۱۴ گونه ژن مرتبط با چاقی شناسایی شد.

 
مجله علمی ایلیاد - اخیراً تحقیقات زیادی برای شناسایی ژنی که نقش اصلی را در چاقی داشته باشد، انجام شده است؛ اما واقعیت این است که ژن‌ها چنین عملکردی از خود بروز نمی‌دهند. علی‌رغم شواهد قوی مبنی بر اینکه ژن‌های خاصی در چاقی مفرط نقش دارند، اما افزایش وزن شدید را می‎توان انواع گوناگونی از ساز و کارها نسبت داد. از ناتوانی برای تنظیم اشتها گرفته تا سوء‌عملکرد در مصرف انرژی. مطالعه‌ی بزرگ مقیاس جدیدی که داده‌های ژنتیکیِ بیش از ۷۰۰،۰۰۰ نفر را بررسی کرده است، موفق به شناسایی ۱۴ گونه‌ی ژنتیکی شد که ارتباط آن‌ها با شاخص توده‌ی بدنی و چاقی مشهود گردیده است.
 
«جول هیرشورن»، استاد ژنتیک در دانشکده‌ی پزشکی هاروارد و بیمارستان کودکان بوستون، بیان کرد: «اگر ژن‌ها را به‌عنوان گروهی در نظر بگیریم، می‌توانیم ژن‌های خاصی را مشاهده کنیم که حمایت بالایی از ژنتیک دریافت کرده‌اند و به احتمال زیاد کارهایی انجام می‌دهند که بر اساس پیش‌بینی ما، در کنترل وزن بدن حائز اهمیت‌ هستند.»

در این مطالعه‌ی بزرگ، بیش از ۲۵۰ موسسه‌ی تحقیقاتی از اقصی‌نقاط جهان شرکت داشتند و داده‌ها را در ۱۲۵ مقاله‌ی مختلف عرضه کردند. تعداد افرادِ شرکت‌کننده در این مطالعات، ۷۱۸،۸۳۴ نفر بود. یافته‌ها نشان داد که ۱۴ گونه‌ی ژنی مختلف نقش مهمی در کنترل وزن بدن دارند و ۸ ژن اهداف جدیدی برای تحقیقات چاقی برشمرده می‌شود. یکی از اکتشافات، گونه‌ی کُپی در ژنی به‌نام «MC4R» بود. این گونه‌ی ژن که تقریباً در یک نفر از هر ۵۰۰۰ نفر یافت می‌شود، بر تولید پروتئینی که اشتها را تنظیم می‌کند و حامل‌هایی سنگین‌تر از حامل‌هایِ فاقد گونه‌ی ژنتیکی را رقم می‌زند، تاثیر می‌گذارد. در یکی دیگر از اکتشافات، دو گونه در ژن «GIPR» یافت شد. این ژن تقریباً در یک نفر از هر ۴۰۰ نفر وجود دارد.

«روث لوس»، محقق و نویسنده‌ی مقاله، گفت: «مطالعه‌ی ما اهداف بالقوه تازه‌ای را برای اقدامات درمانی فراهم آورده و حتی می‌تواند درمان را برای حامل‌های گونه‌های ژنتیکی شخصی‌سازی کند. اگرچه ما اندکی به درک ویژگی‌های زیستی دلیل افزایش یا کاهش وزن افراد نزدیک شده‌ایم، اما برای پی بردن به ساز و کارهای موثر در این پروسه به تحقیقات بیشتری بر روی هر کدام از ژن‌های شناسایی شده نیاز داریم.»

این مقاله در مجله‌ی Nature Genetics منتشر شده است.
 
نوشته: ریچ هاریدی
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● زندگی در ارتفاعات چه تاثیری بر روی سوخت‌وساز بدن دارد؟● چرا انسان طی تکامل به موهای فرفری رسید؟● چرا برخی از مردم از خون می‌ترسند؟● انسان در چه سنی کمترین خواب را دارد؟● کشف اثرات منفی جدید برای سیگارهای الکترونیکی● زنان بوی مردان مجرد را تشخیص می‌دهند● بارداری بر روی مغز ماردان چه تاثیری دارد؟● انسان طی یک میلیون سال آینده چه شکل خواهد بود؟● فرضیه‌ای جدید در مورد مرگ بروس‌لی● داستان افتادن دندان‌ها در انسان‌جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟