خب من یه چیزای کاربردی و کلی در مورد مکان یابی ( مکان رصد ) نوع تغذیه براتون میگم بهتره که عمل کنید.
قبل از حرکت مسلما ما یه مکانی رو باید برای برنامه ای که در نظر دارید انتخاب کنید. دشت - کوه ( کوه های اطراف شهر ) - کوهستان
- جنگل - پشت بام و حیاط. اولین اولویت دوستان یا کسایی که خیلی رصد نمیرنو اینا در مورد مکان با صفا بودنشه. تفریحی باشه -
خوش اب و هوا - نه خیلی سرد نه خیلی گرم خلاصه سواحل هاوایی میخوان. ولی پارامترای دوستان منجم زمین تا اسمان فرق داره.
داشتن افق - قدر بالا - فشار هوا - داشتن چشمه و هیزم - ساعتای کارگاهی - فیلتر قرمز - زیر نظر داشتن اب و هوا تا 3 روز اینده - مواد غذایی و پوشش درست, یسری جزییات حالا شخصی دیگه
قدر بالاشماها وقتی اون مکان مورد نظرتونو انتخاب میکنید میگید فلان جا برید اینو هم باید حساب کنید که اصلا اسمان اونجا تا چه قدری رو
برامون نشون میده (
قدر ستاره = میزان درخشش ستاره = هرچی درخشش بیشتر باشه رقم کمتره مثلا 1 یا 0.75 تا منفی
درخشش کمتر = با رقم بیشتر مثلا 2-3-4 به بالا ). مثلا اسمان کوهستان اسمان فوق العاده ایه خصوصا اگر ارتفاع بالای 2000 متر
باشه که میتونید ستاره هایی تا قدره 7 رو تماشا کنید. اسمان کویر نه هیچ وقت به خوبیه اسمان کوهستان نمیرسه .اسمان کویر
همراه با غباره. من بیابون لوت بودم - دشت کویر بودم - یزد بودم - امیدیه خوزستان بودم خیلی جاها بودم اما اسمان هیچکدومشون به
خوبیه اسمان ارتفاعات درازنو و رشته کوه های گاوکشان ( قلش = معروف به کهکشان ) استان گلستان نبود.
خیلی از دوستان روی پشت بوم توی حیاط میذارن و از تلسکوپ یا دوچشمی هاشون استفاده میکنن. اسمانی که به نور و عوامل
شهری الوده باشه از کاربرد اون ابزارتون رسما کم میکنه. به طوریکه اگر قرار باشه با دوچشمی 15x70 ده تا ستاره ریزو درشت ببینید
میشه 2 یا 3 تا ستاره. پس اون مکان ما بیشترین نقش رو در رصد اسمان داره.هرآینه اسمان خونه ها باهم فرق داره مثلا حیاط خونه
ما ,من تا قدره 4 رو میتونم رصد کنم ولی ساختمونای کناریمون همچین اسمانی ندارنن!

پس مکان خیلی مهمه و اگر
الوده باشه شماها اصن برید با هابل رصد کنید بازم نمیتونید
افق : خب داشتن افق خیلی مهمه. شما حداقل از 10 تا 15 درجه اسمان بالای افق رو باید داشته باشین تا اسمان نسبتا
بیشتر رو بتونید زیر نظر بگیرید چون یسری از اجرام نزدیک خورشیدن و فقط موقع طلوع دیده میشن مثل ناهید .
فشار هوا :همونطور که همتون میدونید کم شدن فشار هوا چه عواقبی داره. وقتی به ارتفاعات بالاتر میرید هیچ وقت اینطور فکر نکنید که اره بریم 4000 تا اونجا اسمونش بهتره نه! اصلا همچین فکر نکنید. فشار هوا کم بشه الو از همه سرگیجه میوفتید خصوصا اگر
عادت نداشته باشید - تنگی نفس میوفتید - بی حس میشید ضربان قلبتون به شدت بالا میره طوریکه به راحتی حسش میکنید -با
همین چنتا مورد شما زمین گیر و احتمال بیهوش شدنتون میره بالا. پس همینطوری ارتفاعات نرید همون 1500 نهایتا 2000 تا
براتون کفایت میکنه