هفته ای پر آشوب برای علم

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
M a n i a

عضویت : شنبه ۱۳۹۱/۱/۱۲ - ۰۱:۱۷


پست: 198

سپاس: 185

جنسیت:

هفته ای پر آشوب برای علم

پست توسط M a n i a »

دانشمندان برای نخستین بار موفق به تصویربرداری مستقیم از DNA‌ شدند

تصویر

محققان ایتالیایی با استفاده از میکروسکوپ الکترونی برای نخستین بار موفق به تصویربرداری مستقیم از ساختار DNA‌ شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پنجاه و پنج سال پس از دستاورد «جیمز واتسون» و «فرانسیس کریک» در ارائه ساختار مارپیچی DNA، محققان فیزیک دانشگاه «ماگنا گراسیا» برای نخستین بار موفق به تصویربرداری مستقیم از این ساختار شدند.

پیش از این محققان با استفاده از تکنیک موسوم به کریستالوگرافی اشعه ایکس قادر به مشاهده غیر مستقیم ساختار مارپیچی DNA شده بودند، اما پروفسور «انزو دی فابریتسیو» با استفاده از یک میکروسکوپ الکترونی تصویر مستقیمی از DNA‌ تهیه کرده است.

در این روش محققان یک نمای نانواسکوپیک از ستون های سیلیکونی به شدت دافع آب ساختند. با افزودن محلول حاوی رشته‌های DNA، آب به سرعت تبخیر شده و رشته های عریان در بین تپه ها نمایان شدند.

پرتوهای الکترون در سوراخ های بستر سیلیکون تابانده شده و تصاویر با وضح تصویری بالا از مولکول های روشن DNA تهیه شدند.

مولکول های اسید دئوکسی ریبونوکلئیک یا DNA‌ دارای ذخیره دستورالعمل ژنتیکی هستند که رشد و عملکرد تمامی موجودات زنده را تحت کنترل دارند.

این دستاورد امکان مشاهده اثر متقابل DNA‌ و برخی از ترکیبات ضروری دیگر مانند اسید ریبونوکلئیک (RNA)‌ را فراهم می‌کند. نتایج این تحقیق در مجله NanoLetters‌ منتشر شده است.


کشف یخ و مواد آلی در سیاره عطارد ( تیر ) برای اولین بار

تصویر

دانشمندان ناسا در پژوهش اخیر خود خبر داده‌اند که سیاره عطارد با وجود حرارت سوزان آن در طول روز، در دهانه‌های همیشه در سایه خود در قطب شمال این سیاره از یخ و مواد آلی منجمد برخوردار است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به گفته محققان ماموریت ففضاپیمای مسنجر ناسا، تلسکوپهای زمینی در 20 سال گذشته به جمع‌آوری شواهد درباره وجود یخ در این سیاره مشغول بوده‌اند اما یافته‌ها در مورد مواد آلی در آن بسیار شگفت‌انگیز بوده است.

باورها بر این است که هر دو مورد یخ و مواد آلی که شبیه به قیر یا ذغال هستند، میلیونها سال قبل در پی برخورد سیارکها و دنباله‌دارها با سیارات در آنها وارد شده‌اند.

برخلاف مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا که از سنگها و خاک سیاره مریخ برای بررسی مستقیم مواد آلی نمونه‌برداری می‌کند، کاوشگر مسنجر با تابش پرتوهای لیزری، شمارش ذرات، سنجش پرتوهای گاما و جمع‌آوری اطلاعات دیگر بطور غیرمستقیم و از راه دور در مدار سیاره این کار را انجام می‌دهد.

کشف یخ و مواد آلی منجمد که در یک سال آینده به زحمت انجام شده، بر اساس مدلهای رایانه‌ای، تجربیات آزمایشگاهی و استنباط و نه تحلیل مستقیم بوده است.

دانشمندان بر این باورند که ماده آلی که دوبرابر تیره‌تر از سطح سیاره عطارد بوده، در پی برخورد سیارک یا دنباله‌دارهای حاوی آن در میلیونها سال قبل به این سیاره منتقل شده است.

یخ در برابر گرما بخار شده و دوباره با سرمای مجدد به شکل ججامد درآمده که منجر به شکل‌گیری رسوبهای تاریک در سطح عطارد شده است. تصاویر راداری به نمایش تکه‌های تیره رسوب شد در بخشهای سردتر دهانه پرداخته که یخ در سطح آن وجود دارد.

نواحی تعیین شده دارای تکه‌های تیره رنگ به اندازه کافی برای شکل‌گیری یخ سرد نبوده مگر اینکه لایه پوشاننده مواد آلی در آن وجود داشته باشد.

بقدری ایده وجود مواد آلی در این سیاره که نزدیکترین جسم به خورشید در منظومه شمسی است، دور از ذهن بوده که ماموریت مسنجر توانسته بود براحتی از مراحل پروتکلهای محافظت سیاره‌ای ناسا عبور کند. طبق مقررات این پروتکلها، سیارات دارای امکان مواد نشان‌دهنده حیات بومی نباید به هیچ وجه با میکروبهای زمینی آلوده شوند.

دانشمندان معتقد نیستند که عطارد از امکان حیات در گذشته یا حال برخوردار باشد اما کشف مواد آلی در آن می‌تواند به بینش بهتر از چگونگی آغاز حیات در زمین و چگونگی تکامل حیات در سیارات ورای منظومه شمسی کمک کند.

مسنجر که مخفف سطح، محیط فضایی، ژئوشیمی و محدوده عطارد بوده، قرار است تا مارس 2013 ماموریت دو ساله خود را در این سیاره به پایان برساند.

دانشمندان در تلاش برای دستیابی به کمکهای مالی ناسا برای ادامه عملیات برای حداقل یک سال دیگر هستند. این کاوشگر آنقدر در مدار عطارد باقی می‌ماند تا توسط گرانش سیاره به سطح آن کشیده شده و از بین برود.
این پژوهش در مجله ساینس منتشر شده است.


کشف پرانرژی‌ترین شیء جهان

تصویر

منجمان موفق به کشف کهکشانی شده‌اند که هسته فوق درخشان آن کوازاری است که 100 برابر کل کهکشان راه شیری انرژی می‌سوزاند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اگرچه بر اساس نظریات علمی چنین اخترنماهایی باید وجود داشته باشند، اما اخترنمای تازه کشف شده موسوم به SDSS J1106+1939 پرانرژی‌ترین شیء عالم لقب گرفته است.

انرژی این کوازار از یک سیاه‌چاله فوق عظیم تامین می‌شود که در مرکز آن جای گرفته است.

دانشمندان کشف بزرگ خود را از طریق ابزار طیف‌نگار شلیک‌کننده ایکس متصل به «تلسکوپ بسیار بزرگ» متعلق به سازمان تحقیقات نجومی اروپا صورت دادند.

این طیف‌نگار، نور حاصل از کوازار را به طول موج‌های جزئی تفکیک می‌کند و در نتیجه به منجمان امکان مشاهده حرکت ماده نزدیک آن را می‌دهد.

محاسبات تیم علمی نشان می‌دهد که معادل 400 خورشید سالانه حاوی گاز و غبار با سرعتی برابر پنج هزار مایل بر ثانیه از این کوازار فوران می‌کنند.

چنین فوران‌هایی ممکن است پاسخگوی تعدادی از اسرار بزرگ کیهان باشند. پرسش‌هایی از قبیل این که سیاه‌چاله‌های واقع در مرکز کهکشان‌ها چگونه بر اندازه آن‌ها اثر می‌گذارند و این که چرا تعداد کهکشان‌های اندکی در عالم وجود دارند.


سیاهچاله‌ای غول‌پیکر و عجیب

تصویر

دانشمندان سیاهچاله عظیمی با جرمی معادل 17 میلیارد ستاره در فاصله 220 میلیون سال نوری شناسایی کرده‌اند
به گزارش ایسنا، کهکشان کوچک و مسطح NGC1277 میزبان یکی از عظیم‌ترین و پرجرم‌ترین سیاهچاله‌هایی است که تاکنون کشف شده است.

این سیاهچاله غول‌پیکر با رنگ نارنجی درخشان، 14 درصد جرم کلی کهکشان را تشکیل می‌دهد، درحالی که سیاهچاله‌های کشف شده در مرکز کهکشان‌های دیگر تنها 0.1 درصد جرم کهکشان را به خود اختصاص می‌دهند.

پهنای این سیاهچاله غول پیکر 11 برابر بزرگ‌تر از مدار سیاره نپتون است که در صورت فلکی برساووش در فاصله 220 میلیون سال نوری واقع شده است.

دکتر کارل گبهارت، سرپرست تیم تحقیقاتی از دانشگاه تگزاس تأکید می‌کند: کهکشان NGC 1277 ساختاری بسیار عجیب و پیچیده دارد و تقریبا تماما سیاهچاله است که می‌تواند نخستین نمونه در کلاس جدید سیستم‌های کهکشان- سیاهچاله محسوب شود.

کشف این سیاهچاله عظیم می‌تواند فرضیه‌های شکل گیری و تکامل سیاهچاله و کهکشان‌ها را دستخوش تغییرات کند.

این سیاهچاله عظیم با استفاده از تلسکوپ 9 متری Hobby-Eberly‌ در تگزاس شناسایی شده است.
شک و شکاکیت نخستین گام بسوی حقیقت است.
"دنیس دیدرو"

amingoop

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۳/۸/۱۵ - ۲۰:۰۶


پست: 3



Re: هفته ای پر آشوب برای علم

پست توسط amingoop »

بر اساس اطلاعات من بعید میدونم که روی سیاره عطارد یخ پیدا بشه احتمالا این یک سوتی از سوتی های جناب ناساس خواهد شد باید ببینم چند وقت دیگه تکذیبیه میدن یا نه
پسری از مادرش پرسید:
چگونه می توانم برای خودم زنی لایق پیدا کنم؟
مادر پاسخ داد:
در اندیشه یافتن در فال انبیا و فال تاروت نباش،
نگران پیدا کردن زن لایق هم نباش ؛
روی مردی لایق شدن تمرکز کن ....

ارسال پست