تلسکوپ گانیمد آغاز به‌کار کرد

تلسکوپ گانیمد آغاز به‌کار کرد
تلسکوپ گانیمد آغاز به‌کار کرد
مجله علمی ایلیاد - گانیمد، یکی از چهار تلسکوپ رباتیک در جدیدترین رصدخانه‌ی «SPECULOOS»، شکارچی سیاره‌های فراخورشیدی، اولین عکسِ مهندسی شده و درجه‌بندی شده‌اش را گرفته است؛ این فرآیند «اولین نور» نامیده می‌شود. SPECULOOS بر کشف سیارات فراخورشیدی به اندازه‌ی زمین که در نزدیکی ستارگان فوق‌العاده خنک و کوتوله‌های قهوه‌ای گردش می‌کنند، تمرکز دارد. هرچند، این عکس جدید به سیارات فراخورشیدی ربطی ندارد و به کهکشانی به‌نام «NGC6902» تعلق دارد.

SPECULOOS بر جستجوی سیارات زیست‌پذیر که ستارگان فوق‌العاده خنک را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند، تمرکز دارد و پروژه‌ای است که در رصدخانه‌ی پارانال ESO در صحرای آتاکامای شیلی، قرار گرفته است. این مجموعه تلسکوپ، متشکل از چهار تلسکوپ با طرحِ ریچی‌کرتین است که هر یک دارای یک آینه‌ی اصلی ۱ متری و دوربین‌هایی است که در نزدیکی نور مادون‌قرمز حساسیت بالایی دارند. این تلسکوپ‌ها بر اساس نام چهار قمر مشتری نام‌گذاری شده‌اند؛ آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو.

هدف SPECULOOS کشف مناسب‌ترین سیارات فرازمینی برای شرح دقیق شرایط جوی، توسط رصدخانه‌های غول‌آسای آتی مثل تلسکوپ بسیار بزرگ ۳۹ متری ESO و تلسکوپ فضایی جیمز وب است. قبل از اینکه این تلسکوپ اولین ماموریت اصلی‌اش را آغاز کند، باید با موفقیت رویداد «اولین نور» را پشت سر بگذارد؛ یعنی اولین باری که از یک مشاهده‌ی علمی استفاده می‌کند. ستاره‌شناسان معمولاً اشیاء شناخته شده‌ای را برای آزمایش اولیه‌ی قابلیت‌های یک تلسکوپ انتخاب می‌کنند.

در اینجا، گروه SPECULOOS تصمیم گرفت 6902NGC را به‌عنوان اولین هدف برای عکاسی تلسکوپ گانیمد در نظر بگیرد. نتیجه‌ی این ماموریت، این عکس حیرت‌انگیز از این کهکشان مارپیچی است که حدود ۱۲۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی قوس واقع شده است. بازوهای مارپیچی این کهکشان از مرکز درخشان به سمت بیرون پیچ خورده‌اند و در جریانات هاله‌ی آبی در لبه‌ی کهکشان محو می‌شوند.

نوشته: SciNews
ترجمه: سحر الله‌وردی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟