبکیه، راهی برای بازگرداندن بینایی

پست توسط DARKENERGY »

پژوهشگران سلول های پیوندی را به شبکیه چشم موش پیوند زدند و مشاهده کردند ارتباطات عصبی مورد نیاز برای ارسال اطلاعات بینایی به مغز شکل گرفته اند
========================================

تصویر

دانشمندان برای بازگرداندن بینایی به افرادی که به یک نوع معمول نابینایی مبتلا هستند، قدم بسیار مهمی برداشته اند.

پژوهشگران کالج لندن موفق شده اند سلول های گیرنده نور حساس به نور را به چشم افراد نابینا پیوند بزنند. این سلول ها از شبکیه چشم ترکیبی گرفته شده بودند که در سلول پایه جنینی موش کوررنگ رشد کرده بودند. بسیاری از اشکال نابینایی، از جمله دژنراسیون ماکولار مربوط به کهولت سن، رتینیت پیگمنتوزا و نابینایی ناشی از بیماری دیابت، به دلیل از بین رفتن سلول های شبکه چشم به وجود می آیند.


پژوهشگران می گویند به نظر می رسد که سلول های پیوندی به طور طبیعی در شبکیه چشم موش رشد کردند و ارتباطات عصبی مورد نیاز برای برقراری ارتباط و ارسال اطلاعات مربوط به بینایی به مغز را شکل داده اند.

این شیوه در آینده راهی برای تامین نامحدود سلول های سالم گیرنده نور به شبکیه چشم انسان فراهم می کند.

پروفسور رابین علی یکی از محققان این پروژه می گوید: «دانشمندان طی سال های اخیر در استفاده از سلول های پایه بسیار کارکشته شده اند و با استفاده از آن ها انواع سلول های بزرگسالان و بافت های متفاوت را تولید کرده اند. اما استفاده از این سلول ها برای نسخه برداری از ساختار پیچیده شبکیه چشم در آزمایشگاه بسیار دشوار بوده و احتمالاً علت آن این است که نوع کشت سلول هایی که مورد استفاده قرار می گیرند توانایی بازآفرینی روند تولید یک سلول عادی را نداشتند.»


پژوهشگران این سلول ها را با استفاده از شیوه کشت سه بعدی ابتکاری ژاپن پرورش دادند. دانشمندان سپس این سلول ها را با سلول هایی مقایسه کردند که به صورت طبیعی کشت داده شده بودند تا مطمئن شوند که این سلول ها از نظر بیولوژیک شبیه هستند. آن ها سپس حدود ٢٠٠ هزار سلول را پیوند زدند و آن را به شبکیه چشم موشی تزریق کردند که کوررنگ بود.

سلول های تزریقی سه هفته بعد شبیه سلول های عادی و سلول های گیرنده نور کامل و بالغ بودند. بعد از گذشت شش هفته از عمل جراحی، سلول ها هنوز آنجا بودند و محققان متوجه شدند که با اجزا و سلول های شبکیه موجود، ارتباطات عصبی برقرار کرده اند.


پروفسور علی می گوید:«فن آوری نوین سه بعدی رشد عادی را بهتر تقلید می کند و این به معنای آن است که ما می توانیم سلول ها را در مرحله درست و یا دقت انتخاب، و آنها را خالص کنیم تا مطمئن باشیم که پیوند با موفقیت انجام می شود. قدم بعدی این خواهد بود که با پیشرفت این فن آوری، از سلول های انسان استفاده کنیم و بتوانیم آزمایش های بالینی را شروع کنیم.»

*

آنکه رفت، به حُرمت آنچه با خود برد حقِ بازگشت ندارد

*

آدمی که از آفتابِ صبح گرم نشه، از آفتاب غروب گرم نمیشه

گشتاور

عضویت : شنبه ۱۳۹۳/۶/۲۲ - ۱۹:۱۴


پست: 1

سپاس: 2

Re: پیوند سلول شبکیه، راهی برای بازگرداندن بینایی

پست توسط گشتاور »

یک مطلبی مشابه این خوندم گفتم این جا هم بذارم بد نیست :
انشمندان ژاپني از سلولهاي بنيادي براي پرورش چشم ابتدايي در آزمايشگاه استفاده كرده‌اند كه اين مساله، چشم‌انداز ساخت بافت‌هاي مختلف براي درمان نابينايي و تحليل چگونگي از بين رفتن قدرت ديد در اثر بيماري را روشن‌تر كرده است.

اين تيم ژاپني اولين گروهي هستند كه در تبديل سلول‌هاي بنيادي جنيني به اندامي به پيچيدگي چشم به موفقيت دست يافته‌اند.

دانشمندان در اين پژوهش كه در مجله نيچر منتشر شده به توضيح كار خود در استفاده از سلولهاي بنيادي جنيني موش براي پرورش يك «جام چشمي» پرداخته‌اند. جام چشمي ساختاري است كه شبكيه را شكل داده و حاوي سلولها و عصبهاي حساس به نور است.

اين موفقيت به محققان اميد بيشتري براي پرورش قسمتهايي از چشم انسان براي بررسي پيشرفت بيماري‌هايي كه به نابينايي منجرمي‌شود و همچنين به تحقيق در مورد داروهايي كه ممكن است به كند كردن و حتي معكوس كردن روند بيماري كمك مي‌كنند داده است.

همچنين اين موضوع دانشمندان را به ساخت بانك سلولهاي شبكيه سالم در آينده براي پيوند در بيماراني كه بينايي خود را در اثر بيماري يا تصادف از دست داده‌اند اميدوار كرده‌ است.

پيوند سلولهاي حساس به نور مي‌تواند در درمان بيماري پيگمانته شبكيه مورد استفاده قرار گيرد كه به انحطاط شبكيه در يكي از هر 3500 فرد منجر مي‌شود.

اندازه اين چشم ابتدايي دو ميلي‌متر بوده و با اندازه چشم يك نوزاد موش برابر است.

به گفته دانشمندان، انجام اين عمل با سلول‌هاي انساني در دو سال آينده محقق خواهد شد.
زدم این فال حافظ و گذشت اختر و کار آخرم نشد ...
شانس که نداریم ....
واااااالا

ارسال پست