حدس پوانکاره اثبات شد

حدس پوانکاره اثبات شد
حدس پوانکاره اثبات شد
مردی که جایزه یک میلیون دلاری را رد کرد. یک نابغه ریاضی روسیه بزرگترین افتخار دنیای ریاضی جهان را کسب کرد اما از پذیرش این جایزه سر باز زد. گریگوری پرلمان ، مرد چهل ساله ساکن سن پترزبورگ ، بخاطر حل یک مساله که یک قرن ذهن بسیاری از ریاضیدانان را به خود مشغول کرده بود،برنده جایزه فیلدز مدال که آن را معادل نوبل ریاضیات می دانند، با حل مساله «شکل ها» که ممکن است به دانشمندان در رسیدن به شکل کهکشان ها کمک کند شد.

جان بال ، رییس مرکز جهانی ریاضیدانان ، گفت که وی شخصا از پرلمان خواسته تا این جایزه را ببرد، اما پرلمان به او گفته که از آنجایی که خودش را جزو جامعه ریاضیدانان جهانی نمی داند و احساس ایزوله بودن می کند این جایزه را نمی پذیرد.
پرلمان برنده جایزه نقدی به ارزش یک میلیون دلار هم شده است که البته این جایزه در مورد تئوری او در مورد فضای چند بعدی به او تعلق یافته ، اما احتمالا این نابغه روس این جایزه را هم نخواهد پذیرفت .
 
امسال سه ریاضیدان دیگر،آندری اکونکوف روس ، وندلین ورمز فرانسوی و ترنس تائو استرالیایی هم در شاخه های دیگر مدال های فیلدز را ربودند که هر سه آنها جوایز خودشان را از خوان کارلوس پادشاه اسپانیا دریافت کردند اما پرلمان در این مراسم حاضر نبود. جوایز ف ضط ظث لط ف ظغب در سال 1936 پایه گذاری شد و نام خود را هم از جان چارلز فیلدز ریاضیدان کانادایی گرفته است . مبلغ اولیه این جایزه سیزده هزار و چهارصد دلار است .
 
پرلمان اولین گزینه های راه حل خود را در ماه نوامبر 2002 روی سایت رسمی آکادمی گذاشت و سایر ریاضیدانان از آن زمان تاکنون مشغول بررسی راه حل پرلمان برای حل این مساله هستند که در سه مرحله عرضه شده است . تاکنون سه تیم و گروه ریاضی در مورد این راه حل ها بررسی کرده اند و هیچ مشکلی در راه حل نیافته اند.

ریاضیدان روسی دکتر گریگوری (گریشا) پرلمان از مؤسسه ریاضیات استکف حدس پوآنکاره را اثبات نمود. حدس پوآنکاره از این قرار است که هر 3-منیفولد بسته و همبند ساده با S3 (سطح کره چهار بعدی) یکریخت است. تعمیم یافته این حدس به این صورت است که هر n-منیفولد فشرده با Sn هم ارز هموتوپی است اگر و فقط اگر خود آن n-منیفولد با Sn یکریخت باشد. اکنون این حالت تعمیم یافته به عنوان حدس پوآنکاره معروف است. حالت n = 1 بدیهی است. حالت n = 2 حالتی کلاسیک است (و حتی توسط ریاضیدانان قرن 19 نیز شناخته شده بود). حالت n = 3 تا کنون حل نشده بود. n = 4 در سال 1982 توسط فریدمن ثابت شد (که به موجب آن مدال فیلدز را دریافت نمود). n = 5 در سال 1961 توسط زیمن ثابت شد. n = 6 در سال1962 توسط استالینگز به اثبات رسید و n ≥ 7 نیز در سال 1961 به وسیله اسمیل ثابت شد (همچنین او با گسترش اثبات خود توانست آن را برای n ≥ 5 نیز ارائه دهد). حدس پوآنکاره جزء مسائلی بود که جایزه میلیون دلاری برای آن توسط مؤسسه ریاضی کلی تعیین شده بود.
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چرا در استوا وزن همه چیز کمتر است؟● طلای موجود بر روی زمین چگونه شکل گرفته است؟● چرا خوردن و آشامیدن قبل از انجام جراحی ممنوع است؟● سنگین‌ترین قطعه طلای جهان کجاست؟● حل معمای ۵۰۰ ساله‌ی لئوناردو داوینچی● چگونه لیزر می‌تواند رعد و برق را متوقف کند؟● دانشمندان با امواج صوت اجسامی را جابه‌جا کردند● چرا برخی رنگ‌ها مانند قهوه‌ای در رنگین‌کمان‌ها نیستند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟