قرار دادن مایع داغ در فریز و رابطه آن با مایع سرد


قرار دادن مایع داغ در فریز و رابطه آن با مایع سرد

نوشتهاز سوی Sinasuperman در دوشنبه 8 آذر 1389 - 06:11

دوستان عزیز بنده یه سوال در مورد شیمی از مختصصان محترم این رشته دارم!
دقیقاً می خواهم بدانم چرا وقتی یک ظرف مایع داغ را در فریزر قرار بدهیم از همان ظرف مایع سرد سریعتر منجمد می شود؟
اگر امکان دارد عزیزان کامل توضیح دهند!
ارادتمند همه ی اعضا ی گرامی سایت
سینا.جـــــــــــــــــــ .
( smile124 )
. معما را در اینجا اینجابیابید..
. دیدن این رو از دست ندید.
تو به مردم ایده حرکت به آینده رو خواهی داد، آنها در پشت تو برخواهند خواست، خواهند لغزید و خواهند افتاد و در آخر درخورشید به تو خواهند پیوست؛در آخر تو به اونها کمک خواهی کرد به شگفتی ها دست پیدا کنند...

تصویر
نماد کاربر
 
سپـاس : 21

ارسـال : 665


شهر: تهران
نام نویسی: 89/1/30

ذکر نشده

Re: یک قضیه ی ساده!

نوشتهاز سوی آیاز در دوشنبه 8 آذر 1389 - 08:09

همانطور كه نام تاپيك را قضيه ساده گذاشتيد جواب هم بسيار ساده است
شما اگر بخواهيد يك ليوان آب 30 در جه را به نقطه جوش برسانيد اگر آن را در فضاي 100 درجه قرار بدهيد زودتر مي جوشد يا اينكه در فضاي 200 در جه بگذاريد؟ خب اين يعني اينكه هرچه اختلاف دماي سوژه و محيط بيشتر باشد دماي سوژه در جهت محيط با سرعت بيشتري تغيير خواهد كرد.
در فريزر هم اختلاف دماي يك مايع داغ بيشتر از يك مايع سرد است پس بايد سريعتر سرد شده و يخ بزند
تانري اولوب
باريش اولسا...
قاييداجاقدير
_____________________
برگردان فارسي:

خدا مرده اما
اگر صلح باشد...
باز خواهد گشت
«آلما يولو»
نماد کاربر
 
سپـاس : 25

ارسـال : 1039


سن: 31 سال
نام نویسی: 87/11/1

ذکر نشده

Re: یک قضیه ی ساده!

نوشتهاز سوی babu در دوشنبه 8 آذر 1389 - 10:55

ببخشید من متوجه نشدم.
این که مایع گرمتر تا زمانی که به دمای جسم گرم برسد رسانش گرمایی بیشتری دارد واضح است ولی از ان به بعد دیگر بین این دو مایع فرق دمایی وجود ندارد پس با هم سرد می شوند(رسانش گرمایی یکسانی دارند) با این تفاوت که جسم گرمتر دیرتر به دمای برابری رسیده و خود به خود زمانی بیشتری برای یخ زدن می خواهد؟ smile033
نمی دانم
نمی خواهم بدانم.
نماد کاربر
 
سپـاس : 0

ارسـال : 26


شهر: tehran
نام نویسی: 89/9/3

ذکر نشده

Re: یک قضیه ی ساده!

نوشتهاز سوی aalireza در دوشنبه 8 آذر 1389 - 13:24

من متخصصِ شیمی یا هیچ‌رشته‌یِ دیگه‌ای نیستم، امّا فکر کنم جوابش رو بدونم. نتیجه‌ای که بنده قبلاً از همین پرسش گرفتم این‌بود که مایع برایِ انجماد نیاز داره پیوندهاشو بشکنه و از دوباره پیوندِ مستحکم‌تری درست کنه،‌ مایعِ گرم هم پیوندهاش سست‌تر هستند و راحت‌تر شکسته می‌شن، فلذا زودتر یخ می‌بنده.
+ اگه مشخصاً در بابِ «آب» صحبت کنیم، «اثرِ ممبا Mpemba Effect» هم هست که با مقداری جست‌و‌جو می‌تونی اطلاعاتی راجع بهش پیدا کنی، البته بنده اطلاعاتِ خاصی در این‌باره ندارم.

چاکریم.
نماد کاربر
 
سپـاس : 502

ارسـال : 781


نام نویسی: 88/5/8

مرد

Re: یک قضیه ی ساده!

نوشتهاز سوی mohsen2545 در دوشنبه 8 آذر 1389 - 14:45

***
واپسین ویرایش بدست mohsen2545 در چهارشنبه 23 فروردين 1391 - 17:25, رویهم 1 بار.
دلم میخواد یه روزی فارغ از غم
تبسم رویِ لبهامون بشینه
شاید اون روز دوباره جون بگیره
نهالِ آرزوهامون تو سینه

نماد کاربر
 
سپـاس : 104

ارسـال : 812


نام نویسی: 89/4/6

ذکر نشده

Re: یک قضیه ی ساده!

نوشتهاز سوی Sinasuperman در سه شنبه 9 آذر 1389 - 13:43

آیاز نوشته است:همانطور كه نام تاپيك را قضيه ساده گذاشتيد جواب هم بسيار ساده استشما اگر بخواهيد يك ليوان آب 30 در جه را به نقطه جوش برسانيد اگر آن را در فضاي 100 درجه قرار بدهيد زودتر مي جوشد يا اينكه در فضاي 200 در جه بگذاريد؟ خب اين يعني اينكه هرچه اختلاف دماي سوژه و محيط بيشتر باشد دماي سوژه در جهت محيط با سرعت بيشتري تغيير خواهد كرد.در فريزر هم اختلاف دماي يك مايع داغ بيشتر از يك مايع سرد است پس بايد سريعتر سرد شده و يخ بزند

خیلی ممنون امّا یک نکته را متوجه نشدم چرا آب سردتر که انرژی کمتری برای یخ زدن می خواهد باید دیرتر از آب داغ که انرژی بسیار زیادی را در مرحله ی اوّل برای هم دما شدن با مایع اوّل و در مرحله ی دوّم برای یخ زدن می خواهد یخ ببندد! دقیقاً نفهمیدم چرا اختلاف دما باعث چنین امری میشود کمی علمی تر توضیح دهید.
aalireza نوشته است: «اثرِ ممبا Mpemba Effect»

دقیقاً منظور بنده اثر ممبا بود!( smile015 )
امّا دلیل می خواهم!
aalireza نوشته است:من متخصصِ شیمی یا هیچ‌رشته‌یِ دیگه‌ای نیستم، امّا فکر کنم جوابش رو بدونم. نتیجه‌ای که بنده قبلاً از همین پرسش گرفتم این‌بود که مایع برایِ انجماد نیاز داره پیوندهاشو بشکنه و از دوباره پیوندِ مستحکم‌تری درست کنه،‌ مایعِ گرم هم پیوندهاش سست‌تر هستند و راحت‌تر شکسته می‌شن، فلذا زودتر یخ می‌بنده.

فکر نمی کنم اینجوری باشد زیرا مایعات برای انجماد باید اوّل (دلتاS)شان کاهش بیابد که برای مایعات داغتر که جنبش بیشتری دارند این کار دشوار تر است!
به هر حال ارادتمند همه ی اعضای گرامی سایت!
سینا.جـــــــــــــــــــــ .
( smile018 )
. معما را در اینجا اینجابیابید..
. دیدن این رو از دست ندید.
تو به مردم ایده حرکت به آینده رو خواهی داد، آنها در پشت تو برخواهند خواست، خواهند لغزید و خواهند افتاد و در آخر درخورشید به تو خواهند پیوست؛در آخر تو به اونها کمک خواهی کرد به شگفتی ها دست پیدا کنند...

تصویر
نماد کاربر
 
سپـاس : 21

ارسـال : 665


شهر: تهران
نام نویسی: 89/1/30

ذکر نشده

Re: یک قضیه ی ساده!

نوشتهاز سوی sanjab در چهارشنبه 10 آذر 1389 - 00:17

سلام

من یه چیزهایی در مورد این مسئله خوندم. حالا میگم دوستان نظرشون رو در مورد حرفهام بگن.

اولاً مسأله اینه که اگه آب رو در دماهای خاصی توی یخچال قرار بدیم گاهی اوقات آب گرم زودتر از آب سر یخ می زنه.
دقیقا اگه شرایط چطوری باشه این اتفاق می افته نمی دونم.
اما می دونم که آب 5 درجه زودتر از آب 80 درجه یخ می زنه (این رو از روی حسم نمیگم. این مطلب رو توی یه مقاله خوندم)
اختلاف اگه کم باشه ممکنه این اتفاق بیفته.
دوما این اتفاق برای هر مایعی نمی افته. (من مایع دیگه ای رو نشنیدم که این خاصیت رو داشته باشه)

میشه یه نمودار برای این مسأله کشید. محور افقی دما رو نشون میده و محور قائم زمان لازم برای یخ زدن.
به نظر میرسه که این نمودار باید صعودی باشه. اما اینطو ر نیست. البته همه جا هم نزولی نیست.

تا اونجا که من میدونم جواب قطعی ای به این سوال داده نشده. اما چند تا کاندید برای این موضوع هست.
یکی از اون کاندید ها مقدار گاز حل شده در آبه.

(چند تا کاندید برای این مسئله ارائه شده بود. اما من یادم نمیاد. شرمنده)
فقط نکته آخر اینکه تحول، تحول شبه تعادلی نیست. بخاطر همین نمیشه با خیال راحت قوانین ترمودینامیک رو بکار برد.
 
سپـاس : 0

ارسـال : 2


نام نویسی: 89/9/9

ذکر نشده

Re: یک قضیه ی ساده!

نوشتهاز سوی Sinasuperman در چهارشنبه 10 آذر 1389 - 18:00

sanjab نوشته است:سلام

من یه چیزهایی در مورد این مسئله خوندم. حالا میگم دوستان نظرشون رو در مورد حرفهام بگن.

اولاً مسأله اینه که اگه آب رو در دماهای خاصی توی یخچال قرار بدیم گاهی اوقات آب گرم زودتر از آب سر یخ می زنه.
دقیقا اگه شرایط چطوری باشه این اتفاق می افته نمی دونم.
اما می دونم که آب 5 درجه زودتر از آب 80 درجه یخ می زنه (این رو از روی حسم نمیگم. این مطلب رو توی یه مقاله خوندم)
اختلاف اگه کم باشه ممکنه این اتفاق بیفته.
دوما این اتفاق برای هر مایعی نمی افته. (من مایع دیگه ای رو نشنیدم که این خاصیت رو داشته باشه)

میشه یه نمودار برای این مسأله کشید. محور افقی دما رو نشون میده و محور قائم زمان لازم برای یخ زدن.
به نظر میرسه که این نمودار باید صعودی باشه. اما اینطو ر نیست. البته همه جا هم نزولی نیست.

تا اونجا که من میدونم جواب قطعی ای به این سوال داده نشده. اما چند تا کاندید برای این موضوع هست.
یکی از اون کاندید ها مقدار گاز حل شده در آبه.

(چند تا کاندید برای این مسئله ارائه شده بود. اما من یادم نمیاد. شرمنده)
فقط نکته آخر اینکه تحول، تحول شبه تعادلی نیست. بخاطر همین نمیشه با خیال راحت قوانین ترمودینامیک رو بکار برد.

ببینید این مسئله منحصر به آب خالص نیست. اگر داستان اثر ممبا را مطالعه کرده باشید احتمالاً منظور بنده را متوجه خواهید شد و البته تا حدودی فکر می کنم ربطی به گاز حل شده در مایع نداشته باشد.
سینا.جــــــــــ .
( smile038 )
. معما را در اینجا اینجابیابید..
. دیدن این رو از دست ندید.
تو به مردم ایده حرکت به آینده رو خواهی داد، آنها در پشت تو برخواهند خواست، خواهند لغزید و خواهند افتاد و در آخر درخورشید به تو خواهند پیوست؛در آخر تو به اونها کمک خواهی کرد به شگفتی ها دست پیدا کنند...

تصویر
نماد کاربر
 
سپـاس : 21

ارسـال : 665


شهر: تهران
نام نویسی: 89/1/30

ذکر نشده

Re: یک قضیه ی ساده!

نوشتهاز سوی Sinasuperman در يكشنبه 14 آذر 1389 - 18:11

دوستان کسی نیست بخواهد جواب بدهد؟
. معما را در اینجا اینجابیابید..
. دیدن این رو از دست ندید.
تو به مردم ایده حرکت به آینده رو خواهی داد، آنها در پشت تو برخواهند خواست، خواهند لغزید و خواهند افتاد و در آخر درخورشید به تو خواهند پیوست؛در آخر تو به اونها کمک خواهی کرد به شگفتی ها دست پیدا کنند...

تصویر
نماد کاربر
 
سپـاس : 21

ارسـال : 665


شهر: تهران
نام نویسی: 89/1/30

ذکر نشده

Re: یک قضیه ی ساده!

نوشتهاز سوی Azin.qanbari در سه شنبه 2 ارديبهشت 1393 - 18:47

سلام. من هم در همین باره مشکل داشتم. احتمالا تو سایتا دیده باشی که چه عواملی میتونه موثر باشه. هر چند بعضی از اون دلایل هم خودشون یه جور معما در فیزیک به حساب میان ولی خب دلایلی هستن که دانشمندا تا حدودی قبولشون دارن و فکر میکنن که این عوامل در کنار هم میتونن دلیلی برای اثر ممبا باشن. این عوامل شامل تبخیر و خروج گازهای حل شده در آب و تاثیر محیط و ابر سرد شدن و همرفت میشن که اگه زحمت بکشید و توی گوگل سرچ کنید توضیح داده توی سایتاو هر چند فکر میکنم شما هم اینا رو خونده باشید ولی همه سایتا از رو هم کپی کردن و به نظر من که قانع کننده نیستن و مثل بهونه میمونن. در هر حال برای منم سواله. لطفا اگه اطلاعات بیشتری کسب کردین در اختیار ما هم قرار بدین.
دنیا و فیزیک...! (:
 
سپـاس : 12

ارسـال : 67


نام: آذین قنبری
سن: 17 سال
شهر: آبادان
نام نویسی: 93/2/2

زن


بازگشت به شیمی فیزیک

چه کسی هم اکنون اینجاست ؟

کاربرانی که در این تالار هستند: بدون کاربران عضو شده و 2 مهمان