منو

از ایده تا اجرا: پیوند سر انسان!

دانشمندان می گویند به زودی و با استفاده از فناوری های موجود، انجام نخستین جراحی پیوند سر انسان ممکن می شود. دکتر “سرجیو کاناورو” یکی از اعضای گروه مغز و اعصاب پیشرفته تورین در ایتالیا، مقاله ای را منتشر کرده که در آن آمده اکنون فناوری هایی را در اختیار داریم که امکان پیوند سر انسان را به بدن یک انسان دیگر فراهم می آورد.

“رابرت وایت” در سال ۱۹۷۰ موفق شد سر یک میمون رزوس را به بدن یک رزوس دیگر پیوند بزند اما تا کنون دانشمندان نتوانسته اند نخاع را متصل کنند و از این رو حیوانات مورد آزمایش این پیوند، از گردن به پایین فلج شده اند.

کاناورو با اشاره به پیشرفت های اخیر در ارتباط دوباره نخاع با استفاده از جراحی، می گوید بزرگ ترین مانع فنی موجود در راه پیوند سر، مرتبط سازی نخاع فرد اهدا کننده و گیرنده است که به عقیده من فناوری لازم برای این ارتباط اکنون وجود دارد. به گفته وی، بخش عمده ای از این فرایند، همانند تجربیات پیشین است. سری که قرار است پیوند زده شود باید در دمایی بین ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتیگراد خنک نگه داشته شود. جراحان یک ساعت وقت دارند تا هر دو سر را جدا کنند و سر پیوندی را به سیستم گردش خون بدن اهدایی متصل کنند. در طول فرایند متصل سازی، بدن اهدا کننده باید کاملا سرد شده و قلب از حرکت بایستد. وقتی که سر دوباره متصل شد قلب بدن اهدایی را دوباره احیا می کنند.

کاناورو می گوید زمانی که سر دوباره متصل شد جراح می تواند نخاع را پیوند بزند. پیوند سر به نخاع هرگز پیش از این بر روی حیوانات آزمایش نشده است اما کاناورو به تحقیقاتی اشاره می کند که در آن دانشمندان ارتباطات محدودی را برای نخاع آسیب دیده در یک موش احیا کردند.

کاناورو در مقاله ای پیشنهاد می کند که باید نخاع با یک چاقوی بسیار تیز بریده و سپس به طور مکانیکی نخاع از یک سر به بدن دیگر متصل شود. این برش دقیق است که رمز جوش نخاع محسوب می شود و اجازه می دهد اکسون های آسیب دیده با همتایان خود از بدن اهدایی جوش بخورند. کاناورو می گوید پلاستیک هایی مانند پلی اتیلن گلیکو می تواند برای انجام این جوش استفاده شود و به تحقیقاتی اشاره می کند که نشان می دهد این پلاستیک امکان جوش نخاع آسیب دیده در سگها را فراهم کرده اند.

بیمارانی دچار دیستروفی عضلانی یا افراد فلجی که نخاع آنها دست نخورده باقی مانده و امکان پیوند دارند می توانند از نظر تئوری از یک بدن اهدایی استفاده کنند. بر اساس تخمین های کاناورو پیوند سر می تواند ۱۳ میلیون دلار هزینه داشته باشد.

http://bigbangpage.com

kayvan science
پس رگ ها و اعصاب و .. چی میشن اگه میشه بیشتر توضیح بدید
شنبه 26 مرداد 1392 - 08:11
Shroudahmad
طبق دونسته های من اعصاب دیگه در بدن ساخته نمی شوند چون سلول آنها در مرحله ی ( اس ) تقسیم ، متوقف میشه. در باره ی ترمیم چیزی نمی دونم اما امید وارم قابلیت ترمیم باشه که بشه نخاع ترمیم شوند .
‌پنجشنبه 28 شهريور 1392 - 03:59
haroon4684
پیوند سر به بدن یا پیوند بدن به سر ؟
شنبه 5 بهمن 1392 - 09:15
شهریار شریف زاده
از نظر فلسفی بسیار بسیار تأمل برانگیزه. آیا در صورت موفقیت چنین پیوندی معناش تداوم بقای سره یا بقای بدن؟ آیا آگاهی و اون چیزی که خودآگاهی یا هوشیاری نامیده میشه و ازش به منیت هم یاد می کنن؛ به بقای خودش ادامه میده؟ اگه جواب مثبت باشه در چنین صورتی باید گفت که دیگه مرگی در کار نخواهد بود. البته برای صاحب سری که به بدن دیگه پیوند زده میشه.
جمعه 8 فروردين 1393 - 13:19
ariaph
خیلی حال میده..... من خیلی دوست دارم بتونم فکره دیگران رو بخونم...
‌پنجشنبه 14 فروردين 1393 - 04:53